Довършването на стадион “Христо Ботев” ще бъде основен приоритет за новия собственик на Ботев (Пловдив). В момента съоръжението стои недоизградено, а от 3 години отборът играе мачовете си на базата в Коматево. Клубът събори Колежа през 2013 година, като новото съоръжение на негово място трябваше да е готово до лятото на 2015 година. Това обаче не се случи – в средата на 2014 година строителството бе замразено, като на груб строеж бяха завършени само две от трибуните.

Нещата около стадиона обаче може да се променят в близко бъдеще. В Пловдив усилено се говори, че в последните дни са се водили разговори на най-високо ниво по този въпрос. Очаква се строителните работи по стадиона да бъдат подновени през лятото. Сериозни източници твърдят, че с тях може да се заеме малко над 40-годишен бизнесмен, който е пряко свързан с друг клуб. Името му е сензационно. Развръзка по този въпрос предстои през юни и ако всичко се развие по предначертания план, строителните дейности трябва да стартират в края на лятото, пише Тема Спорт.

 

Спечелената купа на България, която гарантира завръщането на Ботев в евротурнирите, ще промени финансовата политика в клуба, твърди Меридиан Мач. Ръководството ще срути наложения в последните няколко сезона таван на заплатите за футболистите в първия отбор. Досега най-високото възнаграждение бе 3000 евро, като се търсеха различни схеми, по които да се компенсират някои от най-класните играчи. Сега това ограничение ще отпадне и основна причина за това е благоприятната развръзка на преговорите с Георги Самуилов, който ще продължи да подпомага „канарчетата“. Бизнесменът е обнадежден, както от добрия резултат на финала с Лудогорец, така и от индикациите, че казусът със стадиона може да бъде разрешен. Именно възможността да инвестира в базите бе основната притегателна сила, с която Ботев привлече Самуилов първо като партньор на Румен Чандъров, а сега и като едноличен собственик. Такъв той ще може да стане след насроченото за 1 юни Общо събрание на Сдружението и заседанията на Борда на директорите ден по-късно.

При преговорите с играчите, чиито договори изтичат, Асен Караславов и Ангел Палийски са дали да се разбере, че парите вече не са проблем. Водещо било желанието на футболистите да продължат да играят с екипа на най-стария клуб.

30 КОМЕНТАРИ

  1. Само БОТЕВ. Ама и другите не са за изхвърляне

    Защо се мразите толкова бе. Шопите добре ви разделят и владеят. Затова са и по-напред от нас в класирането.
    От Ботев съм. Ама винаги се радвам когато Пловдивски отбор печели. Що се мразите толкова бе. Ако сте обединени ще сте по-силни. Ама едва ли вашите плиткоумни мозъци могат да го разберат.

  2. 16
    3

    Ще, ще, ще…. Докато не видя с очите си как работници и машини довършват Колежа, не вярвам.

  3. 7
    18

    Само партенки никакъв стадион няма да се почне,докато не видя не вярвам.

  4. 5
    14

    Делян е на 36 год., а Георги Домусчиев е на 45 години…

  5. 41
    9

    ей това циганин смустак е лоша работа,само си спомнете допреди 20-30 години циганите си знаеха мястото и никога не надаваха глава,още от баща ми знаех че преди 30 -40 години мачовете винаги са били уговорени помежду двата отбора,циганите да падат с по малко защото тогава Ботев Пловдив е бил колос а циганите са си били не втори а трети след спартак и наравно с марица,ама какво прави една купина титла от ония боклук илиев .

    • 9
      32

      Като е тръгнал баща ти от село да ти разправя да ти каже за 7-3 а това че всички селяци сте от ботяфъ не е мой проблем……и за да не бъда голословен айде на едно басче…..провери си родословното дърво и виж има ли жълта глиста от Пловдив……ако не първо задължително второ поколение кюндари…..а преди това партизани……мисля че ме разбра…..а ЛОКОМОТИВ е отбора на интелегенцията от града……които комунягите са опитали да заличат след 9 септеври.

      • 19
        3

        Това 7:3 беше с Локо пд,а и две по 5:0 за Ботев също.С прекръстеният в Локо Велбъжд кн такива резултати няма.

      • 21
        2

        Манго хвани 100 фенове на Локо и им провери родословното дърво и ще видиш , че поне 90 от тях са от Изгрев, а другите 10 са чисти мангали като тебе !Локо не съществува много отдавна и да по добре селянин на село отколкото Мангал в Пловдив !

    • 6
      12

      КАКВО Е “купина титла”НЕГРАМОТНИК МАРШ В 1 КЛАС ПУМАК

      • “купина” е КАТО ТВОЕТО- “ПУМАК”..ГРАМОТНИКО!!!!:) ХАААААААААА СЕЛДЖУК.

  6. 37
    1

    Заето, заето. Пренасочено обаждане към taxi Вълчо нелегала.

  7. 6
    53

    Нека първо синдиците на КТБ си съберат версиите, пък тогава новият собственик да гради стадиона! Нагла история: грубо се потъпкват интереситена държавата за сметка на едно новосформирано отборче! Това вече е въпрос към Цацаров.

    • 33
      4

      Кога ще платиш, че умряхме от глад! Срамота е да ни държиш 5 месеца без пари.

  8. 7
    37

    Ава пичаги ако нящо са обърка с говняжа казвайти ми навреме…..мислехме с тейко да сеем една нива с люцерна у Стряма ама щом я за нашия Ботяфъ жа я остайм за стейшън ва да гоейба.

  9. 45
    3

    Молим господа циганите от Столипиново и Лайнут джамия да не ни звънят, защото нямаме свободни екипи. Спешните случаи от гетата, населени с бяло-черни олигофрени, ще бъдат обслужвани от Вълчо с нелегалното такси.

  10. 5
    47

    Поредния балон който да държи приповдигнатото настроение на селяците…..сега като се изсерете в 2-3 мача и всичко ще си мине в познатото русло……кой треньор да гоним.

    • 9
      1

      Да приповдигне настроението на селяците,и да стъжни живота мангалите.Ъхъ.

  11. 33
    3

    Умрял е дебелия за Ботев,стига простотии.Новият силен човек е малкия Гел.

  12. 52
    2

    Че след вчерашното фиаско на лаута има ли живи буфери… по добре да се скрият и да не говорят много няма смисъл от злоба видяха до къде се докараха

Коментарите са затворени