Три са отборите към момента, които са заявили желание за участие в жребия за баражите за попълване на Трета лига – Югоизточна група. Това са първенците от областните групи в Пловдив, Хасково и Бургас – “Садово”, “Хасково” и “Черноморец 1919”. От ЗС на БФС все още изчакват дали и други отбори от областите Кърджали/Смолян, Стара Загора, Сливен и Ямбол ще се включат в борбата. Там победителите са съответно: “Родопа” Смолян, “Единство” Гурково или “М.Марица-Изток” Раднево, “Аполон” Сливен, ОФК “Елхово”. По правило, при отказ от участие в баражи за влизане в Трета лига на първенеца, на такъв се явява друг отбор от съответната група. Практиката показва, че желаещите не са много.

През миналия сезон “Хасково 1957” отново игра бараж, но се провали с гръм и трясък срещу “Сокол” Марково. Вчера от ръководството на “Хасково 1957” са взели всички изискуеми документи от БФС. Хасковлии ще имат и свой представител на 1 юни по време на теглене на жребия в Пловдив.

“Не очакваме никакви изненади до края на първенството и не влизаме в никакви уговорки с останалите. Ние си играем за честта на нашия клуб и сме сигурни, че трябва да опитаме късмета си. Ще разчитаме на опита на Емил Ангелов, Тошко Тодоров, Ангел Ангелов и Владислав Зафиров дошъл на полусезона от Верея. Към отбора през зимата се присъединиха и братята Цанко и Дамян Чаушеви”, коментира играещият благодетел на лидера в Областната футболна група Делчо Корчев.

Този уикенд “Хасково 1957” почива. Последният си мач в групата със “Стамболово”, хасковлии изместиха за 1 юни, поради изпълнената с турнири програма на стадиона. Тогава ще получат своите медали и купата на БФС за областен първенец.

“Черноморец 1919” е първенец в бургаската областна група, като нямат допусната загуба кръг преди края на сезона. Клубът е нов опит да се върне на футболната карта именитият в миналото бургаски отбор. Отборът е създаден преди 3 години. След като през 2016 спечели “Б” ОФГ тимът игра два сезона в “А” ОФГ докато успее да се класира за бараж.

1 КОМЕНТАР

  1. Проверявайте малко информацията преди да я публикувате. В действителност ФК Хасково 1957 няма нищо общо с участието на АФК Хасково миналата година на баража срещу Марково. Освен това от Стара Загора отбора на Мини Марица изток Раднево нямат право да участват в бараж, тъй като не разполагат с школа.

Коментарите са затворени