Киров: Не очаквах, че ще взема тази награда

14 КОМЕНТАРИ

  1. 12
    2

    Дойде време за равносметка! Когато се прави оценка, трябва да имаш база за сравнения. В България е много трудно да я намериш, защото е пълно с диспропорции. Лудогорец е най-богатия клуб, със чуждестранна селекция. От ЦСКА и Левски са останали само имената и напъните им за величие. Ако им махнат съдийските подкрепи, ще са някъде в средата на таблицата. Не бихме могли да погледнем и към Европа, защото са светлинни години напред. Ето защо, може би трябва да сравняваме отбора с онзи преди идването на Киров. В този ред на мисли, трябва да кажем, че спечелването на Купата на България, Суперкупата на България, а сега и званията най-добър треньор и най-добър футболист дават недвусмислен отговор каква трябва да е оценката на отбора. И все пак остава някаква горчилка в устата от петото място и от не достигането на финала за купата. Разбира се, че всички видяхме, че бяха положени кански сили от БФС и техните маши да бъдем спрени, но трябва да видим и проблемите в нашия двор за да можем в бъдеще да постигаме победи, въпреки всичко!
    Аз съм убеден, че Киров е наясно какво трябва да се направи много по-добре от мен, но въпреки всичко аз ще си позволя за колегите-фенове да споделя моето мнение.
    Първо: по отношение на селекцията. Трудно е да се прави такава без пари, но когато се избира един футболист, който не е на ниво, то поне да се взема такъв, който има някаква перспектива за развитие. Да взимаш футболист, който е минал своя зенит, за когото си убеден, че няма да става по-добър е грешка. По-добре вземи футболист с добри физически данни, или с добра футболна култура, който до сега не е получавал възможност за изява и от който може да стане нещо!
    Киров правилно иска защитници, но аз мисля, че и най-добрите да вземе, със сегашните халфове и те ще се провалят. Нашите халфове не могат да играят в дефанзивен план! Първо: не се движат достатъчно за да покриват празните пространства и противника. Второ: не могат да печелят първа топка и единоборствата. Кой от тях може да направи чист шпагат, или заслон? В този смисъл, трябва да се намери дефанзивен халф и упорито да се работи с наличните! Тези, които не искат да се учат, да се развиват, да работят, да си отиват.
    В офанзивен план също има пропуски. Освен Неделев, колко от халфовете ни могат да умерят вратата, или да дадат извеждащо подаване. Погледнете последния мач и вижте трагедията на халфовете ни. Няма смисъл да посочвам имена. Имаше футболист с голяма заплата, който от десетина опита улучи един път вратаря! Да не говорим, че не знаят как да застават, какво трябва да е положението на тялото и опорния крак за да се получи точен удар, или пас.
    По отношение на нападателите, трябва да кажем, че успеваемостта ще е два пъти по-голяма, ако се играе колективно, без егоизъм, комбинативно! Отношенията трябва да се подобрят, да се изчистят дрязгите и интригите. Интригантите нямат място в отбора.
    След селекцията, на второ място идва работата върху индивидуалните качества. Въпреки, че се забелязва израстване тук, там, трябва на всеки един футболист да бъдат показани недостатъците, да му се направи план на работа и да се следи как работи!
    На трето място идва тактическата подготовка на отбора. Аз мисля, че няма отбор, който да играе по-добре от нас. Тук Киров прилага всичко, което е научил в Европа и от опита до сега. Мисля, че всички успехи на отбора са в следствие на тактическата грамотност на отбора, въпреки индивидуалните грешки и слабости на отделните футболисти. Подобрението може да дойде с индивидуалното усъвършенстване и подобряването на к.п.д. на всеки един футболист.
    Не на последно място трябва да споменем младите футболисти. Трябва здраво да се работи във физическо отношение, за да могат да прилагат тактическите и техническите си възможности. Без силни крака, главата няма как да те слуша!
    На края да си пожелаем нов стадион и по-добър отбор! САМО БОТЕВ, НАПРЕД И НАГОРЕ!

    • 1
      10

      Верно си кавал ,направо дудук, или много наивен , а може би много прост.

    • 2
      1

      Нека да си пожелаем и нов по-кадърен ръководител, че с този лъжец и крадец бате ачо сме за никъде.

  2. 8
    7

    Да продължаваш така , заедно да трупаме пачки .

  3. 4
    15

    “Кой “шиши определи наградити!
    Айй ва канарие ний сми най- якити на селу ва

  4. 14
    1

    А на Апостол Апостолов му дадоха наградата за председател №1 на сезона!

  5. 4
    14

    Киров ний стрямалий начело с нашия селски вожд Стоян канара нивга не ще те забрайм.

  6. 6
    15

    дали пъук големия корем на Шиши не е намесен в целия този спектакъл?

    • 18
      3

      Дали не те е яд че Ботев обира поредни заслужени награди а мангалите даже не са номинирани?

      • 2
        10

        Заслужихте си 5то място…
        Дали пък ме е яд, а??!!

        • 10
          1

          Ама изглежда, че те е яд. Живи и здрави!

Коментарите са затворени