“Локомотив” победи трудно с 1:0 “Марица”  в областния финал при ветераните, игран в четвъртък, на помощния терен на стадион “Локомотив”.  Така ветераните на Локо станаха областни шампиони за четвърти пореден път. По пътя към финала възпитаниците на Ганчо Пеев надвиха Ботев (Пловдив) и Левски (Карлово), а днес надделяха и над Марица (Пловдив). Двубоят бе интересен и равностоен, а двата тима показаха добро темпо и хубав футбол.

Срещата започна равностойно. В 14-та минута Локомотив остана с човек по-малко, след като Иво Костадинов бе изгонен с директен червен картон заради нарушение. В следващите минути Марица владееше инициативата, но “черно-белите” изравниха играта, като в края на полувремето организираха редица атаки.  В 28-та минута Здравко Лазаров нацели страничната греда след пряк свободен удар. Секунди по-късно Красимир Димитров засече центриране от ляво, а вратарят на “маричани” изби в корнер. До края на полувремето Локомотив получи правото да изпълни още няколко пряк свободни, но до гол не се стигна. В началото на втората част Здравко Лазаров засече с глава центриране от ляво, а стража на гостите се намеси. В 45-та минута и Марица остана с 10 души на терена. Играч на “жълто-сините” бе изгонен заради втори жълт картон.

Маричани имаха игрово предимство в определни периоди на мача и изпуснаха няколко изгодни за гол ситуации. Опасен удар на Зангаров през първото полувреме не можа да намери целта. Красимир Чомаков, които изведе своите с капитанската лента, също нямаше шанс да отбележи, след добре изпълнен пряк свободен удар. Янков от воле и Солаков също бяха близо до гола, но до такъв така и не се стигна.
Единственото попадение за домакините реализира Желимир Теркеш в средата на втората част.
Така “Локомотив” (Пловдив) е представителят на областта, който продължава в следващия етап на надпреварата, където ще срещне “Хасково”.
източник и снимки: ПФК Марица 1921 и Локомотив (Пловдив)