Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски, бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов, и президентът на баскетболен клуб Славия Михаил Йотов се обединиха около мнението, че законопроектът за промени в закона на хазарта e необмислен. Те споделиха, че по този начин ще бъдат нанесени сериозни вреди на българския спорт.

“Този проект за промени в закона е едно недообмислено недоносче. Борбата със зависимостта от хазарта не трябва да се подценява, но тя се води с правилна регулация, а не с решения на тъгъдък, взети по средата на годината. При положение че рекламните бюджети на компаниите са формирани септември-октомври предишната година и на тази база са подписани редица договори.

Не бива да се подценява опасността от развитие на зависимост от хазарт сред младите, но от личен опит ви казвам, че това не се постига със закони. Играех много, но си пазя балансите и не мисля, че съм навредил на семейството си. Не се е стигало до голяма трагедия. Всеки трябва да е отговорен преди всичко към себе си”, коментира пред “Телеграф” бившият президент на БФС и на Професионалната футболна лига Валентин Михов.

“Не съм видял стадион в Англия, на който да не рекламират компании за залози. Нека видим как и какво точно се прави в Европа и да не прибързваме. Защо не се приемат по-ефективни и осезаеми данъчни облекчения за тези, които дават пари за спорт. Този въпрос го повдигам от години”, добави Михов.

“Поредното решение, което съсипва футбола и спорта като цяло. Щетите ще са големи. Това ще рефлектира и върху парите, които получаваме от телевизионни права, защото ще засегне големите телевизии и медиите.

Някои хора как си мислят, че получават безплатно новинарско и развлекателно съдържание от сайтовете, които отварят ежедневно.

Доколкото ми е известно, те по цял свят се издържат от реклами. В един момент много хора могат да се вдигнат на протест”, коментира пред “Телеграф” и събственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски.

“Не бива да се залита от една крайност към друга. В никакъв случай не трябва с такова темпо и толкова прибързано да се взимат решения, които крият риск от такива солидни щети като загубата на половината финансиране за спорта”, каза на свой ред Михаил Йотов.

33 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    1

    Ице, да го ева, какви щети са ти в главата? Ние, дъртите комсомолци, знаем, че не хазарта, а славните комунистически идеали хранят спорта. Е, и икономиката разбира се, но нейсе? Сега се се сещам да те питам: Ти, др. Мушморок помниш ли когато “Кремиковци” щяхме да влизаме в А група? И как ни казахте: До тук!

  2. ШАБАН УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА ДЖУЛЯЗУ, АЛЮМИНИУМ И БАКЪР, ЧИ ША НИ СПРЪТ ТОКА!!! ПУФ, ПАФ:)))))))))))))))))))))))))))))

  3. 6
    1

    Закона е идеален, чуйте тва:

    “ В закона беше записано, че до хазартни игри не се допускат лица, които получават месечна социална помощ, лица с психични разстройства,”

    Начи Станислав да забрави залаганията, кофти дейба тъкмо се беше наканил да захлеби с твърда победа на БОТЕВ в полуфинала и ся кво? КУР ето кво.

  4. 7
    1

    Айде сега големият бизнесмен да блесне със самоиздръжка на отбора,като няма намесени тотаджийски кинти!
    Това решение е бич за любимите отбори,но спасява футбола в България!
    Първо резняците от Разград ще са шампиони отново 2136-та,второ за съдиите ще отпадне най-големият натиск,трето самия футбол ще се изчисти от плявата във всяко ниво!
    За никой не е тайна,че финансирането на футбола у нас е основно от букмейкърски къщи,които си перат огромните печалби!
    Клубът съществува благодарение на тях и им генерира печалба по определени начини!

    • 2
      4

      Как точно перат пари на които са платени данъци? Пишеш уникални глупости. В България пари чрез футбола не се перат,набитите си го в главите Виж с черното тото вече нещата стоят по друг начин 😉

      • Някой определено не е запознат със законодателството в РБ!
        Какви данъци,като всичко се води в графа разход за реклама?
        И няма таван и определени от закона ставки,а това съгласи се,развързва ръцете на счетоводителите.
        Та дали се перат пари,а умен?

        • Как им развързва ръцете? Не съм чул за спонсорство на спорта да не се плащат данъци.
          Пишеш глупости, пари се перат по други начини.

          Ето например…но не, няма да ви отварям очите, хаха.

          • Ти определено се правиш на луд,или си яко в джаза интелектуално.
            Спонсорство е едно,а реклама нещо съвсем различно!
            Рекламата е разход за всеки бизнес,и като такъв е необлагаем!
            Кое не разбра,или да го напиша за четвърти път!

          • Напиши ми още веднъж как се перат пари чрез реклама,умирам да слушам глупости.

            Ето например, аз съм продал миналия месец 100 кила кокаин и съм спечелил деазнам колко…да речем хипотетично 2 милиона долара. Хипотетично..представа нямам колко е скъпо това.

