– Г-н Маринов, феновете определиха като цялостен провал управлението ви в школата, какво ще кажете в своя защита?

– Мисля, че няма смисъл да се защитавам и извинявам. Според мен работата в школата върви много добре. За да се види тя, не трябва да говорим за концепции, тактики и т.н., а първото нещо, което трябва да направим е материалната база. В последните месеци г-н Крушарски се е заел сериозно, обещава и съм сигурен, че ще изпълни думите си, да направи терени и общежитие. Мисля, че сме на првилен път, залагайки на много млади треньори, които искат да работят. Стремят се да се учат и имаме уверението, че от тачи година ще можем да ги пращаме и на специализация в чужбина. Другото нещо, което трябва да се има предвид при оценката за работата в школата, действително е селекцията. По нея също работим.

– Тук обаче е най-сериозното обвинение към вас, защото най-добрите играчи са напуснали Локомотив.

– Ако ни бяха напуснали футболисти, които ние не не бяхме оценили като таланти, тогава първият човек, който щеше да си признае грешката, щях да съм аз. Но към всички тези, които напуснаха, както и към родителите им и треньорите, и аз като шеф на школата, и ръководството поехме всякакви ангажименти, за да можем да ги задържим. Искахме да направим всичко възможно да останат при нас. Но родителите в един момент приемат по-добрите условия като база и възможност за развитие, и предпочетоха да ги преместят. Аз лично се чувствам излъган и разочарован, защото едно говорихме с родителите, а в крайна сметка се случваха други неща. Не мога да се сърдя на никого и е по-добре да си вършим това, което зависи от нас, за да не се получават тези неща в бъдеще. Другото, което аз отбелязвам по темата, са правилата, по които се работи. Ние нямаме никакви гаранции, че можем да си запазим кадрите преди да са навършили 18 години. Всеки е свободен да отива, където иска. От друга страна има привлечени момчета, които вярвам, че ще успеем да съхраним и развием. Колкото и да е странно при нас дойде 17-годишен канадски футболист. Според мен той има голямо бъдеще не само в България. Имаме и момчета, които взехме от ЦСКА и Разград, защото те прецениха, че тук ще получат повече възможност за изява и по-бързо ще развият качествата си. Като цяло искам да подобрим селекцията. Това, че други напускат не е такъв проблем, след като сме ги оценили, дали сме им шанс и сме работили съвестно с тях, за да може да ги забележат и други треньори. Така се случи с Ияд Хамуд, който беше показал качества още преди да дойда, а после отиде в Англия, както и с вратаря Дафовски, който вече е в Киево. Двамата тренираха с първия отбор. Християн Петров, който отиде в ЦСКА тренираше с една година по-големи от него. Направили сме всичко възможно децата да се чувстват оценени и да могат да растат в Локо. Без нужната база обаче не можем да ги задържим и с това г-н Крушарски също е наясно.

– Предвид състоянието на мъжкия отбор има ли момчета, които още този сезон могат да пробият при мъжете.

– Всичко зависи от това, какви са целите на първия отбор и каква е политиката. Имаме футболисти, за които не мога да кажа, че са готови, но ако се работи добре и стратегията е да се изграждат наши юноши, те няма да ни посрамят. Но моите цели са, когато пратя футболист при мъжете, той да заиграе веднага, а не само да тренира с отбора и да не играе с набора си.

34 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    7

    Масларчо, на колко тренировки на децата дойде?. Как разбра какво се работи в школата? Някъде на чашка ли? На колко треньора показа как се работи?

  2. 3
    4

    Алчни родител и каквона децата ли да се плаща много мнения които водят Локо към фалит вратарче камбуров

