Феновете на Ботев (Пловдив) от групировката TYF разпространиха преди минути остра позиция, чрез профила си в instagram.

Ето и пълния текст на декларацията:

Уважаеми ботевисти,

В деня на сблъсъка с отбора от Разград бяхме изненадващо атакувани от ръководството на нашия любим клуб. Те решиха да задействат репресивната машина на МВР срещу членове на нашата фракция, като освен те и техните семейства са били атакувани.

Призовки и изваждане от домовете. Притеснение за родители, жени и деца. Групата ни винаги е била движеща сила в изготвянето и направата на световнопризнатите хореографии в Южната трибуна, както и тапетите изказващи мнението на Бултрас.

Тапети, които винаги са съгласувани между всички фракции. Именно за такъв тапет, изказващ мнението на Бултрас за атаките на бежанци над нормални граждани в центъра на столицата, биваме атакувани.

Удобно изрязани клипове на транспаранта, в още по-удобна медия, явно близка до ръководните фактори в нашия клуб, който съвсем умишлено “не е разбрал” към кого е насочено мнението ни, са довели до жалба в полицията.

Посланието – “Европа е център на цивилизацията, а не дом за бeжaнци. Aфрикaнcки кучeтa тук не сте добре дошли.” Сами видяхте как бе интерпретирано това. Как удобно бе казано, че това се отнася за нашите футболисти. Футболисти, към които сме показали безрезервната си подкрепата.

Смятаме за недопустимо клуб да подава жалба срещу собствената си публика. Още повече срещу хора, които са в основата на шоуто по трибуните. Недопустимо е членове на Бултрас да ядат и пият на една маса с жалбоподатели.

Ние отказваме да се примирим. След това действие на клуба смятаме, че той обяви открита война на атакуваните групи. Искаме незабавната оставка на лицето стоящо зад жалбата – Виталий Лехинченко (Давид Асаев), женен по случайност за сестрата на Александър Ослан – седящ в основата на раздора в Бултрас.

Същият Ослан който бе отговорен за създаването на Ботев гард и атаките срещу наши фенове. Ботев Пловдив винаги е бил това, което е заради своята публика, тя винаги е била и ще бъде на стадиона, но дребните дерибеи с империалистическо мислене, работещи срещу Ботев Пловдив и плетящи интрига след интрига, няма да са там скоро.

53 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    3

    По- добре 200 човека по трибуните, и всички гамени по затворите!!! БОТЕВ ПЛОВДИВ няма нужда от такива несретници да петнят името на ОТБОРА!!!

    • Айде стойте си 200 човека и пмяскайте, че и заплата ще поличите.

      • Ивана, навремето, когато майка ти минаваше права под масата ние пълнихме стадиона до дупка!! Имаше и доста простотии, но никога не е имало ОЛИГОФРЕНИЯ!!! Децата си влизаха свободно ма мач, а възрастните си водеха наследниците безпроблемно! Никой не ни плащаше, а ученическите билети бяха по 30 СТОТИНКИ!??

        • ……………..и ни се струваше скъпо, защото можехме да си купим 3 банички……………….:)

  2. 10
    2

    Сега в превод: Ние от ТYF, които открито се чудим как да навредим на клуба, защото ни подстрекава Филипов измислихме начин как да го направим и да се скрием зад публиката на Ботев. Идеята беше да има здрави глоби за клуба, защото сега темата за расизма е чувствителна. Знаехме, че ще докараме проблеми на клуба, но ние това целим, защото браним егото на Филипов. Сега, като ни хванаха се правим на жертви.

  3. 2
    10

    БОЖЕ,БОЖЕ,за пръв път чета ,че ръководство на ФК се отказва от феновете си !?Помаци,до там ли я докарахте!?

    • 8
      1

      Група гейове не може да ми дава наклон….тва познато ли ти е, мамул лилав?

      • 1
        5

        Това са помашки измишльотини,но това че ти си от ИЗГРЕВ БОЙС СТОЛИПИНОВО е 100% истина!Смесица от помакиня и столипиновски,черен мангал!

  4. 6
    13

    Руските фашкий,пуснали жалба срещу собственните си фенове????
    Зингааа оправяй си тъпаците,че феновете са тези,които ти плащат за билети и гледат маймуните ти от Виста.
    По добре вземи си ходи направо в Африка и ни остави отбора!

  5. 12
    3

    Когатао си тъп си седиш кротко и се стараеш да не демонстрираш на целия свят колко си тъп. Тези от TYF явно обаче са решили да покажат, п
    че по малоумни от тях ням. Толкова не могат да разберат, че с глупавите си действия единствено настройват хората срещу Филипов. Наистина Зингаревич не се ползва с някаква подкрепа, но колкото повече подлогите на Филипов действат срещу отбора, толкова повече хора застават на страната на Зингаревич. А тези с тифа не могат да осмислят, че масовия човек не е толкова тъп, като тях и ведна разбира игричките им.

