След като БФС отложи мачовете от преди седмица заради падналия сняг, утре на практика ще се играе и първият пролетен кръг от първенството на Трета югозападна лига.

Водачът в класирането преди зимната пауза Хебър с 44 точки в актива си приема в Пазарджик от 15:00 часа 14-ият в подреждането Септември (Симитли), а вторите в таблицата на 7 точки след лидера Оборище (Панагюрище) са домакини на 4-ия Пирин (Разлог). В двубоите през есента хебърци победиха Септември в Симитли с 2:0, а в Разлог домакините надделяха със същия резултат над панагюрските футболисти.

Тренировъчната седмица започна нормално за пазарджиклии. Бразилецът Родриго Барони вече тренира наравно с останалите, след като през миналата седмица получи лек проблем в глезена. Не така добро обаче е положението с централният бранител Слави Косов. Младежкият национал лекува разстежение и също  отпадна от плановете на треньора Николай Митов. По план върви възстановяването на трайно контузените Цветелин Тонев и Николай Стоилков, но тяхното лечение ще продължи още месец.