Президентът на Ботев Пловдив Ангел Палийски говори за ситуацията в клуба, както и за оправените нападки към него от страна на Сдружение ФК Ботев Пловдив, както и от страна на феновете, които коментираха, че снемат доверието си от ръководството на клуба.
“Това, което се случи в клуба и всички тези нападки, които видях в понеделник дори в национален ефир, това са едни красиви думи, но те са необосновани нападки, зад които стоят една определена група хора, които искат да нарушат имиджа на клуба. Говоря за адвокат Пенев, който директно спомена моето име и с нападки спрямо мен, не знам какво цели с тях. Не може да се атакува ръководството на клуба, на Сдружението, за бездействие, когато 2015 година, когато поех клуба с над 2,5 милиона текущи дългове, освен тях ние не успяхме да вземем пари от карти и билети, от телевизионни права (първи транш), отборът трябваше да бъде спасен, от 19 декември 2015 година изпратих писмо и гарантирах с рекламни договори от бизнесмени финансовото състояние в клуба”, коментира Палийски.
“От първия ден след като сме стабилизирали клуба се работи за това стадионът да продължи да се строи, пропътувал съм хиляди километри по срещи, за да успеем. Когато човек се сблъска с тези въпроси и тези възможности човек ще стигне до различни изводи. Не зная Сдружението ФК Ботев дали има активи, нека адвокат Пенев да се посъветва с някой при тези въпроси”, допълни той.
“Преди 10 дни направих една среща, на която поканих и проектантът на стадион “Христо Ботев, искахме да направим една себестойност на обекта, когато е 4+ звезди са 15 милиона лева. Има протоколи от проведените заседания на Съвета на директорите, през цялото управление, за всички решения, които съм взимал със сериозни спонсори със се срещал, виждал, комуникирал с Апостол Апостолов, с Борис Гиздаков до неговото доброволно неявяване, от тогава започнахме да получаваме обвинения, той е запознат добре с тези неща”, каза още Палийски.
“Работи се за стадиона, не е спирало да се работи. Има необоснователни нападки, видите ли само Сдружението може да се справи. Не съм очаквал да се случат тези неща в най-успешната година на Ботев Пловдив. Разговарял съм с фенове, които не знаят защо е това. Тези нападки дойдоха от месец май, когато излязохме да празнуваме на площада. Може би, и аз имам вина, не съм безгрешен, двете ми грешки са, че се доверих на хора, допуснах много близо до мен на хора, на които съм вярвал, че те ще работят за клуба. Не може действат член на съвета на директорите да върши подривна дейност спрямо клуба, същото стори и г-н Гиздаков, той продължи да подрива дейността на клуба по кафета. Двама души напуснаха клуба заради Гиздаков, но помагат на клуба без да говорят срещу клуба. Втората причина е, че на мен като изпълнителен директор се очакваше всичко по спасяването, това се случва с лични срещи, липса на лично време, семейството ми не ме вижда с дни, когато едно нещо го работим и когато виждаш, че нещата са готови в един момент то не се случва по едни или други причини, но това не значи, че ние не сме го отстранили този проблем след няколко месеца”, коментира още Палийски.
“Двете оставки са постъпили в понеделник, моята оставка е и входирана, на г-н Гиздаков идва оставката час след това”, каза още той.
“Г-н Самуилов изпрати една декларация преди няколко дни, в която ако всеки милеец за клуба може да я прочете както трябва, а някой може да я прочете както Дявола Евангелието. Ще се опитам лично аз, ще се опита да отдели време за среща със Съвета на директорите на Ботев, ще положа всички усилия тази среща да се проведе, тогава след неяда кажат какво намерение има, какво им е казал, той като се върне от чужбина, ще се състои тази среща. Фен съм на Ботев Пловдив от 1972 година, не съм виждал такова разединение в редиците на Ботев, със обединение, прогресът се постига с мир”, каза Ангел Палийски в края на разговора.

74 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    5

    Пеневци, Гиздаковци, знайни незнайни тарикатчета, вън от Ботев! Клуба не е хранилка. Кой ви дава право да говорите от името на всички ботевисти?

  2. 1
    4

    всички фенчета алчни за власт и пари..нямате топки а сте тръгнали да искате властта ??? тези същите дето сега искат парата не са ли онези дето дигаха ръцете след боя на магистралата или пред Паша ..хора вие сте пу*ки , какво ще направите ????

  3. 1
    3

    Я не ми се обяснявайте ами марш да просите, че иначе няма да ви построя стадион.

