Старши треньорът на представителния тим на “Марица” Стоян Димитров направи своя коментар за отминаващата футболна кампания пред страницата на клуба във фейсбук:

На първо място бих искал да честитя днешния светъл празник на всички българи!

„Марица изигра един силен сезон, в който надминахме очакванията на всички. Целта бе да стабилизираме отбора, а ние се борихме за първото място през целия шампионат. Отборът винаги излизаше за победа и неслучайно ние нямаме равенство през този сезон. Играехме резултатен футбол и не случайно „Марица“ е тимът с най-много отбелязани голове. Постигнахме победи срещу всички отбори, включително победихме и първенеца в групата „Загорец“. Постигнахме много, допуснахме и някои грешки, но определено сезонът бе много добър. Тук е мястото да изкажа своята благодарност на ръководството на клуба в лицето на Христо Николов, Христо Христов и Ральо Ралев, които осигуриха много добри условия, както за подготовка на тима, така и по време на самия шампионат. Осигуриха свобода при селекцията и спокойствие на отбора през сезона, като същевременно с това бяха близо до него и го подкрепяха. Подхождаха с разбиране във всеки един момент. Реалностите в българския футбол са такива, че хора като тях са изключителна рядкост и трябва да бъдат ценени. Благодаря и на екипа, с който работих – на Алил Кардашев, на капитана Красимир Иванов, и Илия Николов, които много помогнаха в тренировъчния процес. На Стойчо Драмов –  идването му определено беше ползотворно за тима. Благодарности на всички футболисти, които вложиха много труд, показаха старание, характер, мъжество и себераздаване. Всички заедно изградихме един прекрасен колектив. Благодаря и на всички, които ни подкрепяха и вярваха във възможностите на отбора. Гордея се с постигнатото и се надявам съграденото до тук да бъде надградено в бъдеще. „Марица“ е клуб с големи традиции, той е една истинска футболна емблема за града ни и заслужава това.

Остава ни да изиграем последния мач за сезона срещу „Борислав“ (Първомай). Мач, който ще изиграем с настроение, макар да е без значение за крайното класиране на отбора.