“ЕНКО” си изоюва сладката победа и второто място над негостоприемния отбор на фк “ЛП Суперспорт” град София. Мачът бе от 6-тия кръг на Държавното Първенство по футбол за жени, който се състоя вчера 04.11.2018г в град София на базата на Царско Село от 16:30. Момичетата водени от Стайко Славчев са като една машина , която със всеки седващ мач се смазва и играе все по-добре и по-добре.

Пловдивчанки изиграха един много добре тактически подреден мач, като надиграха изцяло домакините от София. ФК”ЕНКО” бе водещия отбор на терена, той диктуваше темпото на игра , резултата бе открит след пряк свободен удар от далечна дистанция със силен шут нападателката на ЕНКО Цветана Манчева отбеляза красив гол в 31-та минута. Така с гол аванс свърщи първото полувреме, през второто полувреме момичетата на Слачев се забавляваха на терена, видимо те нямаха никакво притеснения от своите съпренички, разиграваха си топка спокойно , направиха много красиви комбинации в атакуващ план, видимо за всички бе новата визия на фк”ЕНКО”.

Така след подновяването на второто полувреме се стигна отново до пряк свободен удар който бе изпълнен от капитана на отбора Николаета Бойчева, която срещна предната греда и с добавката на Анна Георгиева резултата стана 0:2 за Пловдивчанки. Това е първият гол на А.Георгиева във своята кариера като фуболистка. След това попадение предрече видимо и края на двубоя, като това бе най-малкото с което се оттърва ЛП като резултат, защото имаше доста пропуски и малък шанс не достигна до тяхното реализиране. фк “ЛП Суперспорт” не можа да достигне до голово положение благодарение на компактността в защитата на Пловдивчанки, които бяха безкомпромистни и не дадоха никакъв шанс на домакините. Следващия кръг ФК”ЕНКО” е домакин на стадион Пловдив и приема отбора на фк”Спортика” Благоевград на 10.11.2018г от 13:00ч