  3. 14
    11

    Андрей, що не пита Масларя относно назначението на човека оркестър Неделин – от организатор Лига Лаута, през пресаташе, фотограф, видео-оператор и…. забележете ПОМОЩНИК-ТРЕНЬОР НА U17….
    Г-н Маринов, нека ви обърна внимание, че Локомотив Пловдив не е Брестник и да се САМОНАЗНАЧИ треньор е възможно при Крум-чо в Брестник, но не и в Локомитв…
    Да, точно така – пресаташето става треньор на елитна група, само защото има желанието да бъде сложен такъв. Аз искам да помагам на Палазов в У19, защото имам самочувствието, че не съм пропуснал нито един час по физическо възпитание в училище. Така както и Росенчо е на Лаута защото е на добра воля и не взима заплата.
    Шегата на страна – това ли е стратегията? Това ли е професионализма? От тези хора ли да чакаме резултатите? И кога – като си губим талантите, които бяха съхранени през последните няколко години… и сега ще чакаме на 2004-та и останалите мъници?
    А за Филип Колев, който някой спомена по-долу да не говорим. Сравнихте го като вундеркинд с класи над Ияд. При неговите набори има половин гол на отбор от дъното на таблицата на У17, а е нападател. Ияд мачкаше при У19, в дербито с мъжете с Ботев всеки знае какво направи и как Локомотив му се отблагодари като го закотви на пейката и му забрани да играе за мъжете и за юношите…

    • 8
      7

      Ти със сигурност си родител на дете в у17. На дете което е резерва или извън групата или не му е казано че не става само и само за да тренира в любимото Локо заради теб. Занимавай се с неща, които разбираш ! Нито за Филип Колев можеш да говориш нито за Неделин Петров нито за който и да е, защото си елементарен завистлив интригант.

      Павлин Петров, потърси ме !

    • 6
      2

      И какво против имаш момче, което иска да работи и да се развива? Ти знаеш ли на кое място са в момента U17 в класирането? Знаеш ли колко мускулни травми имат и въобще имат ли такива, след като Неделин ги е тернирал през лятото. Защо да не е професионално? Някой пенсионер ли да дойде да разтяга играчите, за да си щастлив ти? Ей за това в бг всичко е лайна. Защото някой иска да се развива, има знания, но е спъван и му се пречи, защото не е в лагера на който трябва.
      Неделин им бил проблема!?!?!!?!?!?! Що? Щото решил да помогне! Злоба, пусна злобичка! Плюл като не знам какво, срещу единствения от по-големите набори, който играе нещо и показва поне мъжество, сплотеност и някакви резултати. Като искаш иди да помогаш на Палаза. Едва ли ще ти откаже, ако имаш качествата и си толкова добронамерен. Никой не отказва помощ.

      • 6
        3

        Надо носел конуси и показвал упражнени за стречинг.
        Не ги е тренирал. Набора си има треньор. U17 са трети в класирането! Да не забравим това. Когато фактите говоря , боговете си мълчат. А мишки като вас да си ебат в гъза !
        Това е за АМАН !

        • 6
          2

          Ами нали и аз това му обеснявам на тоя горе и го питам, някой пенсионер ли трябва да дойде да ги разтяга преди тренировка, за да е довлен този горе?
          Важното е да се плюе по някой! Няма ненаказано добро в България!

    • 5
      1

      А имаш ли самочувствието да си бил Световен шампион, какъвто е бил Неделин?

      • 3
        3

        Аз съм световен шампион по синхронно плуване, това дава ли ми право да стана треньор по футбол. Ами за какво са пустите му лицензи, за какво се ходи учи се, върви се по стълбицата от детските градини, през малките, та до големите. Има си ред в един професионален футболен клуб от Първа лига. Тея изпълнения със стречинга са за едни други школи и клубчета.

        • 3
          2

          Ами той Неделин е тръгнал от детските градини и е тренирал най-малките и подрастващите, ама пусто, кой да знае преди да пише. И за да разтягаш и загряваш играчи не е нужно да си футболен треньор, примери по другите школи и дори мъжки отбори, колото искаш. Но явно има атака срещу Неделин или срещу този, който го е приел да му помага, водете си я! Явно е грехота да си в топ 3 на класирането… И до колкото знам кликата, която е скочила срещу Неделин е убедила родителите да се размрънкат срещу него и той вече не помага в този набор и въобще в школата на Локо. Може сега да намерят нов същите тези, които му спретнаха интригата, някой с лиценз с хубава заплата и т.н. Белкем мирясат и да са доволони. Змии, само змии в тоя отбор и школа! Всеки е професор по всичко.