  4. 7
    2

    Сула и Пула да си натискат парцалките , за да не викна Митака.

  5. 23
    14

    Палийски , и в това интервю отново лъже и изопачава фактите.Той е наказание за името на нашия патрон.Явно не знае че истинския ботевист силно обичат отбора но и лошо мразят лъжата и злоупотребата с името на един от най-великите българи.Тава е подигравка с всички истински и честни фенове на ПФК “БОТЕВ”.Нека да разбере , че Божо ,Наумов ,Крум и Пчелата не са всичките фенове на този велик отбор.

    • 5
      8

      и кое за кое по-точно лъже?Или си вмирисан буфер надяващ се да все раздор.

  6. 15
    12

    Struva mi se,4e problema stana kogato g-n Paliiski kaza,4e parite ot UEFA 6te otidat za stadiona.Qvno tova ne se haresa na nqkoj!!

  7. 15
    14

    Ще ви ебъ майката на всички. Не ви знам бултраси ли сте, султраси ли сте, но ще мълчите, че ще ви разгоня фамилията. Помияри миризливи.

  8. 24
    21

    До кога.До кога ще разрушавате клуба за удоволствие на враговете ни.Всички Вие които свалихте доверието от ръководството ,ще застанете ли с имената си, за да знаем когато Ботев остане без Самоилов , от кого да искаме да издържат клуба.И кой ви дава право да излизате от името на всички фенове.Без да бъда краен ,една огромна част от феновете не одобряват тези ви действия.Дайте ни алтернатива.Излезте и кажете, предлагаме да направим нещата така и така.Ако утре вие съборите клуба и нямате алтернатива то тогава отговорността ще е ваша.За това излезте с имената си,ако вашето предложение е по добро, ние ще го разберем.Сега всичко прилича на лична вендета и съботаж срежу клуба.

    • 11
      7

      Всъщност нито един от хората, които са в управителния съвет на клуба в момента не дават пари за него – дори и Палийски. Реално само Самуилов дава почти цялата издръжка и другите са от реклами, ТВ и т.н. А Самуилов от своя страна не е вързан за Палийски и ако втория го няма първия все още ще дава пари, защото така му е наредено “отгоре”, както и на Крушарски в Локото. До второ нареждане или до смяната на власта. А хората които вдигнаха целия шум са подмяната на ръководството го направиха, защото настоящото такова не прави нищо и дори пропуска да използва предоставени възможности за подновяването на строежа на стадиона, което е недопустимо!

  9. 25
    28

    Като представител на Сдружението в съвета на директорите Гизкаков от половин година бие камбаната, че оперативното управление на клуба не е ефективно и прави предложения за подобрения. Затова е станал неудобен и от април месец не го викат на съвета на директорите, а сега Палийски хвърля кал по него, че “подрива дейността на клуба по кафета”.

  10. 29
    17

    Съгласен съм, че има още много какво да се направи за отбора, това е безспорно! Господата платени фенове каква алтернатива предлагат? Какви са тия смешници с разни кафенета и канторки с амбиции да командват в отбор като Ботев – предложете АЛТЕРНАТИВА!!!!! Какви са тия фенове като това прасе което нахлу на терена, че той няма пари да си купи дрехи пък тръгнал революция да прави? Какъв е тоя олигофрен бакала, челото и разни други глупаци да наказват клуба заради тях? Тези хора са вредни за Ботев те не обичат отбора те обичат да се възползват от него!

    • 10
      2

      Липса на МОРАЛ,от там и на интелект!Така не е само в Ботев,така е при нас в Локо!

  11. 20
    13

    Как така преди една година Палийски каза че довършването на стадиона ще струва 25 милиона а сега 15 милиона.Ето от такива разминавания в говоренето хората не му вярват.

    • 19
      3

      Архитект Савов от Вамос ООД преди 2-3 седмици в залата за пресконференции в коматево беше перфектен и много конкретен:
      – за довършването на грубия строеж на стадиона са необходими около 5 милиона лева
      – за привеждането на стадиона във вид подходящ за провеждане на мачове за първенството и купата на България са необходими 15 милиона лева
      – за цялостно завършване на стадиона са необходими 30 милиона лева
      – Прокетът на стадиона не позволява частично изграждане и пускане в експлоатация сектор по сектор, заради осветлението, което проектирано в покрива на стадиона
      – Процедурата по подновяване на строежа изисква сериозни разходи за документи и оценка на текущото състоятие на обекта, поради което е икономически несъобразно да се поднови строежа, ако не са налични поне 5 милиона лева, с които да се завърши грубия строеж на всички сектори.