    • Стадиона се изпразване от мач, на мач. Братушките да помислят. Може би хората искат да гледат български футбол… А не африкански.

  6. 3
    6

    След като буферите ме проклеха първия път не можах да науча две думи немски и ме изгониха като много тъп от Майнц.

    След като ме проклеха , няма да казвам буфери, че лошо, та като ме проклеха втория път феновете на Локомотив- ДИМИТЪР ИЛИЕВ стана два пъти футболист на годината в България. А аз пак кръгла нула.

    Като ме проклеха третия път Локомотивци, едва не умрях в Грузия.

    А четвъртия път ме проклеха ботевистите, защото им казаха да млъкват- и ето ме сега контузен без път и пътека, САМО МЪКА ЦЯЛ ЖИВОТ.

    А като пето, по- добре да те прокълне жълт, отколкото черно-бял фен…

    • 7
      2

      Станислав мърков-ебан в главата плешив хомлес, пазач на училище-същество гнусно и противно без истински живот.

      Пудатийбамайката вонлива.

      • 5
        5

        Този Мърков поне пази училище,а ти не си ходил изобщо в такова заведение!

    • 1
      1

      Руски научи ли.. Ако знаеше руски да си в Ботев.

  7. 2
    8

    Маймун Акере:Аз не бежанец, аз футболист уууууууууууууу уууууууууууу ааааааа ууууу

  8. 9
    4

    Като видиш псевдо-групировка, която е сложила на знамето женственото лице на един от членовете си и какво да си помислиш?

    • 6
      4

      Стига бе, верно ли този смешко на снимката е хулиган?

  9. 16
    3

    Аз не разбирам ,защо допуснахме толкова боклук в тази публика! Пълно с наркомани, затворници и прочие… Как може такава сган да се допуска? Колкото до тази фракция, мен ме е срам като чуя какви неща им правят мангалите!

    • 4
      4

      По начало сметта се изсипва на местата за боклук!Не се ядосвай,на правилното място е боклука!

  10. 5
    6

    По същия долен начин и Стоян канара с неговите чавета са ги изкарали от обора в Стряма и са ги лабутили ва да гоейба.

  11. 16
    4

    Стига сте ревали ве неуки пикльовци. Къде видяхте африкански бежанци в България? На стадионите? Расисти шибани. Афганистан е в Азия. Сирия също. Украйна е в Европа. С право ви съди клуба. И от стадиона трябва да ви изгонят. Нали за Европа ревете. Знаете ли какво става с расистите в Европа? Малко съм краен, ама сте за шамари

  12. Жълти слуги на Пеевски, вие сте НЕГОДНИЦИ И ЛЪЖЦИ
    9
    12

    Абе папагали, как търпите да бъдете маша в ръцете на един амбулантен търговец на чернокожи?!
    Ръководството ви е една РЕКЕТЪОРСКА ГРУПА, а футболистите ви са ПРЕСТЪПНИЦИ и ТОТАДЖИИ
    Жалки сте!!

  13. "Недопустимо е членове на Бултрас да ядат и пият на една маса с жалбоподател"...
    9
    3

    Ето затова е цялата работа, вече не могат да ядат и пият на аванта под страх от арест. Ако не е арестът, няма проблем, морал в бултрас няма, само затворът ги отказва от яденето и пиенето на аванта…

  14. 5
    12

    Aз съм цвете за мирисане в сравнение с ръководството на ботевЪ… Не съм бил бултраси със заплах и и за тях и семействата им. Не съм опъвал уши на жълти тартори, за да ходят по тротоара, а не по улицата. Не съм писал донуси в полицията срещу бултрас(а мога).

    Ето ви определение за ръководството на Ботев Пловдив,начело със Зингата, то стои по- ниско от Стикс!…

    После пак говорете за Крушарски, човекът е великан, само той е причинил повече унижения на бултрас от Зингата.

    • 5
      9

      Жоро Илиев- Шампиона, Крушарски-Купоносителят са се гаврили най-много с ботев. След това са Христолов-ебача на жълти, Цецко Василев -Строителя, Самуилов-подарил КУПА с пета, Зингаревич-бияча на жълти, после е Илиянчо- опъващият уши.

      Наздраве, наливам си биричка!

      • Ти коричка хляб не може да си купиш та биричка си наливал 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  15. 9
    14

    Ако ви харесват такива мачлета като с Лудогорец, подкрепяйте си Зингаревич. Аз не искам такъв Ботев.

    • 4
      1

      Ти нали си от Крумовград- какво ти пука!

  16. 20
    4

    Не знам Европа-та, на днешните идиоти на какво е център, но 99,99 % от бежанците в България, нали тях визирате, Африка са я виждали само на карта. Не стига, че сте насрани до ушите с транспарант, който може да мине за расизъм, ами търсите “патриотично” оправдание, което е супер неграмотно, защото тълпите от югоизток са само азиатци. Някой си мисли, че ще повтори “войната с оня олигофрен Христолов”. Но тъй като в главата му няма мозък, мисълта му просто ще отече в тоалетната, като стомашните му изхождания. Но, такава беля ще направи, че никъде няма да намерим нитно втори “Металик”, и най-вече втори Цветан Василев та да тръгнем отново. Стойте си на задниците келеши нещастни!

      • 11
        2

        Единствения епитет е за Христолов. Т.е. или си му ибрикчия, или наистина си неграмотен. Колкото до “келеши нещастни” това не е епитет, това е фактическото ви състояние.

      • Фен не се става по наследство. Срам си и за баща си и за феновете на Ботев.

  17. 14
    4

    Естествено, че ще подаде жалба, това че сте попаднали на южната трибуна по една или друга причина не ви прави фенове, може да сте всякакви, а за този транспарант, заслужавате затвор, глупаци такива

  18. 11
    11

    Единственият отбор подал жалба с видео срещу феновете си е селския тим на Лудогорец. Запалили две факли в Разград и двамата с факла изгоряха за по една година без мачове. Единственият отбор подал жалба със снимки срещу собствените си фенове е селския тим на ботевЪ .СЕЛЯНИТЕ МНОГО СИ ПРИЛИЧАТ

  19. 14
    5

    Тези момчета не спират да се излагат, биха ги после реваха по медиите, сега излизат с някакви декларации и се правят на ощипани, докога така?

  20. 16
    6

    Групата на сина на Божо реве срещу клуба 😂😂😂😂😂 смешни сте

  21. 17
    5

    И сте прави и не сте прави. Ще ви обясня защо.
    Първо – Твърдо против цензурата ! Клуб да забранява на феновете си какво да пише по ранспарантите им, е пълен абсурд ! Това може да го има в Китай или Северна Корея, но не и тук ! Не съм чул досега някой от ръководството на Легия Варшава да забрани на феновете да протестират срещу УЕФА, а всички знаем какви транспаранти им опъват там, включително на мачове от ЕКТ.

    Второ – Не сте прави да слагате жителите от цял един континент – Африка, под общ знаменател. Африкански кучета е неуместно, най-малко поради факта, че в собствения ни отбор има африкански играчи, някои от които се представят много добре. А как биха възприели те посланието, замислихте ли се ? Наистина ли искате да сложите петно върху Ботев Пловдив и да ни припознават като расисти, защото подобно послание ще намери веднага отзвук по света.

    Не на послено място, какво прави черепът върху гърдите на момчето от снимката. Ние сатанисти ли сме ? Или шамани ? Или погребална агенция, може би, или пък рокер клуб ?
    Какво според ваз символизира черепът и защо го ползвате? Не се заяждам, питам, вероятно става въпрос за чисто човешко невежество.

    • 17
      7

      Каква цензура бе, кретен, за расизъм мое да ни ебат майката и финансово и всякак…цензура…

      • 6
        6

        Ок, ти ме обиждаш на кретен, аз ще те нарека сдруженец, то е равносилно. Предполагам си някой от 88-те великана.
        Само да питам, ако на плаката пише, примерно : “Зинги&Ослан – махайте се търговци прости, в Пловдив винаги ще сте гости !” пак ли ще бъде свален ? Това расизъм ли е ?

        • 6
          1

          Ебах та в невежото лайно. Ти изобщо знаеш ли какво е расизъм? Вземи прочети малко и после пиши глупости

  22. 14
    3

    37000 лева глоба за расизъм и лайнарите да плащат. Глупците! Съветник ви е идиот!

  23. 14
    2

    Божо: – Йоане, айде татиното, напиши нещо смешно у фейса, за да не ти спря джобните! Че тия не са като Селския и Сълзата, дагиебаф, и ник’ви 500 няма да видим

  24. 15
    7

    Ахаха бахти простите дечурлига…оставка искали, на тея не трябва да им се обръща никакво внимание и да се каже на родителите им да ги напляскат едно хубавко и никво излизане от къщи докато не почнат да си пишат домашните, бахги в пишлеметата.

  25. 7
    13

    hehehheehhhe След няколко дни на затишие , дебилите от бултрас се събудиха с нова порция срамни действия.

    Крушарски бил клоун?! Тогава какви са собствениците на ботевЪ, които бият и заплашват тарторите на бултрас, опъват им ушите, а сега и доносничат в полицията срещу тарторите на бултрас??? Дайте определение на тези действия, дебили!

    Крушарски донесе Пета, купи, Европа, абил клоун. Е НЯМА ПО -ТЪП ОТ бултрас, НЯМА И НЯМА И ДА ИМА…

    • 11
      5

      Ей педерас плешив, а мое ли например да си гледаш ошмулената гей банда начело с Говедарския Пинокио и да не се обаждаш къде не ти е работа, а цървул съдран?

      • 6
        4

        Ти май си от битите щом толкова се засягаш😂😂😂 а може би не са могли да те хванат, защото си много бърз

      • 3
        3

        Това е неграмотно писание на абсолютен олигофрен!

Коментарите са затворени