14.07.2015 г. Помните ли тази дата? Вероятно не! На тази дата обаче в Ботев Пловдив като президент/изпълнителен директор/председател на Борда на директорите (наречете го както искате) се завръща Ангел Палийски. Той пое кормилото на канарчетата, заменяйки Иван Джиджев, след като на 23.04.2014 г (малко повече от 1 година) същият го замени на този пост.

Ангел Палийски е избран от Сдружение “ПФК Ботев” за спасител. За Палийски е преценено в онзи момент, че е единственият в жълто-черната общност, който има контактите и възможностите да извади Ботев Пловдив от тинята, в която затъва след фалита на КТБ. От тогава Ангел Палийски коли и беси при жълто-черните. Дори е обвинен от бившия благодетел Румен Чандъров в това, че не иска да отстъпи нито крачка назад по отношение управлението на клуба. Пословична става пресконференцията, на която Палийски със сълзи на очи обявява, че Ботев има нови собственици: Георги Самуилов и Румен Чандъров. Първият обаче бързо-бързо се отказва, след като разбира, че парите му не тежат повече от мнението на феновете, а вторият хвърли кърпата съвсем наскоро. Всъщност, за последните почти 2 години много хора минаха през Ботев и си тръгнаха. Много се завръщаха, но пак си тръгваха. Факт е, че Палийски остана.

Ботев има две огромни тежести, които висят на врата на клуба като воденични камъни. Единият са едни вътрешно-фирмени дългове за десетки милиони, а другият 39-те процента акции на ТЦ-ИМЕ. Именно тези два камъка Ангел Палийски е призован да откачи от шията на канарчетата и те да “залетят”, ако не високо, то поне спокойно.

Днес в Ботев има Общо събрание на акционерите. Под тепетата усилено се говори, че Ангел Палийски се е справил с поставената му от Сдружението задача. Няма какво да се лъжем – както поддръжници, Ангел Палийски има и противници. И двата лагера имат своите доводи да го подкрепят или критикуват. Едните му вярват безпрекословно и виждат в него спасителя. Готови бяха във всеки един момент да отделят от собствените си пари без да задават излишни въпроси и го направиха. Другите го обвиняват в протакане на неизбежното според тях – нов рестарт. Днес обаче и едните, и другите гледат към Ангел Палийски с очакване. Очакване хубавото да се случи. Едните са отправили поглед с доверие към президента на Ботев, другите гледат с големи резерви, но отново с надеждата Палийски да е успял.

Веднъж вече Палийски обяви, че Ботев е спасен и преструктуриран. После се оказа, че това не е точно така, но някак клубът просъществува до днешния ден. А днес, оказва се, е съдбовен ден за Ботев.

Така че, г-н Палийски, днес всички тебе гледат!

14 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    4

    Ангел Палийски ако лъже ?
    Тогава съблечен и стриган насред строежа на Колежа.

    • 36
      4

      Асанчо,на лайнута няма да пОскаш сълзЪ а ще плачеш с глас!Каквото и да се случи,Ботев ще го има.Без значение е А окръжна,Б областна или С регионална група,докато вие бяхте закрити завинаги!Сега има един кюстендилски о(Т)бор пришълец в Пловдив,който както се появи,така и ще изчезне от града на тепетата.А ние,Ботев Пловдив,ще сме си символа на града!

      • 4
        25

        Какъв символ на града сте бе помашки селянин от долни воден! Христола ви закри един път, палийски ще ви довърши за втори път. Ботев ще го има винаги ама като металик Сопот…мислете новата емблема и какъв нов отбор ще сте, защото това с дълговете ще излезне поредната партенка на палийски.

  2. 31
    5

    Мани, мани, тея се оправиха аз си отивам на Карибите! Вие се оправяйте тука, делегирал съм ви пълни права, включително осигуряване издръжката на катуна!

Коментарите са затворени