Днес ръководството на ФК Брацигово входира жалба срещу ФК ЦСКА 1948 като ще търси служебна победа с 3:0. Според хората в Брацигово, червените са участвали неправомерно в мача между двата отбора, тъй като не са подали молба за членство в БФС нито за временен, нито за постоянен член и като такъв нямат право на участие в първенствата, администрирани от футболната централа.

От щаба на брациговци се надяват молбата им да бъде разгледана от председателя на Зоналния съвет в София Валентин Чакъров и от следващия сезон те да могат да участват в Югозападна Трета лига.

Сигналът е подаден, след като тимът от Брацигово се е посъветвал със служители на ЦСКА-София. Един от тях, Никола Дърпатов, вече се похвали, че именно той е дал идеята на Брацигово да пусне подобна жалба.

Припомняме, че ЦСКА 1948 се класира в Трета югозападна футболна лига. Това стана факт след невероятна драма и победа на баража срещу “Брацигово” със 7:6, след изпълнения на дузпи. В редовното време елиминацията завърши 0-0.


 

Брацигово: 12. Шеров, 2. Г. Петров, 2. Мишев, 4. П. Малинов, 5. Гр. Иванов, 6. В. Петров, 7. Пейо Малинов, 8. Батаклиев, 9. Асенов, 17. Трендафилов, 14. Шакаданов(Благоев, Котев, Б. Георгиев)

ЦСКА 1948: 66. Деспотов, 5. Ангелов, 3. Стоянов, 5. Петров, 15. Митев, 42. Джамов, 4. Димитров, 32. Спасов, 7. Трендафилов, 23. Атанасов, 11. Стефанов