Ботев Пловдив постигна лесна победа над Верея с 2:0 в последния си домакински мач за този сезон. Централният нападател на канарчетата Стивън Петков вкара нови два гола, с което заформи сметката си на 19 попадения.

Друг интересен момент, който трябва да се отбележи е дебюта в професионалния футбол на 16-годшиният Станислав Шопов, който в 78′ замени именно Петков.

Срещата започна добре за домакините, които през първите 10 минути изцяло контролираха играта, но първата опасност бе пред вратата на Даниел Кайзер, който бе тестван от Валери Домовчийски. Атакуващият футболист на “сините” стреля много силно, но стражът на “канарчетата” се намеси на ниво.

В 21-ата минута Георги Вълчев също пробва късмета си, но отново Кайзер се справи.

Първото попадение в срещата падна в 29-ата минута. “Жълто-черните” направиха много хубава атака. Бризола намери на фланга Филип Филипов, крайният бранител не се забави и центрира перфектно в наказателното поле, където бе Стивън Петков. Таранът с глава не остави шанс на младия вратар на Верея.

В 34-ата минута Диого Кампос бе намерен от Фелипе Бризола с успореден на голлинията пас, но пропусна отблизо.

Още в първите секунди на втората част играчите на Ботев (Пловдив) можеха да вкарат втори гол, но шутът на Бризола премина на сантиметри от целта.

В 57-ата минута Милен Танев проби отляво, след което центрира по земя в наказателното поле, където бе Радослав Терзиев, който се хвърли на шпагат и изби топката към собствената си врата, но Кайзер показа отличен рефлекс, избивайки кълбото в ъглов удар.

В 63-ата минута Стивън Петков заби своя 15-и гол от началото на сезона. Младият стрелец вкара с пета в мрежата на Наумов.

33 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    3

    Има и друг футболист, който е спряган за напускащ, а не бива. Бризола е футболист покриващ мн голям периметър и напред, и назад. Поддържа мн добро темпо през целия мач. Да прави грешки, но то кой не прави. Мисля че беше грешка, че го оставяха извън групата, въпреки че искат да го махнат през лятото. С него халфовата линия е друга. Футболист можещ да измисли нещо различно и борбен.

  2. 5
    2

    Селяндури, усещате ли, че сте изкусвено дишана, а

  3. 7
    3

    Пичаги ний стрямалий туз мач го пропуснахме ва….Стоян канара направи у село беседа за селския туризъм ва.

  4. 13
    5

    Манговци ,май всички остават! Никой не желае да се разделя с Ботев
    За вас също има добра новина.
    На местото на Бакалов взимате на Ралица брата.
    Много по – малко голове вкареа ,но иначе я бара

  5. 6
    10

    Къйнаре кво ша прайм другия сезон ва? Защита няаме, нападение няаме? Лицето и той като се махне и… мамата си еб@ло. Трябва пак да се молим на Домуса да даде някоя резерва от Лудогорец 2.

  6. 7
    19

    За голямо съжаление това беше лебедовата песен на Ботев. Заплати не са давани два месеца. Тока на Базата не е плащан от нова година. Лиценз за новия сезон няма да вземем. Палийски е на косъм да хвърли кърпата. Давайте да мислим за ново сдружение и да почваме от нулата.

    • 14
      5

      Всичко е точно само смени Ботев с Локо

    • 12
      5

      Аз работя в клуба и ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧЕЛ ,ТИ СИ ПЪЛНО КУУУКУ-РУКУ , пий си хапчетата , ама редовно , МОЛЯ ТЕ

      • 5
        4

        Ако наистина работиш в клуба, то това е поредното доказателство, че този клуб е пълен с простаци..

    • Спокойно, на полусезона пак ще ни ги върнат като Жоау

  7. 8
    17

    Ако го вземе Гришата ще вземете един гол и пъпчив в жълтите дупета! Колкото взехте и от Домуса. Ама медите поне пишат че сте взели. На Гришата му дължите толкова пари дето ви издържа сума ти време след Караибрахим че който иска от вашите може да си го вземе без пари! Киро е същата работа! И що не си на мача ма курво жълта?

    • 14
      5

      хахаха циганино в локо взеха последно заплати от Домуса дето им преведе от евротурнирите. Една ракета в дивия и в Говедарци.

  8. 5
    12

    Жоал Пауло, Тошко и Стивън не ги бройте повече в Ботев.

  9. 7
    12

    Точно 158 криви глави на манежа на Планетата на маймуните.

  10. 6
    13

    А ва ми исинтъ кой жъ вкарва голувити ва? Жуауту и Стивиту кът си идът? Ушку и той искъл дъ си оди мъ никуй ни гу щял. Бълтанъ и той нъ прудади зъ две шишетъ ръкиъ. Аку знай в Стрямъ ква ръкия прайм нямъши дъ съ нъгъзи нъ бат Венци. А ва нескъ дъ н бяхми нъказъни пак бис публикъ ва? Ай кънариее.

  11. 9
    12

    Крака ми повече няма да стъпи на Планетата на маймуните , баси и селяците.

    • 10
      5

      Стивън ако остане в Ботев супер, ако не остане ще получим трансферна сума, а от Локо бягат без една стотинка. Димо Бакалов си тръгна преди най-важните мачове за циганите, щото искал да си почине хахаха с 200км бяга от гей дружината

      • 3
        8

        Ще получите от трите най-дългото, ще ви изплакнат със сладки приказки , а парата – по предназначение , и Ачката е човек .
        Издръжката продължава да е по турско направление .

    • 6
      1

      ….то пък в – СЕЛОТО НА СМЪРФОВЕТЕ- камък да хвърлиш няма къде да падне

    • 1
      2

      Урко, тебе какво те ебе? Чекни се по скелето и не ръси нискочел мозък!

  12. 11
    12

    Сбогом селени. Няма да ми липсвате.

  13. 17
    8

    Браяо на Ботев! Гледам Стиви вкара повече голове в А група като резерва отколкото оня мангал Камбура дето е титуляр

    • Стиви хахаха , трябва да играе още 104 години , за да стигне играч, като Камбуров!!!

Коментарите са затворени