      Към момента всички други суми са на базата общи приказки и догадки без да има зад тях проекти и документи.

    • 4
      6

      Абе, като гледам проекта и цялостната визия на евентуалния стадион, като гледам и как колодрума предварително беше обявен, че ще излезе 12 милиона, а накрая станаха близо 60, хич не вярвам на никоя от споменатите цифри!
      Тези 15-30 могат да стигнат, за да се стигне дотам, че да се играят мачове от нашето първенство там, но не и за цялостното построяване по проект!
      Цветан Василев можеше, но сега никой не е в състояние да го довърши във вида, който е по проект! Това е истината!

      • Колодрума се строеше по държавна поръчка и съответно там по-голямата част от сумата е отишла с друго предназначение – корупция, докато ако клубът си строи стадиона ще си подбира офертите, особено ако е на кредит, така че сумите съвсем не са нищожни.

    • Ti mai ne slushash…15 miliona e da vzeme prava za a grupa da se igraqt machove….a ne za cqlostnoto zavyrshvane da stane 4+ zvezi…..a ei ot takiva kato tebe koito chuvat samo tova koeto im haresva i govorat gluposti razbrali ne razbrali se stigna do tuk…..

  12. 18
    12

    Палийски ни убеждава по телевизията с някаква папка в ръка, че клубът е стабилен от 2 години, а в Търговския регистър липсват годишните финансовите отчети на “ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ” АД за 2015 и 2016. Преди 2 седмици Палийски пак по медийте заяви, че в последните 2 години за клуба са осигурени 8.5 млн. лева само под формата на спонсорства и рекламни договори. Ако това е вярно заедно с парите от трансфери, сезонни карти, билети и тв права сумата ще над 10 милиона лева.
    Защо тогава Антонио Вутов в радоста си след победата над Лудогорец каза “ей така се печели купа без пари”? Защо липсват документи и финансови отчети на АД-то в търговския регистър за миналите 2 години?

    • 17
      2

      Ако има документи и отчети, няма да има за тях.

  13. 9
    14

    Неизбежен РАЗПАД на селско-столипиновското-сопотското недоразумение Ботевъ2010г.

  14. 19
    9

    Ма ай моля ви са по-сериозно, уе майна! Господин Палийски дава мило и драго за тоя клуб, все пак има бая гърла да храни, като почнем от моето, на Васко Мамата и всичките ни клакьори, които също както по селско време защитаваха бащицата, щото взимахме по 500 лева на месец. Това и малките деца го знаят, само дето ся са други времена и сме скочили на 1000 кинта, че и по-лесно се смята.

  15. 8
    8

    Ачо завинаги един от нас. Остани бат Ангеле, остани, наша любов. Обичаме те.

  16. 15
    11

    Хубаво ви работят. Разделяй и владей.

  17. 14
    1

    Пич, ако не си забелязал комунизма си отиде. Сега клубовете са частни, а не държавни и всяка намеса на държавата е подсъдна, защото това са парите на данъкоплатците. А за залата за колелета би трябвало да се пита прокурор, но… тук е Булгаристан. При капитализма за да се построй нещо, то трябва да е печелившо. Ако не ти харесва … оплачи се на Ленин

  18. 19
    19

    Евала, на Ангел само куфарите мога да му нося!

  19. 20
    18

    Ситуацията при нас е доста сложна в момента, но изхода е близо. Има човек, който иска да вземе клуба и има възможностите. Живее в чужбина и безнеса му е там. Човек на Палийски му е обявил нереално висока цена.

    • 15
      14

      Това ли е новата опорна точка? Сдружението е собственост на по голямата част от акциите на акционерното дружество, какъв е Палийски в Сдружението, че да се разполежда с активите му. Прекалихте с интригите.

    • 15
      7

      Палийски не е човека който ще определя цената на отбора.

  20. 15
    10

    С 15 000 000лв ще го довършим, ама много ме съмнява? Според мен ще трябват повече пари?

