Спартак срещна добър отбор във втората си проверка и въпреки старанието на момчетата загуби с 1:2 от тима на Родопа (Смолян). Под жаркото на слънце на стадион “Тодор Диев” се получи една прилична проверка и за двата отбора. Смолянчани наистина бяха дошли да играят футбол и показаха много добри качества.

Още в началото на срещата пред тях се откри първото по-чисто положение, но техен играч пропусна на празна врата. Играта през първата част беше равностойна с лек превес на гостите от Смолян. В 40-ата минута на срещата Родопа поведе в резултата 0:1. Това полувреме ще се запомни и с две греди – по една за двата отбора. Първо родопчани уцелиха стълба над стража на “гладиаторите”. Няколко минути след това, очертаващият се като лидер и стълб в отбора на Спартак Христос Доков, с изненадващ удар от далечно разстояние също нацели гредата.

Направи впечатление, че в отбора са се завърнали опитните Петко Фанев и Михаел Пърчев.

През втората част бяха извършени множество смени и нивото на срещата леко поспадна. В 60-ата минута един от най-опитните футболисти на Родопа навърза защитата на спартаклии и сам вкара топката във вратата за 0:2. В следващите минути играчите на Спартак взеха инициативата, но така и не се отдаваше възможност за чиста ситуация. За да дойде 80-ата минута, когато опитният Михаел Пърчев, преквалифицирал се като нападател през втората част, засече с глава едно центриране за 1:2.

До края на срещата резултатът остана непроменен.

Проверката беше много полезна за още несработения тим на Спартак, за който това беше само втора контрола. Но едно е сигурно, повече такива проверки са нужни на отбора.

Очаква се в най-скоро време ръководството да посочи с кои тимове са следващите контроли.

spartakpd.info