Яя Меледже напуска Ботев Пловдив и ще продължи кариерата си в Израел. Халфът лети днес за Обетованата земя, за да парафира договор с първодивизонен клуб, пише Марица.

Пет дни, след като обяви, че не се чувства щастлив при канарите, Яя успя да издейства продажбата си. Любопитното в случая с Меледже е, че правата му се държат от Ботев и Румен Чандъров, а мениджър му е Лъчо Танев. Точно един от колегите на пловдивския зет – Стоян Орманджиев се появи миналата седмица на Коматево, за да разговаря с треньора Николай Киров за положението на Меледже.

Тогава Белия му каза, че проблемът при Яя е безотговорното вадене на картони и неспазването на тактическата дисциплина, както и недостатъчното влагане в тренировъчния процес. И това са основните причини в игра по-често да влиза Серкан Юсеин. Меледже и мениджърите му поискали той да бъде освободен от клуба без финансови претенции. От Ботев обаче обявиха, че няма да се разделят с футболиста си за по-малко от 200 000 евро, тъй като имат договор с него до 2019 година.

Сумата, която Ботев и Чандъров ще получат гравитира около споменатата и удовлетворява всички страни намесени в трансфера. Засега обаче ще се въздържим от обявяването на името на новия израелски клуб на Яя, тъй като многото недоброжелатели на Ботев и футболиста не спят. Ще споменем само, че е първодивизоненн и доста състоятелен.

Конспирацията с името се налага, след като наш мениджър се обадил преди дни на израелците и им казал дословно следното: “Луди ли сте да давате 12 000 евро заплата на Меледже. В Ботев той получава много по-малко и ще се навие и за 5 000”.

И така трансферният прозорец в Израел приключва днес в 20.00 часа. Дотогава Яя Меледже ще трябва да е вече играч на местен гранд, чийто разцветки на екипите са почти изконно свързани с Пловдив.

31 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    15

    Жълтите се разпадат…густо майна!
    Тия тиквочи се самоунищожиха хахаха.
    Ще доиграят полусезона и напролет ще почнат с юношите, колкото да доиграят първенството, а може и въобше да не започнат.

    • 13
      2

      Жълтите не се разпадат, а продават. Спечелиха милиони от футболистите си. При нас всички бягат. Жълтите и юноши имат. А ние с кой ще доиграваме ако се наложи?

  2. 6
    3

    говнарци защо ви лъха на помия задния двор от към лаута – да не би защото сте сговнясали миризливи откачалници – това ви е отправната точка и не само за това ви пеят гей мангали…

  3. 6
    6

    Яя Меледже със сигурност няма да остане в Ботев, дори и да се провали трансферът му в Ашдод. Котдивоарецът става третият, който напуска Ботев в последния месец и половина. Яя се чувствал недооценен от шефовете си, които не го третирали като основен играч, а правели реверанси на недоказани момчета, нямащи още и десетина истински мача в кариерата си.

    До няколко часа ще стане ясно дали Меледже е излетял за Ашдод. Дори и да се провали трансферът му в Обетованата земя, той няма да остане на Коматево. Меледже е в София с човек на мениджъра си Лъчо Танев. Снощи мина при директора Иван Йотков, за да оправи финансовите си отношения.

    Ако Ашдод не стане, то Меледже ще облече фланелката на Септември София. Клубът е издържан от човека, който държи 50 прочента от правата на Яя – Румен Чандъров. И, тъй като Меледже не иска да остава в Ботев, той ще продължи в тима от Красна поляна. Ботев обаче запазва клаузата за поделената собственост на правата на халфа.

  4. 13
    9

    АБЕ ЕЙЙ…ГАДНИ ДОЛНИ БУФЕРЧРТА..КОГАТО СИ СЛОЖИТЕ 2 ТРОФЕЯ ЗА 1 ГОДИНА В МОЗЕЯ ТОГАВА ИЗЛИЗАЙТЕ И СЕ БИЙТЕ В ГЪРДИТЕ….ПЪЛНА “0” СТЕ… ТОЯ СЕЗОН ЩЕ ВИ МАЧКАМЕ С РАЗЛИКА!!!

    • 11
      22

      3 трофея курво жълта през 2004 – шампиони, суперкупа и изпадането на жълтата сган в ”Б” група.

      • 20
        4

        Каква купа бе? Ти виждал си купата? Знаеш ли къде е?

  5. 9
    9

    Ще ни липсвате, момчета:( Пишете къде лежите за дългове. Ще намерим време да ви посетим. Цигари или лепило?

  6. 6
    5

    Забравих да кажа,след стригането и къпането,духам без пари,майсторски!!

  7. 13
    12

    Супер!!!Да му взимаме парите по-бързо,че е приключил курса.

  8. 12
    29

    Какъв смях! Няма такива циркаджии. Разпада върви с пълна сила

    • 23
      9

      Разпад ли? Ти можеш ли да четеш и мислиш? Продаваме моето момче, продаваме. Взехме футболисти без пари, а ги продадохме за милиони. А вашите всички избягаха и не взехте нищо. Е, къде е цирка?

      • 18
        6

        Той от къде да знае,пък и с какво да мисли?Прави се на уникум.А е забравил как Камбуров ги сложи на Камбуровия,ама това не било разпад,а израстване.Иначе веселяка Крушо е подготвил нова смехурка,само трай.

      • 6
        15

        Жълтяк от квартал Коматево,прочети:Ботев1912-2010г.,сегашното изродче Сопот,Коматево и т.н. наречено ботевъ2010…,чакам с най-голямо задоволство ,окончателното разпадане!Търсете истинския Ботев в Крумово при Христолов,ако искате да ви има,иначе няма кой да бием в Коматево!

  9. 10
    18

    Всяко чудо за три дни, на три дни – чудо в жълтия цирк.

  10. 10
    11

    Хайде сега! Не отидохме да чистим стадиона. Автостопът не тръгна… ДавайтИ да са сбИрем и да ‘згоним и Палийски и СамуилУФ!!!!

    • 4
      6

      Кмета ботявистъ започна да асвалтира пътя и тогава ще свалят “правителството”на ботявъ2010г.!

  11. 15
    16

    Меледже си вадил картони и не спазвал дисциплина…гроздето е кисело, селянии. Иначе Пловдив дерби пак надуваше балона, че Меледже нямал проблеми с клуба и накрая всички се смеят. А ма повече се смеем на Пловдив Дерби хахахахахаха.

  12. 17
    20

    Приказката свърши , отново вървим към фалит .

    • 9
      6

      Когааа..!То ми омръзна да чакам вече не знам колко години!Ама май ние на там тръгнахме.

  13. 17
    15

    ние сме бахти разградения двор,до дребито ще се разпаднем…само балтанов и неделев останаха,всичко друго е бракувана стока

  14. 17
    12

    Ще се изразя на разбираем за фенската маса език. “Ой,гиди,гиди! Кой-къде види!”.

    • 17
      10

      Кой къде види се отнася за Локо. Всички избягаха от там, а Ботев продава футболисти. Усещаш ли разликата?

      • 13
        11

        А парите – яко дим , копнеж за строеж!

      • 5
        2

        Още те държи дрогата от празника ви в гетото ИБ в Столипиново,селски!

      • 2
        1

        Разликата? Със защити джобове – в Съединение. До живот.

    • 2
      1

      Много добре познаваш разбираемия език бе! Мамка ти потна, кондукторска!

Коментарите са затворени