  21. 18
    21

    кво се правиш, бе Сульо. Клуба се издуржа от тотото. Рекламодателите когато почнат да озигуряват бюджета, ела ми се обади

  22. 25
    17

    Палийски , преди време обяви че за довършването на ст Хр. Ботев трябват 34 милиона.Няколко месеца по -късно каза нова сума 24 милиона , а истинската цена винаги е била 15 милиона .Тази сума е обяви арх Савов ,помним , че и при Джиджев сумата беше същата 15 милиона лева . Питайте ,президентта Палийски къде щеше да отиде разликата между истинската цена и обявенате от него.Сигурен съм ,че не за благотворителност ,няма вид на човек такъв човек.

    • 5
      1

      Цимента поскъпна на световния пазар!

  23. 29
    14

    Защо в неделя на ОС на Сдружението не показаха протоколи от акционерните събрания и съвета на директорите, а днес Палийски размахва папка с документи по телевизията? В болницата с Палийски или в колата на Рашко беше тази папка тогава?

    • 14
      17

      Защото в неделя присъства на събрание на Сдружението, а Палийски показа протоколи от съвета на директорите на акционерното дружество, което е коренно различно юридическо лице. Не е страшно, че с пари събирани за други дейноси ви платиха членската вноска, не е страшно, че изобщо не знаехте защо е свикано събранието, но моля Ви не се излагайте по форумите.

      • 18
        11

        Сдружението е мажоритарен собственик на акциите на АД-то. От собствениците ли ги крият тези документи?
        Палийски се е омотал в собствените си лъжи, столът му се клати, а кликата около него вече реве и хвърля оставки.

        • 9
          9

          Нормално е тези документи да са в архива на акционерното дружество. От поста на човека разбирам, че ги е поискал не от акционерното дружество, а от ОС на Сдружението. Да наречеш Апостол Апостолов клика около Палийски е гнусно.

  24. 13
    4

    Човек като не знае кво му е,само аз си знам кво ми е.

  25. 13
    20

    Като изчистите дълговете от 52 милиона мога да взема акциите, ако намерите някой да ми помага финансово.

  26. 33
    21

    Не вярвах че обикновени фенове и хора може да се подведат за и против най голямата агитация срещу Ботев Пловдив. Организираната кампания на розовата ризка Стафунски / за този тепърва излизат информации /, някакъв си смешко Велко Райков , Пенчо си някой и някви си отшелници. Най много до 10 се броят, 11-ти я член на бордалллл даже не е присъствал ,не е гласувал за сваляне на доверие да не говорим че 80% от членовете на организацията не знаем кога е приета. Дебелия и розов чичко , който ни караше да гласуваме против сегашното ръководство мили членове се оказва че е взимал парички от досегашните ремонти на КОЛЕЖА. Очакваме преди събранието на сдружението дебелият розов чичко да каже най после каква е алтернативата. Ако няма такава , свалям доверието си……….. вече 10 дни никва , така ще стане и като Палиеца.

    • 2
      1

      много си наясно с хората от събранието – явно си в оставка или си в помощ на някой от родата, че от новите членове има цели фамилии от клуб 500.

  27. 36
    6

    Единия вика Самуилов няма да строи стадион,другия вика ще строи стадион…Само спекулации и празни приказки,направете едно интервю 3 мин. със Самуилов и всичко ще е ясно!

  28. 37
    18

    От кой не е желан бе Стафунски? От теб и шепата олигофрени ли? Нещастници!

  29. 57
    19

    Ай спрете се малко бе”хулигани” сдружения и тем подобни.Отбора върви.Всеки един от нас иска стадиона да стане час по скоро.Като искате да се правите на босове извадете 15000000 и се правете.Знаете ли,че един месец издръжка е минимум 300000лв,виждали ли сте ги на едно място”Революционерите”,А?! Тоя Пенев от10 дела има 2 спечелени.Ай със здраве и СамоБотев.”Революционерите” с 2лв в джоба.

    • 2
      1

      от 3-4 години все чакаме и слушаме обещания, а се пропускат възможности реално да се задвижи процеса. Това е основната причина да се стигне до настоящата ситуация. Издръжката на клуба не зависи от тези, на които се иска оставката. Те по-скоро пречат с бездействието си клуба да се развива по-добре.

  30. 38
    15

    Сульо(бултрас) и пульо(кпбп), с два лева в джоба стадион ще ми строят хохаохохохахаха

  31. 24
    54

    Докога ще се търпят кражбите и измамите на Иван Йотков? Защо Палийски рискува мястото си в Ботев като застава зад този явен крадец и лъжец?

  32. 26
    15

    До 10 дена Самуилов взима акциите. Отваряйте шампанското.

  33. 26
    49

    Тоя не пуска кокала. По зле и от Хрисолов е.

