В неделя, 12 ноември 2017г в хотел Интелкооп в Пловдив, сдружение “Клуб на привържениците на Ботев Пловдив” проведе публична среща относно бъдещето на “Колежа”. КПБП даде отчет за дейността си и аргументира позицията си, че към настоящия момент счита за най-добра възможността Сдружение „ПФК Ботев“ да построи и управлява стадиона така, че да може футболнен клуб Ботев Пловдив да се самоиздържа от него. Пред обществеността бяха представени детайли относно одобрените на 19 септември 2017г от министъра на финансите Владислав Горанов две възможности за финансиране на строителството на стадиона: банков заем от Българска банка за развитие (ББР) или чрез програма JESSICA. Дневният ред на срещата включваше:

 1) Текущото състояние на стадион “Христо Ботев” в Пловдив, проектът и концесията му, както и необходимите финансови средства за неговото довършване и въвеждане в експоатация.
 2) Възможности за финансиране на стадиона чрез банков заем от Българска банка за развитие (ББР), чрез фонда за градско развитие за южния регион по програмата JESSICA или други международни инвестиционни фондове.
 3) Бъдещи действия за повишаване на ефективността на работа по намиране на устойчиво финансиране и въобновяване на строежа на стадиона във възможно най-кратки срокове.
В срещата се включи членът на управителния съвет на Сдружение „ПФК Ботев“ Борис Гиздаков, който на 5 ноември беше упълномощен да търси алтернативни варианти и да преговаря с евентуални инвеститори за строителството на стадион “Христо Ботев”. Над два часа привържениците на Ботев Пловдив обсъждаха и дискутираха представените два основни варианта за финансиране на строителството на стадиона. Сред разисканите въпроси бяха условията за дългосрочен банков заем от Българска банка за развитие (ББР), интегрираните планове на община Пловдив за градско развитие, касаещи програма JESSICA и изтичащият през март 2018г. концисионен срок, в който стадионът трябва да бъде въведен в експлоатация. КПБП отново обяви, че са подадени документи за членство като юридическо лице в Сдружение „ПФК Ботев“ с цел получаване и архивиране на документи за всяко действие относно строителството на стадион “Христо Ботев”. Вече над две седмици се очаква отговор и одобрение на подадените документи за членство от председателя и управителния съвет на Сдружение „ПФК Ботев“.

16 КОМЕНТАРИ

  1. 14
    14

    Вчера обещаха, че в петък почват строежа! Само чакат разрешение от Делян Пеевски!?

  2. 12
    11

    Ми кът го вземим тоя дългисрочен заем, как ша са самоиздържа тоя клуб, като ша има да връща милиони???
    И тая “джесика” да не стане като на буфирити “Бесика”??

  3. 25
    14

    Много мъка струи при гей бандитите , ще има инфаркти.

  4. 17
    30

    Така като гледам сме на командно дишане. Най-добре пак да ни закривт. Стига мъки.

    • 19
      11

      А,ний не сме закрити,заличени сме.Завинаги!!

    • 29
      12

      Собственикът на Велбъжд, Георги Илиев закупува акциите на Локомотив (Пловдив).[2] На 23 юли 2001 г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на Локомотив и за преименуване на Велбъжд в Локомотив. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив.Бухахаха.

      • 15
        18

        Теб,пак ли те изпуснаха от психиатрията,бе селски?!

  5. 16
    22

    Не съм одобрявал никакви преложения на КПБП! Казах само, че двата варианта са ВЪЗМОЖНИ! Аз не мога да одобрявам или отпускам нито банкови заеми, нито кредити по JESSICA! Така както в възможно Ботев да стане Шампион!

    • 16
      5

      Предложението не е на КПБП. Те само се присъединиха към него, защото им хареса идеята и сега искат да си я препишат, че е тяхна. На колко други отбори Влади Горанов е отговарял така положително? Само на нас. Ачо е лъжец и крадец.

  6. 18
    39

    РОГОШ ,МАНОЛЕ, СТРЯМА – КРАН НЯМА !
    САМО КОПНЕЖ ПО СТРОЕЖ ,
    АМА требе И КИНТИ , НЕ СТАВА САМО С ”ДАЙ” !

  7. 28
    13

    ТОА КО СА ПРАИШ ВА СМЕШНИК ТИЯ НЕ ГИ ГЛЕДАЙ ЩА СА ОПРАЯТ АМА НИИ КЪДЕ СМЕ ВЕ АХМАК.
    ТИЯ ЖАЛТУРИТЕ ПОНЕ ИМА ЗА КФО ДА СА БРОРЯТ АМ НИ ЗА КФО ВА НАХУИНИК СМАЧКАН.
    НАС КРУШАТА ЖА НА КЛАТИ ДОКАТ НА ДОКАРА НАЙ СЕТНИ В СТРЯМА ВА ,МА НАШТА МИЧТА Е ДА СМЕ ТАМ ВА ДА СА КРЪСТИ ТОЗ ПАТ ЛОКУМУТИФ – СТРЯМА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ ВА .
    ТА НЕ СЕ ПРАЙ НА РАЗБИРАЧ АНОНИМНИКО МАЛОВАЖЕН КАПУТ.
    ГЛЕЙ СЯ В НАШТУ КАНЧЕ НЕ В ЧУЖДУТО.
    ЖАЛТЪРЯТА СА СА ДОКАЗАЛИ ЧЕ СА ОТБОРЯ НА ПЛОВДДИВЪТ АМ НИ КО

  8. 23
    37

    Събра ли се смешници дето живеят при мама и тате, повечето безработни и тръгнали стадион да строят! Цирк! Юридическото лице КПБП колко члена има? Сдружението може ли да стане член в КПБП като юридическо лице? Къде се парите от кауза колежа? Стафунски и Ко ги изхарчиха, сега тръгнали нови да търсят! Смешници!

    • 35
      15

      Щеше да е прекрасно ако беше дошъл днес на срещата и си беше задал въпросите на съответните хора, които споменаваш и обвиняваш в кражба. Неслучайно тя беше открита и всеки един човек можеше да присъства на нея, дори и ако не е член на КПБП. Но на всеки е ясно, че такива приказки човек може да прочете само в някой коментар на някой сайт от Анонимен. На живо си господин Никой с главно Н, цял живот потискан и комплексиран. Жал ме е за теб, съжалявам участта ти.

Коментарите са затворени