Пловдивските елитни отбори отнесоха средни по размер наказания от ДК на БФС заради поведението на публиките им по време на четвъртфиналите за Купата на България. Ето ги и наказанията:

-БОТЕВ-

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А от ДП /2016/2017/ – ДК наказва  ПФК “Ботев” гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За нерегламентирано използване на бомбички, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.В от ДП /2016/2017/ – ДК наказва ПФК “Ботев” гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 от ДП /2016-2017/ ДК наказва ПФК “Ботев” гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

-ЛОКОМОТИВ-

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А от ДП /2016/2017/ – ДК наказва  ПФК “Локомотив” гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А, предложение 2 от ДП /2016-2017/ ДК наказва ПФК “Локомотив” гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За навлизане на публика, на основание чл.37, ал.1, т.1, б. В, предложение 1 от ДП /2016/2017/ – ДК наказва  ПФК “Локомотив” гр. Пловдив с предупреждение  и имуществена санкция в размер на 2000 лева.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    1

    И по какъв точно начин помагат бултрасите на отбора??? Приходи за тази седмица 0 лв, разходи по малоумни причини 4300 лв! Миналата седмица приходи от клетката 800 лв., разходи 1300 лв! Ами то излиза, че билетите за бултрасите не трябва да са по-евтини, а напротив – двойно по-скъпи, че поне да си плащат като толкова обичат да се обгазяват и да си късат пръстите и ръцете.

    Иначе това си мега простотия:
    -“За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А от ДП /2016/2017/ – ДК наказва ПФК “Ботев” гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 300 лева.”
    -“За нерегламентирано използване на димки, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А от ДП /2016/2017/ – ДК наказва ФК “Литекс” гр. Ловеч с имуществена санкция в размер на 37.50 лева.”

    Поне се ограничете само с използването на факли и димки и най-важното – не хвърляйте факлите на терена! Сега разбиратели сами, защо бяха перцигласовите прегради? Когато някой друг плаща за глупоста ви мълчите, ама иначе сте като ущипани моми. Крайно време да започнете да се държите като истинки фенове и наистина да сте полезни на отбора. Аз лично (а и не само аз), че подкрепата с ленти, хартийки, знамена, листове е много по ефектна от бомбите, димките и факлите! И с радост бих давал пари за подобни инициятиви. Но докато продължават подобни изцепки няма да дам и стотинка и призовавам всеки разумно мислещ ботевист също да не подкрепя подобни изяви, които водят само до глоби.

  2. 1
    4

    Ето колко милиона наляха Домусчиеви за една от най-модерните бази в Европа. И продължават…
    Общо около 25 милиона лева са дадени до момента, започва строеж на хотел.

    Ръководството на Лудогорец откри днес модерната си база. В голямата си част тя ще бъде за нуждите на детско-юношеската школа. В ролята на домакини бяха братята Кирил и Георги Домусчиеви, които заедно със служебния премиер прерязаха официално лентата. На събитието бяха още хора от политиката и спорта, сред които Емил Костадинов, Антон Попов от БФС и други.

    Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обяви, че общо до момента са вложени около 25 милиона лева само за базите. За първия етап са били похарчени около 10 милиона лева, а за настоящото разширение – 15 милиона лева.

    „Мисля, че беше от съществено значение тази база да се направи и ние го знаехме от самото начало. Имаме три-четири игрища, които изградихме през годините. Те обаче не бяха достатъчни за всички наши гарнитури и за мъжкия отбор. Специално за тренировъчния комплекс това е много важна стъпка”, каза Домусчиев.

    Това обаче няма да бъде последната инвестиция на Лудогорец.

    „Започваме да строим в зоната до първия комплекс, ще направим хотел-общежитие с всички необходими условия за нашите футболисти – спане, хранене, възстановяване, за лагери преди мачовете и т.н”, увери още бизнесменът.

    „Това разширение струваше 15 милиона лева, а предишният етап беше към 10. Така че всичко излиза към 25 милиона лева. Върви и строителството на стадиона, надявам се до лятото да е готов сектор “В”, завърши Кирил Домусчиев.

  3. 15
    2

    Най-великата простотия е това бомбички,нахлувания време е да почне да се прилага закона за футболно хулиганство и хора които даже не гледат мача и работят против клубовете си да им се забрани влизане на стадионите.
    Изгониха нормалните зрители,които ходеха на мачове 20-30000,шепа лепилари от които никой не печели…

  4. 14
    3

    Крайно време е хвърлилите бомбички, факли и димки сами и персонално да си плащат глобите. 4300лв ей така на вятъра… само от един мач отиват в гушата на БФС. Какво може да направи клуба, когато гостува (в случая чак в Благоевград)? Как да спре тези бомби и димки? Това е работа на полицията, а съдът и БФС да налагат глобите на провинените.

  5. 22
    2

    Клуба направо да ги препраща тия глоби към фен клубовете и фракциите да си ги плащат и да вземат да държат сметка на полицаите и охранителите, защото не си вършат работата, нали за това са там по входовете, след като са ги внесли значи не са си сваршили работата следователно не им се палща.

  6. 33
    2

    Абе тия лепилари с тия бомбички не разбраха ли ,че се ебават с нас !2000 за бомбички?!?!? Абе дейба и тъпаците,децата в школата играят със скъсани екипи,те бомбички ми палят!Да ви еба майката мишки насрани!Вън от стадионите комплексари смешни!На колко ръцете трябва да им режат ,за да ви влезне акъл в простите кратуни?

Коментарите са затворени