Пирин очаква опитен вратар днес. Това е 32-годишният Кирил Акалски. През пролетта той бе част от Марица Пд, но напусна, след като отборът отпадна от Втора лига. Пловдивчанинът записа 8 участия за родния си клуб. Акалски вече има солиден стаж по родните терени, като игра за родната Марица, Локо Пд, Левски, Берое, Черно море, Раковски, Хасково, Етър, както и за немския Унтерфъоринг от Бавария.

Именно Акалски е опитният страж, когото треньорът на Пирин Петър Златинов искаше да привлече в състава за конкурент на младия Радослав Ангелски. Орлетата имат няколко футболисти със солиден стаж като капитана Юлиян Попев, бранителя Александър Башлиев, халфа Антон Костадинов и брата на треньора- Владислав Златинов. Очаква се 35-годишният нападател да помогне на Пирин във Втора лига след престой във Вихрен.

По късно в понеделник стана ясно, че и Оборище Панагюрище искат вратаря, а сайта football24.com обяви, че клубът от Панагюрище е отмъкнал изпод носа на Пирин стража. Според медията пловдивчанинът е пренебрегнал предложението от „орлетата“, които изпаднаха във втория ешалон, и ще играе на „Орчо Войвода“ през новия сезон.

Панагюрци ще участват в Югозападната Трета лига, след като изпаднаха, а под ръководството на Воин Войнов отборът ще се стреми да направи силен сезон.