Последните новини около Ботев Пловдив само потвърждават тенденцията, която се забелязва в клуба от момента, в който настоящото ръководство пое управлението в свои ръце.

Принудени от обстоятелствата, Ангел Палийски и Николай Киров започнаха да търсят евтини попълнения от Бразилия, които търпеливо да адаптират към отбора, да извличат максимума от тях, след което бързо да ги продават.

В основата на големите удари с Жоао Пауло и Фернандо Виана е и колоритният мениджър Иво Димов, чиито партньори очевидно имат добър нюх и помагат, както на своите клиенти, така и на Ботев.

Като прибавим към бразилската колония и удара с Омар Косоко, който дойде в Пловдив по съвсем друга линия, но със същата идея, може със задоволство да констатираме, че в Коматево са намерили идеалният модел за самоиздръжка в ситуацията, в която изпаднаха след краха на КТБ и неосъществената трансформация на „канарчетата” в нов Лудогорец.

Техният пример трябва да е заразителен за всички останали в България. Защото показва, че ако се работи правилно и честно, чужденците не само не пречат на развитието на българите, но им помагат и те също да намерят своето развитие.

Все пак покрай добри футболисти в силен отбор на всеки му е по-лесно да покаже своите качества, още повече, когато треньорът умело жонглира с предоставянето на шанс, както на юношите от школата, така и за опитните бойци, които са наясно с тежестта на жълто-черната фланелка и на чужденците, които трябва да вдигат класата.

Спечелените купа и Суперкупа, достойното представяне в Лига Европа и несекващите добри резултати в първенството са доказателство, че стратегията на Ботев работи. Въпросът е да се увеличат приходите и по другите пера в бюджета, защото в момента рискът от неуспех с някой от заместниците на тези, които се продават, е реален.

18 КОМЕНТАРИ

  1. 15
    24

    Вместо да се надувате като цалапишки пуяци, напвате по една свирка на членовете на съдийската колегия! Що аватна ви пуснаха през този сезон… Върхът беше измислената дузпа на Виана.
    Срам!

    • 25
      11

      Срам е да си чернобял мангал, Ремзи, с 1 лев в джоба, който се продава на всеки, който му дава сандвичи и му обещава светло бъдеще.
      Срам е собствения ти президент да те нарича Банда Гейове, а ти да му целуваш спаружения хуй, щото иначе си заминаваш, е тва е срам, ПУДАВИЕБАМАЙКАТА ЦИГАНСКА!!!

      Анатема за вас уроди цигански чернобели!

      • 6
        3

        Всъщност “фенове” като теб вредят на собствения си отбор. Заради такива хейтъри като теб хората намразват отбора на който те симпатизират. Жалко, че не го разбират…

  2. 7
    5

    Изгледайте цялото видео, и е Шекера и в Столипинуву няма такива таланти като тези от индийската махала.

    X factor Индия определи видеото като супер яко !!!

    Ето поздрав от братска Индия с този танц : https://www.youtube.com/watch?v=NNN2cFkbhiY

  3. 17
    21

    Абе тези кънарийе за първа година от много време са пред Локомотив и изтрещяха. Какви са тези самохвални оди, какво е това чудо. Никъде обаче не се казва за симулативните дузпи, за головете от засада, за тото мачовете….
    Медийния комфорт е осигурен от новия бащица Шиши.. Никъде не се благодари на Дормуша за участието в ЛЕ с цел връзване на бюджета, за това, че ги взе под крилото си и им “купува” шкартото за нереални цени точно когато е време за заплати…
    Нееее за тези неща не се пише! Шиши забранява, а подлогите изпълняват!!!
    Абе Андрей как може клуба на ДПС да е пример за българските отбори!!??

    • 9
      1

      Личи си че си манго на 14-16 години. Ботев за първи път пред Доко? Манго, ние винаги сме били и ще бъдем над клоакамотиф. Имаме повече титли от вас, повече сребърни и бронзови медали, повече купи на България(купата на съветската армия реално е купата на България), печелили сме Балканската купа. Имаме повече участия от вас в нашето първенство и в европейските турнири и естествено повече победи. Биле сме колоси като Барселона и Байерн. А вие черно-бели комплексари какво имате? А, да имате равен мач с циганите от Торино. Виж къде сме ние от 1912 до сега и виж си мижавото циганско отборче къде е от 19?6 до сега. Желая ти весели празници и да се надишаш яко с лепило и да продължаваш да мразиш и завиждаш на великия Ботев!

