Макар да е в Пловдив по-малко от година, Фернандо Виана вече е най-резултатният чужденец в историята на Ботев. Отбелязаните от него 18 попадения набързо го превърнаха в любимец на “бултрасите”, а безценната му помощ при спечелването на Купата и Суперкупата на България, затвърдиха още повече ореола му на суперзвезда в пловдивския гранд.

Бразилецът даде интервю пред колегите от Топспорт, в което сподели огромната си радост това да играе за “жълто-черните”, амбициите му за голмайсторския приз в Първа лига и евентуалния му трансфер в редиците на Лудогорец.

Фернандо, какви чудесни времена за теб с фланелката на Ботев (Пловдив)! Каква е тайната на твоя успех в “жълто-черната” атака?

-Още когато облякох екипа на Ботев за първи път, аз знаех, че ще бъда много щастлив тук. Така се и случи. Мисля, че няма някаква специална тайна в моя успех. Както във всяка една професия, така и тук, трябва да работиш здраво, за да се подобряваш с всеки изминал ден.

Снимка 323706

Източник: Официален сайт на Ботев (Пд)

От началото на сезона си отбелязал 9 гола. Ще успееш ли да се пребориш с Фернандо Каранга за голмайсторския приз в края на шампионата?

-Аз съм нападател и винаги искам да бъда голмайстор. Вярвам, че мога да го направя, но това не е основната ми цел. Длъжен съм да бележа, защото това е ролята ми на терена. Ако вкарвам попадения, това ще помогне на всички. Не мисля обаче само за себе си. През този период на сезона, най-важен е отборът на Ботев.

Каква е най-важната ти задача на Коматево?

-Искам да помогна на Ботев винаги да бъде на върха и да спечели шампионската титла.

Според теб Ботев (Пловдив) може ли да се пребори за място в Топ 3 през този сезон?

-Разбира се. Ботев е голям отбор с богата история, традиции и верни фенове. Всеки го знае! Ще се борим за постигането на тази цел.

Снимка 323703

Източник: Официален сайт на Ботев (Пд)

Какво е мнението ти за вашия старши-треньор Николай Киров?

-Киров е прекрасен човек и много добър треньор. Винаги иска да извлече най-доброто от нашия отбор. Щастлив съм с това, което е изградил в Ботев (Пловдив).

От твоята гледна точка, кои са най-класните отбори в българския футбол. Кой според теб е големият фаворит за шампионската титла?

-За мен това са Ботев, Лудогорец, ЦСКА и Левски. Лудогорец винаги е фаворит, но както добре знаете, футболът далеч по-непредвидим, отколкото другите спортове. Всичко може да се случи. Спомняте си и миналата година, всички ги смятаха за фаворити, но в крайна сметка им “взехме” Купата и Суперкупата на България.

За нашите читатели ще бъде доста интересно, ако научим малко повече за футболната ти кариера до този момент. Прекарал си голяма част от юношеските си години в Атлетико (Минейро). Каква е причината да не изиграеш нито един официален мач за един от най-обичаните бразилски клубове?

-Играх за Атлетико (Минейро) цели 6 години. Научих много, което беше най-важното за мен. Добрата футболна академия е от първостепенно значение за последващото ти развитие като професионален футболист. Футболът обаче не е толкова проста игра. През последната си година в Атлетико (Минейро), аз не получавах достатъчно възможности за изява.Поради този факт, реших да разтрогна своя контракт, защото в този период се нуждаех от това да играя и да демонстрирам своите възможности. Впоследствие от Жоинвил пожелаха да работят с мен. Отидох там и преживях много хубави моменти. Отбелязах много важни попадения и помогнах за спечелването на бразилската Серия “Б” през 2014 година.

Снимка 319097

Източник: LAP.bg

Има много спекулации по твой адрес, че си желан от Лудогорец. Има ли нещо вярно в тях?

-Всеки говори, че ще бъда трансфериран в даден клуб. В това обаче няма нищо реално. Просто спекулации.

Какво е бъдещето ти в Ботев (Пловдив) тогава?

-Имам действащ контракт с клуба. Ще продължа да работя здраво и да давам най-доброто от себе си за Ботев.

Мнението ти за публиката на Ботев (Пловдив), какво би казал на една от най-впечатляващите агитки в българския футбол?

-Невероятни! Просто са великолепни! Винаги съм казвал, че те имат ключово значение за нас футболистите. Никога няма да забравя представянето им по време на финала за Купата на България срещу Лудогорец.

Снимка 323704

Източник: Официален сайт на Ботев (Пд)

Какви са личните ти амбиции за този сезон в Първа лига?

-Винаги искам да се представям по-добре. Затова работя и здраво за постигането на тази цел. Искам да бележа колкото се може повече и да помогна на Ботев да спечели шампионската титла на България.

10 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    4

    Хаха. Все едно, че чета Работническо дело или Демокрация. Смях

  2. 3
    3

    много сте жалки с тези поръчкови статийки – съшо като преди 10-ти Ноември…

  3. 6
    21

    Стигам до непоклатим извод!Тези с вдигнатите меки ръчички,с криви но още по-меки главички, им са безкрайни бисерите от простотии!Спрете се бе жълти олигофрени!

    • 5
      12

      Никуй ни мой нъ спрееее , риииш !

  4. 6
    25

    хахах. кретен! Този няма връзка с главния мозък. Разликата мейду него и Каранга е като между Марадона и Крум Стоянов…

  5. 6
    29

    Тва жълтурите са царе на баналните статийки!
    Оня манго вияна, Каранга щял да минава, титли щял да вдига? Тоя пък е следващото говедо-жълта легенда, дето се надява на трансфер в чужбина!?
    Колко такива глупости сме слушали в годините от разни футболистчета?!
    В същност, кой има полза от подобни, тъпи публикации?

  6. 23
    3

    Духам яко на жалтури.

Коментарите са затворени