Днес се е провело събрание на акционерите във футболен клуб Ботев Пловдив, научи PlovdivDerby.com. Нa него е взето решение да бъде вдигат уставния капитал на АД-то, разкриха наши източници. По този начин мажоритарният акционер Сдружение “ПФК Ботев” ще придобие близо 100% от акциите на клуба, като това ще се случи чрез издаване на нови обикновени поименни акции.

Днес е бил приет отчета на Съвета на директорите за дейността на дружеството през 2016 г., както и годишния финансов отчет на дружеството за същата година.

Освободени са от отговорност членовете на СД за дейността им през 2016 г. и е избран одитор на дружеството за отчетната 2017 г, научи PlovdivDerby.com.

Приет е бил и доклада на съвета на директорите на дружеството за необходимостта от увеличаване на капитала, необходимостта от ограничаване на правата по чл. 194, ал. 1 и ал. 2 от ТЗ на акционера ТЦ-ИМЕ АД, размера на необходимото увеличение на капитала и емисионната стойност на акциите.

Акционерите в Ботев Пловдив са взели решение за отпадане на правата по чл. 194, ал. 1 и ал. 2 от ТЗ на акционера ТЦ-ИМЕ АД, относно участието му в увеличението на капитала на дружеството. Взето е още решение за увеличаване на капитала на дружеството чрез емисия на нови обикновени поименни акции с право на глас, с номинал на акция 10 лв./десет лева/ при условие, че всички новоемитирани акции се запишат при условията на чл. 195 от ТЗ само от акционера Сдружение “ПФК Ботев”.

Като допълнение е взето решение стойността на новоемитираните акции да бъде покрита изцяло от акционера Сдружение “ПФК Ботев” чрез внасяне на паричната им равностойност в срок от два месеца след публикуването на поканата в Търговския регистър.

Взето е било и решение за изменение и допълнение на Устава на дружеството в частта му касаеща размера на капитала, научи още PlovdivDerby.com.

Какво предстои? На Общото събрание на Сдружение “ПФК Ботев” в неделя се очаква членовете на Сдружението да вземат решение за участието му в увеличението на капитала на АД-то съобразно взетите решения на днешното Акционерно събрание.

 

30 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    4

    Много крадлива сган, тц,тц,тц , дори и караибрахим не беше толкова нагъл.

  2. 7
    6

    абе папагали, вие съзнавате ли, че се опитвате да излъйите държавата??!! Престъпления срещу държавата се наказват най-жестоко в нормалните държави! Спомнете си за какво е бил вкаран в затвора Ал Капон. Е, тук е див ориентал, но все пак сме в Европа и рано или късно и тук ще има законност!!!

  3. 3
    4

    СЕЛСКИ,НИЕ КОГАТО ВЗЕХМЕ ДВЕ КУПИ,ВИЕ БЯХТЕ ,КЪДЕ??? В Б-ееееее,ПОМАЦИ СЕ РОДИХТЕ ТУРЦИ ЩЕ УМРЕТЕ!

  4. 15
    12

    Мдаа , май скоро ще зареждаме килиите със сдруженци .

  5. 22
    6

    Имаме акционерно дружество с 1000 акции и 2 акционера (‘А’ и ‘Б’), като ‘А’ има 700 акции и ‘Б’ има 300. Вдига се капитала на дружеството с да кажем 9000 нови акции по 10 лв. По някаква причина Б не иска да си купи от новите и ‘А’ плаща 90000 лв и вече има 9700 акции или 97% участие. Ако АД-то има реална собственост за по-малко от 100 000 лв., тогава ‘Б’ не губи нищо към момента и реално може да изгуби само бъдещи печалби. Остава само една малка подробност, че ‘Б’ е натрупал дългове от другата си дейност и е в ликвидация. Всякакви сделки с акции на дружество в несъстоятелност имат влияние върху масата на несъстоятелността и съответно могат да бъдат оспорени пред съда от синдиците и обявени за нишожни със задна дата…

    • 13
      17

      и още една малка подробност – някой трябва да КУПИ тези 9000 и то, за жалост на папагалите, с ПАРИ!! Всичко друго е за Цацаров. Тези НЕПАРИЧНИ средства да си ги разменят с жените в къщи….

      • Да веее…как никой не се е сетил че трябва някой да ги купи??Ццццц!Добре че се появи манго,та да им го каже.

  6. 13
    20

    Чуха една пръдня и изпълзяха от дупките. До вчера се бяха изпокрили по селата. Днес много надъхани, предвкусили ново бъдеще. Чак вече и дългове нямали? Хахаха
    Тя ако ставаше така тоя работа…
    Затова всеки ви клати селяци наивни.

  7. 11
    17

    Едни с по 2 лв. в джоба ще изкупят акциите.

    • Друг с един лев ще плати заплати на Лаута. Ама в сряда.

  8. 8
    7

    Молба ли си , сопол ли си , най вероятно си поредния трол. Вие тролове не разбрахте ли че Самуилов дава парите , той назначава хората в управлението на клуба и той ще прави каквото си иска. А ти “молба” най вероятно си от кликата на онзи дядка Стафунски. Истерията ви претърпя пълен крах , Самуилов ми го нахака яко. Да е жив и здрав спонсора ни , а на Йотков му пусни една “молба” една свирка да му направиш троле. Ха ха ха ха ха ха …………. поздрави на Стафунски.

  9. 23
    10

    С две думи Ботев е чист и свободен за нови инвеститори.

      • 9
        5

        С две думи,не те интересува положението в Ботев.Каквото ,ще стане,ще стане.Ботев ,винаги ще по има.Всичко е преходно ,в това число и проблемите.

    • 1
      1

      С две думи кифлата е подмита и готова за нови вибратори , аз така го разбирам.

  10. 14
    27

    верно ли бе клошар ? колко клошаря бяхте като чистеха гомнежа ?за един приател питам

    • 16
      9

      Вашта мама локомотиво-циганска, кой ви дава думата

    • Повече от тия които пуснаха СМС-и за кюстендилският упод.

  11. 18
    28

    С други думи – нищо! Една страница празни приказки

    • 25
      8

      Само човек който е грам незапознат може да каже, че е нищо!

    • 19
      9

      С други думи ако съда впише тези промени Ботев няма да има никакви дългове към никой!

      • 10
        12

        а 50 млн кога?! то ако ставаше толкова лесно и Доналд Тръмп нямаше да има нито един фалит….

    • 21
      6

      С други думи,ако поне беше изкарал поне до 8 клас в „Стефан Караджа“ щеше да ти е малко ясно. Кой ти е виновен,че повтаря до 3 клас няколко години,стана пълнолетен и те взеха войник.Това е циганска съдба.

  12. 20
    29

    На този ден преди 43 г. Локомотив Пловдив – Тракия – 7:3

    • Да,ама Локомотив Пловдив,а не Локомотив Кюстендил.

  13. 20
    28

    Докато Иван Йотков – крадеца е в Ботев нищо няма значение! Още повече след като вчера сам си написа декларацията и я подписа от името на Самуилов.. но нормално след толкова много злоупотреби по разни фирми вече не му е проблем да си подписва декларации и от чужди имена.

Коментарите са затворени