На 77 години си отиде един от най-големите треньори в Пловдив Ангел Тосев. Специалистът отдаде голяма част от живота си на Марица и едва ли някога ще бъде забравен.

Ангел Тосев е роден на 25 септември 1940 година в Пловдив. Тренира, а по късно и се състезава за любимия му клуб – Марица. Учи в школата за треньори заедно с Венко Мендизов. Малко по-късно започва работа в ДЮШ на Марица, където води последователно набори 1964, 1968, 1975, 1982. Дал е път на футболисти като Кирил Андонов, Румен Христов, Веселин Тосев, Станимир Георгиев, Йордан Тодоров, Здравко Чавдаров, Иван Мекиков и много други. Тосев е известен и с любовта си към шаха, като през 1984 г. в Пловдив изиграва партия шах със световния шампион Анатолий Крапов, завършвайки реми. Ангел Тосев е изключително уважаван в сферата на футбола човек.

Поклонението ще бъде утре от 14 часа, в залата на Рогошки гробищен парк.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Бог да го прости преди около 2-3 месеца се сещах за него, понеже съм тренирал в Марица, а и живея близо до едноименния стадион. Не след дълго го видях да пресича бул. “Копривщица” и се зарадвах, че е добре, макар и застрял, отслабнал и прегърбен, а сега вече не е сред нас. Много свестен и точен човек беше, да почива в мир.

  2. 10

    Бог да го прости бат Ангел. Отиде си един достоен българин отдал живота си на футбола в частност Марица, човек достоен за уважение . За него важи фразата “Строг но справедлив” . Дано там където отиваш има с кой да практикуваш любимото ти хоби след Футбола-Шаха. Веско моите съболезнования на теб и цялото семейство.???

Коментарите са затворени