Днес репортер на PlovdivDerby.com се свърза с представител на ЗС на БФС в Пловдив, от където уточниха за нашата медия кои са претендентите за влизане в Трета лига – Югоизточна група. Те са пет на брой. Жребият за самите двубои ще бъде теглен този петък във зоналната централа на ул. “Гладстон”. Баражите ще бъдат на два етапа, като в първия ще има един почиващ отбор. От петте отбора два ще играят предварителен кръг на 6 юни. Победителят се присъединява към другите три отбора и оформят две двойки, от които спечелилите влизат в Трета лига. Баражите се играят на неутрален терен, като при равен резултат в редовното време се пристъпва директно към изпълнение на дузпи. Ето и кои са петте отбора, които ще спорят за две вакантни места.

  • ФК “Садово” – шампион в “А” ОФГ Пловдив
  • ФК “Хасково 1957” – шампион в “А” ОФГ Хасково
  • ФК “Единство” Гурково – шампион в “А” ОФГ Стара Загора
  • ФК “Черноморец 1919” Бургас – шампион в “А” ОФГ Бургас
  • ФК “Палас” Рудозем – спечелил регионалния бараж след края на сезона в обединената “А” ОФГ Кърджали/Смолян срещу състава на “Родопа” Смолян, втори в редовния сезон след “Родопа”.

От “А” ОФГ – Сливен и “А” ОФГ – Ямбол няма отбор, който да е подал заявка за участие. Иначе победителите в двете групи са съответно “Аполон” Сливен и ОФК “Елхово”.