Отборите на Ботев (Пловдив) и Черно море отново се изправят един срещу друг, седмица след драматичния четвъртфинал за Купата на България помежду им, спечелен от “канарчетата” с дузпи. Тогава наставникът на варненци Илиан Илиев влезе в словесен конфликт с част от привържениците на “жълто-черните” и това допълнително покачва напрежението преди днешния двубой в Коматево.

Ботев е в по-изгодна позиция в битката за 4-ото място, което при определени обстоятелства може да даде правото на участие на бараж за класиране за Лига Европа. Тимът на Николай Киров единствен в Първа лига няма загуба през пролетта, но пък беше налегнат от кадрови проблеми. Въпреки това, наставникът на пловдивчани беше категоричен, че ще заложи на оптимален състав и няма да пести силите на основни футболисти за първия полуфинал срещу ЦСКА-София.

Титулярният страж на Ботев Даниел Кайзер е на системи заради вирусно заболяване, Антонио Вутов не е възстановен от контузията си, а с травма е и Димитър Пиргов. Добрата новина е завръщането в групата на Джонатан Перейра и Радослав Терзиев. И двамата ще са титуляри, съответно на десния фланг на защитата и в халфовата линия. В предни позиции за “канарчетата” ще действа Феребори Доре, Александър Тонев и Антон Карачанаков ще атакуват по крилата, а Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов ще играят пред Терзиев в средата на терена.

Черно море е последен в първата шестица, но не се отказва да преследва 4-ото място. “Моряците” стартираха плейофите с две загуби, а освен това в 4 поредни мача не са вкарвали гол от игра. Тимът има лоша традиция при гостуванията си на Ботев за първенство, като от 51 мача е спечелил само 6.
Очаква се Илиан Илиев да пусне на върха на атаката Жоржиньо, а зад него да действа триото Мартин Минчев – Родриго Енрике – Меди Фенуш. В отсъствието на ветерана Георги Илиев в халфовата линия ще си партнират Васил Панайотов и Патрик Андраде.

Рефер на днешния мач ще е Георги Давидов. Началото е в 17:30 часа.

23 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    2

    Ботев винаги си връща версиите. Ако на някой не му е ясно защо Илиян беше ядосан предния мач. Човекът ни подари полуфинал а ние го псувахме като… индиaнци.Днес обаче тото бригадата се реваншира и извини.

  2. 7
    3

    Предстои сблъсъкът на жълтоликите индианци срещу бледоликите хора от голямата Черна вода…

  3. Пловдив е футболен град, има терени, има възможности, но трябва двата отбора или четирите, които играят там да се обединят и да се разберат да играят на стадиона, който ще направим. Ако не са съгласни – защо трябва да правим стадион?

    КРАЯ НА КОПНЕЖА ПО СТРОЕЖА.
    ЗАВИНАГИ НА СЕЛО !

  4. 9
    7

    Кранове кога ?
    Заем кога ?
    Фалит скоро!
    Тик-так, тик-так….

      • 6
        1

        Първо да ти го изкарам от дивия

  5. 7
    7

    Хора, помагайте. Моя Делян съвсем превъртя. Изгониха го от работа и сега по цял ден пие някакви ментета от бай Гюро Мантара. Остави това, ами все индианци му се привиждат: я Ташунко сапа, я Винету, я някой друг. Не говори нормално, ами само ХАУ или дай скъпа да изпушим лулата на мира. Страх го е да не му вземат скалпа и през нощта спи с какса на моторист… А бе ужас… Има и раздвоение на личността. Приема се за някой друг и сам се псува и бие ….ето вижте го във форума. Само индианци му са в главата и диви животни,Почерни ми живота тоя човек…….. А преди беше клотичък ,тих. Обичаше си Локото и мене. А сега ИНДИАНЦИ та Индианци. Да знаета някой добър психиатър в града?

  6. И аз не разбирам защо Р.Апостолов е изваден за сметка на Р.Терзиев????
    Само аз ли го виждам?
    Сьгласен сьм че няма място за отпускане.
    Успех момчета!
    Само Ботев Пд

    • 2
      3

      Спокойно , не е изваден никой за сметка на който и да е било!Не търсете под вола теле!

  7. 6
    2

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ГЕЙОВЕ!!АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!! За имблемъта, Напреш!!!!! https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13. ДЕЗИНСЕКЦИЯ!:)))))

  8. 5
    6

    Кмета на Пловдив се чуди дали да отваря Градският зоопарк? Причината е, че има голяма конкуренция с Коматевския зоопарк!
    Дори в Градският зоопарк животните не мучат толкова реално и са депресирани от конкуренцията!

  9. 6
    6

    Берегитес Индяна, сегодня ПАЛАМУД будет ебат вас, дорогие ванючи жолтие ТАРАКАНИ.

  10. 10
    8

    Ще го постна и тук за да го прочетат повече хора и дано разберат правилно това което искам да им кажа:
    ….През цялото време до започване на мача с Черно море дикторът на стадиона да призовава феновете за зряло и спокойно поведение преди, по време, и след края на срещата. Излишни крясъци и обиди към съперника с нищо няма да помогнат на отбора. Покажете на цялата футболна общественост,че Ботев е отборът с най-великите фенове. Нека за пореден път докажем,че Пловдив е най-футболният град в България. Че Пловдив е пример за толерантност.
    На стадиона със сигурност ще има и провокатори. Не се поддавайте на техните провокации! Те целят да опорочат предстоящият полуфинал за купата на България с ЦСКА и с това да провокират наказания за Ботев като лишаване от домакинство например. Според мен съдиите също ще се включат в провокациите за се опитат да ни изкарат извън равновесие…Приятели! Не се поддавайте…….БДЕТЕ!
    Нека посрещнем и изпратим треньора и играчите на Черно море с аплодисменти!

    • 7
      6

      “За зряло и спокойно поведение “???
      Хахахахахххаааххххааххааааха
      Най селската публика, мучаща, псуваща и кривоглава.
      Цяла България вижда и чува за какво става въпрос.

    • 11
      7

      Кви велики фенове те тресат ве селяк стрямски…….цялата ви публика е съставена от кюнлий от крайпловдивските села……я питай Стоян канара той ще та светне……5-то поколения селяк ама от сой с родословно дърво.

    • 3
      1

      На Илян ша му сера в устата…лично!

  11. 11
    5

    Не мога да разбера какво сгреши Радо Апостолов, че да се налага да се вкарва в игра недоразуението Терзиев, че и контузен?
    Откъде накъде?

    Надявам се Доре да спре да цели гредите, а Тонев все повече да влиза в час.

    И никви напрежения по трибуните, висим с наказание и ше е мегатъпо да играем пред празни трибуни с Етрополе-Микре, само защото някво хипофизно гагаузко джудже било казало еди кво си.
    Ебете му майката лилипутска плешива и никво особено внимение.

    АААЙЙЙЙЙЙ КАНАРИИИИИИИИИИИ!!!

  12. 5
    9

    Жъ бийм ли ва кьнари?
    Взейми ли заемъ от Фондъ?
    Га жа довадят крануити?

    • 8
      4

      Не му обръщайте вмнимание на моя съпруг . Налива се с някакво менте цяла вечер и сам се псува… после не знае кой е. Привиждат му се индианци дето му взимат скалпа или джуджета дето му режат мъжеството и го пекат на бавен огън Иначе е локомотивец чак и в дебелото черво.

Коментарите са затворени