Владимир Вълков е пловдивският съдия, който е ударен с пластмасова бутилка по главата от кмета на село Дълго поле Тодор Танански, който е бил арестуван снощи от полицаи от РУ Хисар, показа проверка на PlovdivDerby.com.

Припомняме ви, че отборът на „Марица“ (Цалапица) надви с 0:1 като гост досегашният лидер „Дълго поле“ в битка за челните позиции в „А“ ОФГ. Срещата бе от 7 кръг на първенството и бе най-интересната от програмата. На негостоприемния стадион на домакините феновете от Цалапица бяха 12-ти играч за „Марица“. Фенове на домакините пък на няколко пъти навлизаха на терена, като имаше и хвърлени премети по терена, споделиха присъстващи на стадиона.

След срещата 41-годишният кмет, който втори мандат управлява селото, е бил закопчан след проявена агресия към съдията Вълков. Танански е активист и фен на отбора на селото. Той обвинявал футболния съдия Владо Вълков, че не свири правилно. След края на мача, в съблекалнята, кметът се вбесил и ударил с пластмасова бутилка футболния съдия. Тодор Танански е арестуван за дребно хулиганство за срок от 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

Днес прокуратурата ще прецени дали да поиска постоянен арест или да го освободи с по-лека мярка.