  34. 22
    30

    Плача.
    Е па нема по голям мошенник от брат ми.

  35. 22
    58

    Цялото ръководство – ВЪН! От Палийски до Божо!

  36. 71
    25

    ПЪЛНА ПОДКРЕПА на г-н Палийски и ръководството!

    Само като видиш физиономиите на австролопитеците които го атакуват, и прочетеш написанато за тях от не един и двама, работата става много прозрачна!

    Само Ботев!

  37. 19
    31

    Започна новия сезон на ”Малката булка ” от Коматево,
    макар и със старите актриси първата серия е интересна ,
    интригата е ”кой е по-по-най !”

  38. 70
    22

    Ясно е за всички, че с олигофрени като Пенев, Стафунски, Гиздаков и Ко., Ботев не го чака нищо добро! Това са хора дето нямат 5 лв в джоба, хора които не са оправили собственият си живот, но имат претенции, че могат да управляват клуб като Ботев, да осигурят финансиране за строеж на стадион и т.н. и т.н.! Искат да харчат парите на Самуилов, но Самуилов няма да им ги повери и тогава с Ботев е свършено! Шепа олигофрени плетат интриги в клуба! Жалко!

    • 2
      1

      А настоящото ръководство какво е направило освен, че позволява на Палийски без да е избиран за ръководител да изпълнява тази функция? Събират се да си говорят нещо веднъж месечно, а реални резултати за тея три години няма. И купите не са тяхна заслуга, а въпреки тях и се дължат изцяло на треньорския щаб и футболистите.

  39. 26
    60

    Ачо , иди си с мир , не се прави на Христолов.
    Бултрасите ще се справим , има хора които да инвестират, но без сегашната клика.

  40. 54
    16

    NEZNAM SAMO KOI GO OTORIZIRA TOVA ADVOKATCHE PENEV DA GOVORI OT IMETO NA FENOVETE PO TELEVIZIQTA.EI TAKIVA KATO NE GO I OKOLO NEGO SE OPITVAT DA SUSIPQT KLUBA I OTBORA KOITO E NAI USPESHNIQT OT 35 GODINI NASAM.SAMO DA UTOCHNIQ CHE V SUSTOQNIETO V KOETO BESHE OTBORA PREDI 1-2 GODINI DA SPECHELI KUPA ,SUPERKUPA I BLESTQSHTO PREDSTAVQNE V EVROPA E NESHTO NE POSTIGANO OT NIKOI DRUG OTBOR V BULGARIQ V TOVA FINANSOVO SUSTOQNIE.NE MOGA DA RAZBERA KAKUV CHOVEK TRQBVA DA SI ZA DA SE OPITVASH DA RAZBIESH DA SPLAV KOQTO IMA V MOMENTA V OTBORA MEZHDU FUTBOLISTI ,TRENIOR,RUKOVODSTVO I FENOVE S IZLUCHENIE NA EDNA MALKA GRUPA

    • 3
      4

      Изключително вярно мнение, макар на шльокавица, мога само да добавя, че трябва да си много наивен да си мислиш, че да се намерят 15-20 милиона за стадион в България за 2 години е лесна работа, справка – дори говедата, с които няма как да се сравняваме като фенска маса, едвам построиха една трибуна за 7-8 милиона. Ако успеем и ние така – трибуна по трибуна също не би било лошо, не знам защо се игнорира този вариант, все пак дори една трибуна за 5-6 хиляди човека, в града е по-добре от база за 3500 в Коматево.

  41. 24
    25

    Сульо и Пульо да си налягат парцалките , това каза г-н Ппалийски.

    Трябва да спрем да се надяваме че скоро ще има сатадион.
    Има само огромен дълг и сега борбата е да намерим някой да го плати.

      • 1
        2

        Духай столипеновец.
        По-добре 2 лв в джоба, отколкото 20000 някъде в бъдещето.

  42. 19
    38

    Журналистите защо мълчите цяла седмица за оставката на Палийски ако беше за Локо щяхте да го напишете на секундата долни жълтури комунистически

  43. 51
    10

    Нищо не мога да разбера вече, какво делят, какви пари дейба, всички на хранилка вън от отбора! Аман от фракции ,хулигани ,крадци и измамници! И това не е само при нас ,така е и в другите отбори!

  44. 73
    25

    Пълна подкрепа към г-н Палийски.Не се подвеждайте по акъла на разни извратени наркоманчета и алкохолици!

Коментарите са затворени