  4. 17
    2

    Нашту гей бандъ ни можи да мисли пък и шефчето пак бега нейде- ногу тъжна коледа в сите маали ша е . Доку или шмърт .

  5. 34
    4

    Пичове от Локо, работата е ясна – предлагам всички да отидем и да подадем молби да ни приемат във фен-клуба на любимеца на Пловдив – Великия Ботев Пловдив. Там е истината, момчета. Циркът при нас в Локомотив е пълен. Собственикът си вее оная работа със сгрешения наклон из пампасите на Южна Америка, докато тук разни лакоми легенди на клуба плющат вафли и кроасани, прибирайки незаслужени заплати, а незнаен трньор гони читавите играчи, за да докара някакви негови протежета, виждали топка само по телевизията. Единственият изход за нас е ЖЪЛТО-ЧЕРНАТА МАГИЯ. Локото умира.

  6. 48
    6

    Работата е там, че не всички отбори имат Николай Белия Магьосник за треньор.
    Следователно, схемата на БОТЕВ не е автоматично приложима навсякъде.
    Иска се око първо да си подбереш правилния играч и след това много талант, такт и умения за да го накараш да даде най-доброто от себе си, така че да бъде забелязан и съответно трансфериран зад граница.
    Ето например, при нас Жоао Пауло беше голова машина, а в Лайногорец го няма никакъв.
    Косоко мина през два други клуба в България, преди да стане звяр на терена при нас.
    Стивън Петков беше никой преди да дойде в Ботев и да стане Лудия.

    Изобщо, много по-сложно е отколкото изглежда на пръв поглед и основната заслуга за израстването на тея футболисти е изцяло на Белия.

  7. 41
    5

    хахахаха! Буферите все гледат нас, без да поглеждат себе си. Това се нарича комплекс! Я вижте какво се случва с вашето клубче, не гледайте нас! Ний пак ще бъдем на върха, това е нашата съдба!

  8. 14
    42

    Краят е съвсем близо. Камбаненият звън оттеква със страшна сила в пределите на Коматево. Страшният съд наближава портите на базата и чука неистово на старата врата. 2-3 канарчета са се свряли тихо под козирката и се спотайват в очакване на задаващата се буря.

    • 30
      5

      Има една българска поговорка,която гласи следното:”Когато копаеш гроб другиму,ти сам падаш в него!” Ако имаш умствения капацитет,ще разбереш за какво иде реч!!!

      • 14
        2

        Поговорката отнасяща се до буфера е ” На плачи на чужд гроб,защото не знаеш, на главата ли плачеш или на х…я му”

    • 27
      4

      “Краят е съвсем близо. Воят на ходжата оттеква със страшна сила в пределите на лаутджамия. Страшният съд наближава портите на лаута и чука неистово на старата врата. 2-3 циганчета са се свряли тихо под козирката и се спотайват в очакване на задаващата се буря.Султан Крюшо е зае*ал мръсните мангали и се е отдал на пътешествия до екзотичния връх Хухуй, където на воля да си гърми пиратките. Чаво кротко си отпива от мастичката-менте, зулум бей гризе мухлясал кроасан, докато шиптъра Бруно гони поредния “футболист”, който не иска да си плаща таксата, за да играе.” Това е оригиналът, манго.

    • 31
      6

      Не било камбанен звън, ми били зурни и дайрета, и не било Страшния съд, ами Мешерето, което за пореден път идвало на Джамията Лаута да раздаде присъди на чернобелите несретници за нарушения на циганските закони от рода на: участие в черно тото без да се отчитат на Цар Киро, нерегламентирано крадене на бакър, прекомерна употреба на лепило и ценови дъмпинг на пазара за малки булки на автогара Филипово,пфахахахаха….

  9. 18
    45

    Абе, лесно е да си сателит на Лудогорец.

Коментарите са затворени