Много от по-умерените фенове на Ботев Пловдив не разбраха, каква точно е причината част от ултрасите на канарчетата да влязат в конфронтация по между си вчера.

Както PlovdivDerby.com ви информира спречкването и размяната на удари между няколко човека се случи, когато една част от фенове се опитаха да разпънат транспарант над банера на Bultras. По време на инцидента така и не се видя, какво пише на транспаранта. Източници на PlovdivDerby.com разкриха, че става въпрос за транспаранта, който бе закачен преди седмица на базата на канарчетата в Коматево по време на гостуването на Крумовград.

Въпросният транспарант е подписан от групата “Бултрас Компъни” и насочен към Сдружение ПФК Ботев 1912, а причината за него е, че от организацията отказват да приемат близо 100 заявления /цифрата не е от официален източник, тъй като такава официална информация не е излизала до този момент/ за нови членове постъпили в полседните месеци. Сдружението вече излезе с официална позиция по тази тема, като обявиха, че за тях това е организирано вкарване на нови членове в Сдружението, което цели превземането му.

Припомнете си позицията на Сдружение ПФК Ботев 1912 от 13.01.2024г:

В заключение на написаното от нас през последните дни бихме желали да Ви обърнем внимание на още няколко неща.

Освен разказаното дотук искаме да напомним, че Сдружение ПФК Ботев е приемник след 1990 г. на историята и автентичността на ФК Ботев – Пловдив, основан през 1912 г. Сдружението възстанови футболната дейност на клуба след фалита му през 2010 г. Сдружението поддържа съществуването на клуба в периодите на финансова криза, търсейки нови партньори за неговото функциониране. Сдружението е в основата на всички инициативи, свързани с Колежа, и е активен участник в осигуряване финансирането на строителството на новия ни стадион, както е и ревностен защитник на запазване правото на собственост на Община Пловдив върху съоръжението.

В последните няколко месеца Сдружението работи в синхрон с мажоритарния собственик и с Борда на директорите на ПФК Ботев АД. От времето, когато КТБ бе генерален спонсор на отбора, в Ботев не е имало такава финансова стабилност. Целта ни е с общи усилия на първо време да върнем славата на Ботев като един от най-силните клубове в България, с най-романтичния и красив футбол. Да играем за купи и титли, да реализираме запомнящо се ежегодно участие в европейските турнири.

Всичко това не се харесва на група хора, които ако се интересуват от футбол и от ПФК Ботев, повече се интересуват от друго – чрез превземането на футболния клуб посредством изгонване на „руснаците“ и придобиване на акциите им да си осигурят владението и ползване на стадиона в свой личен и корпоративен интерес. За тяхно съжаление преобладаващата част от феновете на Ботев ги припознаха като новите Христоловци и неколкократните им опити за преврат се провалиха.

Затова сега е активиран заобиколен начин за превземането на Сдружението – чрез обругаването му и едновременно организирано корпоративно вкарване на специално подбрана група нови членове по подобие на случилото се на общото събрание на Сдружението през 2018 г. Безсилието на тези хора засега води до прилагане на хулигански прояви, състоящи се в среднощно шарене по сгради, телефонни заплахи, причакване пред жилищата и др., целящи сплашване на членове на Сдружението и неговото ръководство.

Вярваме в откритостта и публичността, затова и излизаме с това обръщение. На по-късен етап ще Ви представим нови доказателства за случващото се, с които ще запознаем не само обществеността, но и правоохранителните органи. Силата е в истината, пазете Ботев Пловдив, пазете Сдружението! 

УС на Сдружение ПФК Ботев

17 КОМЕНТАРИ

  1. След руския олигарх ви чака турския.
    Нали знаете, че зад Илиян е Делян…

  2. 5
    2

    Съвсем скоро UEFA ще се произнесе по делата за корупция на руския олигарх и тогава Илиянчо ще ви поеме. Няма мърдане.

  3. 3
    2

    Илияне, не се напъвай за Ботев, освен ако не си на 200% готов.. Не ти трябва, ще се осереш и ще трябва да се изнесеш от Пловдив. Спомни си Христолов, жена му почина от рак от тормоза им удома и плакатите против него. Ти ще си следващия, щото изобщо не изглеждаш щедър, а напротив за 5 лева се инатиш и циганиш и демонтираш и спираш ремонти и т.н.

  4. Здравейте, Ако четете това, тогава моята реклама работи!
    Аз предлагам пощенски списъци на форуми, книги за гости, форми за обратна връзка и много други.
    Висококачествено изпълнение на вашия уеб сайт, реклами или оферти!
    Увеличаване на трафика и аудиторията покритие на моята телеграма за комуникация @bgmany

  5. 10
    5

    Благодарим ти илиянчо. Ти обедини всички фенове срещу теб и ни показа, кои боклуци трвбва да изчистим за да се възроди Ботев.

  6. НА ПЛАКАТЯ ПИШИШИ______ПАГ НЪ ИБАХА_____

    • Ебаха жена ти и дъщеричката ти в циганската уста.

  7. 13
    3

    Мръсните пиявици пак искат да смучат от клуба. От години една клика не са хващали работа, а гледат къде да се залепят на хранилка за клуба. Никога не име пукало грам за Ботев и това е поредният пример. Винаги едни и същи. Илиян е наясно кои може да купи за 500лв, каса бира и една стара таратайка. Д…а изродите!

  8. 3
    13

    След ВСИЧКИ ВЪН ВСИЧКИ ВЪН ВСИЧКИ ВЪН, логичното е да последва ЗАКРИВАЙЙЙ

  9. 13
    13

    Гиздаков е мършата която трябва да бъде измерена от клуба.

  10. 13
    6

    Истинските фенове на Ботев не са били по заедно от друг път, а платените ги пазят мутри на Пинко

  11. 29
    3

    Да си привърженик на Ботев Пловдив и да го жертваш в името на лична изгода, това не го разбирам. За пореден път призовавам хората критикуващи начина на управление на Клуба и лично Зингаревич, да излезнат с имената си и да изнесат Фактите с които да убедят нас редовите привърженици, че сме на грешна позиция! Илиан можел да осигури 9 милиона бюджет!?! Като може, защо не ги осигури преди да се появи Зингаревич? Не сме забравили #Кой фалира КТБ и какво се случи с Клуба! Не сме забравили и зад #Чия корпулентна сянка се крие Илиан!!! Илиан е на прага да заличи всичкия положителен имидж който спечели покрай строежа, със своите опити да компрометира развитието на Клуба! Аман от фенове с огромно Его и Лични амбиции!

    • 18
      1

      Как да излязат като ги е страх – те освен да саботират, да рушат, да драскат по домовете на членовете на Сдружението и да заплашват друго не правят. Клуб 500, сина на Божо – Йоан, хамзите са купени от Илиян Филипов и правят всичко възможно да затрият Ботев. Вчера обаче са получили отпор от сериозните ни групи. Браво!

      • Ей с такива случайно сбъднали мечтите си “бизнесменчета” е пълно в България! Те са тези които превърнаха думата Бизнесмен в мръсна дума, затова в речника ни трябва да влезне в употреба думата бизнесГамен!!!

  12. 10
    16

    Gizdakov i kirichek vsqka vecher sa zaedno! Te razdelqt publikata! Kiriziev gi snima

    • 25
      2

      Не виждам разделение в публиката. Ясно се каза, мишките вън.

Коментарите са затворени