Българската професионална футболна лига информира футболните клубове в България, че Народното събрание прие изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България, които решават серия проблеми с наемането на работна ръка от страни извън Европейския съюз. Тези промени значително улесняват процедурата по картотекирането на чуждестранни футболисти, информират от БПФЛ.

Така се слага край на бавната и тромава процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС. Проблемът бе поставян нееднократно на дневен ред по време на срещите между БПФЛ и футболните клубове. Досега действащото законодателство на практика не позволяваше на клубовете да използват новопривлечените футболисти без европейски паспорти с месеци, а в същото време се налагаше да изплащат заплати.

Вносители на предложението в Народното събрание бяха Маноил Манев и Теменужка Петкова от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, а основна заслуга имат също така председателят на Комисията по туризъм Ертен Анисова и бившият Министър на спорта Красен Кралев.

Българският парламент реагира изключително бързо и придвижи всички процедури само в рамките на 3 дни.

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени