В неделя, 14 октомври 2018 година, от 16:00 часа, Хебър ще приеме на стадион “Георги Бенковски” Вихрен (Сандански) в мач от десетия кръг на Югозападната Трета лига.

Това ще бъде първи официален мач за новия старши треньор на „зелените” Николай Митов, който замени Танчо Калпаков. След загубата от Оборище (Панагюрище) в последния кръг всички са мотивирани да се върнат на победния път. През тази седмица футболистите на Хебър тренираха много здраво, като в част от дните заниманията бяха двуразови. В сряда хебърци проведоха във Величково секретна учебна игра срещу сборна формация от регионалния футбол, по време на която Николай Митов изпробва както новата схема, така и някои тактически похвати, с които ще иска да изненада колегата си Здравко Лазаров в неделя. Напълно възстановен е ключовият защитник Николай Стоилков, който получи неприятна травма на мача с Оборище. Към групата на Хебър се присъедини и вратарят Димитър Пангев, който в последните десет дни имаше ангажименти с националния аматьорски тим във връзка с евроквалификациите срещу Беларус, Уелс и Турция. Николай Митов и ръководството направиха и някои промени в състава. От отбора бяха освободени защитникът Иван Иванов, халфът Николай Хаджиниколов и нападателят Стефан Лачов.

Срещатата бе поверена на Николай Йорданов, а асистенти на елитния рефер ще бъдат Дениз Соколов и Петър Джугански. Мариян Гребенчарски ще изпълнява функции на 4-ти съдия, а делегат на БФС ще бъде Ивайло Симеонов.

В предишния мач за първенство в Пазарджик през миналия сезон Хебър победи с 5:2. Победата на Хебър беше не само резултатна, но и подплатена с много силна и съдържателна игра. Головете за Хебър вкараха Серафим Михайлов (8), Руслан Иванов (28), Кирил Георгиев (52), Мартин Сечков (66), Цветан Павлов (78). За Вихрен отбелязаха Антонио Лясков (57) и вратарят Стефано Кунчев от дузпа (88).