Представителите на ръководството на Локомотив г-н Кузман Маринков и г-н Венко Рахталиев изкараха няколко дневен престой в италианския град Торино.

Директорите на Локомотив бяха любезно приети от местния ФК Торино за съвместна среща. Генералният директор на отбора Антонио Коми, директорът на ДЮШ Масимо Бава и главният координатор Теодоро Копула приеха българската делегация, като на срещате бе обсъдена съвместна дружба между Локомотив Пловдив и елитният ФК Торино.

Италианският гранд разполага с 53 юношески академии из цялата страна, една в Бразилия и една такава в Албания. Разгледана бе възможността такава академия да отвори врати и в България, където да се пренесе италианската методика за организация и работа с юношите.

Сътрудничеството между двата тима ще се изразява в обмяната на опит на нашите треньори с италианските специалисти. Тестване и подбор на талантливи юноши за развитие във футбола.

ФК Торино прие поканата да участва с отбор на турнира под егидата на Христо Бонев, който Локомотив ежегодно организира. Подготовка на някои от гарнитурите на “биковете” във високопланинската база на Локомотив в село Говедарци също не бе изключена като начин на сътрудничество. По този повод Теодоро Копула и неговият екип ще посетят Локомотив Пловдив и базата в Говедарци през месец януари.

Локомотив Пловдив бе поканен да участва с отбор от детско-юношеската школа на престижен турнир, който ще се организира от ФК Торино през месец май 2018-та година.

Всичко това е продиктувано от възможността и идеята ПФК Локомотив Пловдив да заработи по западна методика и да се взаимстват добрите практики от големите клубове по света.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    НИ-НО, НИ-НО, НИ-НО , ОТИВАМ В КОМАТЕВО ДА СЪБИРАМ МЪРШАТА.

  2. 3
    2

    ПРАЩАЙ ЛИНЕЙКИТЕ !!!!!
    ЙАХААХАХАХАХАХАХАААХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХХАХА

  3. 5
    5

    След договора за сътрудничество, спокойно можем да се припознаем като наследници на Торино по българските земи и да сменим годината от 1926 на 1906 когато са създадени! Подемам инициативата, през 2018 г. ще честваме 112 години Локомотив! Честито братя Локомотивци! Автора на книгата “от тук започва любовта да я редактира още утре!

  4. 2
    5

    Дъ ни земити дъ викъти “Юве”, чи утиди сътрудничиствуту!

  5. 4
    5

    Ко шъ стая?Италианци шъ играят на “високопланинската”база НА ЛОКОМОТИВ?Хи и и и ихихиихууййй.Е няма такъв цирк,честно!!И бандата гейове са във възторг!Не,Крушо е наистина ВЕЛИК комсомолски манипулатор!!!Жив и здрав да е,и да ни весели все така!!

  6. 10
    1

    Хубави инициативи, но за тези неща са нужни последователност, постоянство и адекватно ръководство, които да работят усилено!
    Сегашните ръководители са жив ташак и при тях всичко е от ден до пладне!

  7. 11
    3

    Много добра новина! Браво!
    Трябват промени и в школата, ако искаме и там да се радваме на успехи, и да захранваме представителния тим с наши момчета.
    Успех в тази посока!

  8. 19
    17

    Няколко линейки с бясна скорост отпрашиха към родопската яка 😀 😀 😀

Коментарите са затворени