          • 5
            1

            Така както Петко вратаря почна да тренира вратарите ли? Нали ще правим академия бе хора, ще работим професионално… Дай да не си отваряме устата как 2/3 от длъжностите в едни клуб или фирма трябва да се правят с конкурс, да се отговаря на длъжностни харакетеристики… Така си имаме администратор на ДЮШ, който преди това е бил администратор на мъжете, гледа компютъра като сандък, език знае само български, бил е масажист на пето-дивизионен отбор и касиер в Лидъл. Това са фактите, останалото което знаем всички е публична тайна за него. А тука коментирате човек, назначен без конкурс на специфична длъжност, прерастнала в треньор/разгряващ или подгряващ… НеФУТБОЛНИ хора нямат място в съблекалня и терен, а камо ли да раздвижват и третия отбор на най-малките ни формации. Въпрос на елементарен ред, професионализъм и култура. Поздрави.

          • Релакс, ще си позволя да ти опонирам и на теб. Квкво значи нефутболни хора? Колко кондиционни треньори в А група са треньори по лека атлетика, знаеш ли? Наех се да защитя това момче Неделин, защото го познвам лично и знам с какъв плам върши нещата, свързани с Локо Пд. Защо се хващаш на твърдението на този най-горе, че той е бил помощник-треньор, че чак и назначен! ГЛУПОСТИ са това. Момчето е отишло и е ПОМАГАЛО, ПО-МА-ГА-ЛО! Това е! В момента в тима няма нито един с мускулна травма! Това е резултата от неговата помощ, дадена безвъзмездно, както е безвъземздна и почти всичката му друга работа, която върши в клуба освен че е пресаташе, като например: фотограф, оператор, диктор и квото се сетиш още… Пак казвам плюнки само и по всички, а в случа плюнки по момче, което най-малко е заслужило с нещо. Интриги се вкарват това е. Лагери воюват в Локомотив (в случая “Джоров” срещу “Масларя”) и ако не си от някой от лагрите (като него), те плюят и нападат.

          • А кой и защо изгони хората, които помагаха, искаха да помагат и винаги са помагали и на клуба и на школата и за които деца и родители си спомнят с носталгия? Защото пак ще се върна на написаното от хората тук – в момента деца и родители плащат за какво ли не, освен за таксите. Допреди година сигурно имаше репортажи от почти всички мачове на школата. Сега я видим един в месеца я не. Трябва да се доверяваме на разни анонимници кой как играе и що играе. Лично аз за У17 ще замълча, защото миналия сезон У19 беше на първо място в класирането след първите 3-4 мача, накрая незнам дали влезе в 10-ката. Без да съм гледал програмата – явно не сме играли ни с Ботев, ни с ЦСКА, ни с Левски, ни с Лудогорец…
            Знам само че набор 2000 беше най-добрият в ДЮШ в последните години – направиха най-доброто представяне в елитна до 17 от както тази елитна съществува, а това е близо 10 години. А можеха да са по-добре, ако не бяха някои ръководни и треньорски простотии след напускането на Телкийски.
            От този набор 2000 в момента какво е останало? Нищо… Старшата играе с набор 1999 и са на дъното. Набор 2000 търкат пейката и вероятно вече са приключили. И тука тоя ми ти Маслар ти обяснява… Да обясни защо затриха набор 2000. Ама не да чета за Палазов или други – той е начело на това и той трябва да каже и обясни…
            А пък набор 2001 ако завърши в топ 6, тогава може да боравите с моментни резултати и представяния…

    • Трябва да си на 100 % сигурен, че точно при Крум Императора няма как да се самоназначи треньор!!!

  4. 2
    4

    Как само мъчат това момче ф. Колев той и за 17 не става а изкара цяла подготовка с мъжете

  5. 1
    4

    Как само мъчат това момче ф. Колев той и за 17 не става а изкара цяла подготовка с мъжете

  6. 7
    6

    Вън Клошарски и всички други бездарници от ЛОКОМОТИВ!

  7. 11
    2

    От една седмица върви кризисен PR в Локомотив. Комсомолец а е пуснал куцо и сакато да дава хвалебствени интервюта и да чете декларации. Пускат се шарени картинки на игрища и стадиони, които никога няма да бъдат построени, само и само да се замаже резила в отбора!

