Един от двамата силни в “Марица” – Христо Христов даде изявление публикувано на страницата на клуба. Във връзка с участието на отбора във Втора лига, в последните дни се изписа доста по тази тема и от клуба са решили да вземат отношение, за да няма спекулации:

“По повод множество спекулации, се чувстваме длъжни да съобщим няколко важни неща на своите привърженици и на журналистите от електронните и печатни медии:
Както вече официално обявихме, “Марица” има желание да участва в състава на Втора професионална лига. Това желание ще бъде официално входирано утре, чрез писмо, в ЗС на БФС в Пловдив. След което очакваме потвърждение от БФС и предписания относно стадион “Марица”.
Отборът на “Марица” ще бъде разпуснат във вторник, а няма да бъде събиран тогава, каквито бяха публикациите. Работата по селекцията е поверена на мениджъра Стоян Димитров и ще започне след окончателното потвърждение от страна на БФС. Същото важи и за програмата за лятна подготовка, като такава до този момент не е планувана.
За в бъдеще официална информация ще бъде давана само от мениджъра на “Марица” Стоян Димитров и чрез публикации във фейсбук страницата на клуба. Всяка друга информация може да се счита за невярна или непотвърдена!”
Христо Христовпредседател на Съвета на директорите на ПФК “Марица 1921” Пловдив