  8. 11
    2

    Изключително срамно и лъжливо интервю на господин Маслара! Нека да обясни как всички формации на Локомотив тренират на изкуствения терен и колко качествени са провежданите тренировки или само се отбива номера? Защо школата на Ботев има в пъти повече национали, а за спечелените купи няма дори база за сравнение? И там повечето от юношите тренират на изкуствен терен, това ли е причината? Защо един от най-добрите вратари в школата – този на набор 2006, през това лято избра градския съперник? Защо треньори като Кириякос Георгиу биват гонени, а след това и връщани, като им се дава изключително отговорна задача – водене на отбор в U17? Защо се обръща толкова съществено внимание върху резултатите и особено ако случайно се победи Ботев, а не се наблегне върху изграждането на футболисти. Г-н Маслар, харесва ли ви играта, която юношите практикуват?

    • Публична тайна е, че именно гръка изгони Джоров от Локомотив, след като той го покани да работи там. Византиеца пишеше доклади срещу него и резултата не закъсня. За вратаря не съм изненадан. При нас няма треньор, а като дойде някой той е учител по физическо и тренира по 20 вратаря на веднъж, не може да се сравни изобщо с треньора на вратари на Ботев. Едните качват постоянно хора в мъжете, а ние качихме за последно Гонзо!

    • При пашев бяха шампиони от зад напред пуснаха ви въдицата и я налапаха гола коментиращи тук хора

    • 2
      1

      Пич, вис че гръка е на трето място в елитната. Дали не е свършена работа? 4 победи 2 загуби. Победи над Берое и Славия. Нещо да кажеш за него?

      • 1
        1

        Гръкчето освен да пуска малоумни постове във фейсбук с друго не се занимава. Както е трети след 5 кръга ще е 10, защото не е играл с фаворитите. Срамен треньор, който бе изгонен от Локо, а сега е върнат. Ако имаше поне капка достойнство никога нямаше да се върне.

  9. 11
    3

    Старшата най много върви със специалиста треньор назначен от Камбура

  10. 14
    3

    Как така не се намери човек да пита и да получи отговор – с какво Масларя превъзхожда Джоров освен че носи повече на рикия от него…

  11. 16
    1

    Аллоо господина с джапанките и цигарите на теренааа – отивай при Чаво че те чака за наздраве!!!

  12. 19
    1

    Кви ги дрънкаш бе Маслар , вземате пари за всичко , а децата на Лаута са при трагични условия поставени спрямо много други школи , не сравнявам с Ботев и Разград , които са 100 класи над нас , даже Коматево е с най-големите таланти в България но ние сме направо трагични !? Децата идваха заради името Локомотив но сега е крайно лошо нивото и става по – зле

  13. 11
    3

    Само да си знаете че Хамуд го искаха всички български отбори в България, включително Ботев Лудогорец ДИТ и Литекс… С все условията и базите които имаха. Но момчето остана при мас и нашите условия. Беше получило отношение и условие да се развива. От тази зима до напускането му – му разгонихте фамилията и се опитахте да го съсипете… хайде признайте си…

    • Хамуд не се махна от Локо,защото отпреди две години знае ,че на 16 заминава за чужбина

      • Няма нормален човек, който ако му предложи елитна школа от Англия с 20 терена, пансион, храна и училище да откаже. Дори от Левски заминават 2-3 деца в същата посока. Въпроса е какво е направило това ръководство за това дете, за да го задържи?
        Държа го половин година на пейката, ако е възможно да се съсипе физически и психически, за да може в Англия да замине една развалина. И тея същите говорят за него като за трансфер, от който ще получим пари.
        Тези пари трябва да отидат за конкретна инвестиция в ДЮШ, защото за развитието на Ияд седят предишни ръководства, треньора му Телкийски, който напусна огорчен, дори Джоров, сготвен по ченгеджийски…

        • Е и аз това казвам,положението в школата на Локо е толкова зле,че ако не беше в чужбина , щеше да избере някоя школа в която да се работи по-добре с него,да не е Ботев ,ама ЦСКА ,Лудогорец ,Левски.Независимо от клубните си пристрастия

  14. 19
    8

    г н Маринов, базата си е същста от доста години, но такова бягане на таланти досега не е било… Айде признайте си че при вас сега най важното кой какъв е на кой е син, бута се титуляр, даже такива ги бутате при мъжете, но там не винаги може да излъжете Войнов и Бащата…
    Събирате пари за какво ли не – товарите финансово деца и родители… Треньорите ви бягат и остават само най големите мишоци и въшкари…

Коментарите са затворени