            Та имам 2 милиона долара но трябва да ги узаконя някакси. Давам ти ги на тебе като реклама…и ти ми ги връщаш…как?
            На първо място, аз откъде ги имам че да ти ги дам? Произход?
            На второ място-ти как ми ги връщаш чисти?

            Разкажи ми по-подробно как си го представяш процеса на пране на пари?

          • Човече,или си яко заблуден,или си яко малоумен!
            Имаш фирма със салдо на плюс от 2млн. лв. и решаваш да преебеш данъчните.Влагаш въпросните пари в реклама към професионален футболен клуб,салдото ти излиза на нула,а ти си си закупил инструмент ,с който освен да ги изпереш,можеш и да манипулираш!
            Какво тогава конкретно се случва с данъчните ти задължения!?
            Ти си набиваш кинти за реклама да речем в Берое,а по съществуващи законодателства в ред азиатски държави нямаш данък печалба и залога в комплект с печалбата са ти необлагаеми!
            Тъп ли си що ли?Или си някой от ахааа-ехеее

          • Това което описваш е данъчна врътка, не е пране на пари.
            Прането на пари е съвършено друго нещо.

          • Да допълня-прането на пари е термин означаващ узаконяване на доходи придобити по незаконен начин, продажба на наркотици например.

            Това което описваш е схема за намаляване на данъци и в нея няма нищо незаконно. Ако Ефбет иска да налива много пари в някой отбор просто ще плаща много повече за рекламите върху фланелките. Която реклама е все още позволена. Така че в тоя смисъл тоя закон не променя нищо.

            Сега, дали въпросните два милиона могат да се върнат обратно под формата на нагласени резултати-естествено, но пак ти казвам-това не е пране на пари. Разбирам кво искаш да кажеш и вероятно има такава схема, просто те поправям че пране на пари е друго. Тва тука е друг тип врътка.

    • Това не само, че няма да спре, но ще се засили. След промените в закона за хазарта, фирмите ще могат да рекламират основно върху фланелки и спортни съоръжения – стадиони, зали и басейни. Отпада изцяло тв рекламата и тази в интернет сайтове. Допълнително ще могат и на билбордове, което не е скъпо.

    • Лудогорец по абсолютно никой начин не зависи от спонсорските пари на бетовете, те са всъщност единствените, заедно донякъде с Ботев, които ги боли уя за новия закон.

      • Тъй като сме що годе анонимни,ще ти препоръчам да изиграеш утре Ботев-ЦСКА-София над 2.5 гола за госта.Няма да ти пиша точен резултат,че ще стане дебело,но идеята ми е,че няма как да е осигурено това без тези,за които казваш,че ги боли уя!
        Утре,ако си мъжкар пиши.

        • Тва ше е яко тъп резултат деба ☹️

          Ма квото е тва е

          • Не съм писал резултат,ще ме извиниш.
            Писах ЦСКА-София,че ще вкарат над 2.5 гола!
            Може да е 5-3 и да ти е готино.

          • Ахаха, ние ше вкараме 5 гола на свинята у шестък, заеби…

          • Няма да вкарат 3 гола тирето, спокойно. Тук, в някакъв гаражен сайт, някакъв анонимен агент знае какво ще стане утре на мача и ти издава сигурна информация… трябва да си много наивен да повярваш. Момчето е от Локото и много му се иска да отпаднем. Нормално и разбираемо.

        • Записвам си го това над 2.5 за госта, ако не стане обаче, какво ще направиш? Дано поне да имаш доблест да се извиниш. Лично аз не виждам как ЦСКА ще вкарат 3 гола, особено след днешната новина за Ганчев и орязването на бюджета с тенденция за налагане на българи.

  5. Тоя Стикс много лош, по лош ли е от ПАОК????

    • 4
      1

      Станислав е един несретник, с който съдбата постоянно си прави ташак. Най-известният такъв е по повод изречението: “Аз, ако някога стане този стадион, ще се обеся на крана.” Забавното в случая е, че той не разбира, колко е зле, а се има за някакъв фактор.

      • Той Станислав колко да се мисли за голям??? Жив и здрав е, да си фактор е Тосю Бозаджийски, ето това е самозабравяне. Та чак червеите го хапят от факторство.

        Станислав е здраво стъпил на земята, а не 2 метра под нея ….

        • Както е стъпил Станислав, така и ще умре някой ден. За разлика от Тоско, чийто лик се вее всеки мач на Колежа, Стикса никой няма да го помни.

          Иначе, Станиславе, не ти прави чест да ровиш кокалите на умрелите, но то отрепката няма как да има чест и достойнство. Оставаш си един плужек, от който и свои и чужди ги е гнус.

  6. Не харесвам Дон Крушони особено, но в случая е прав-тоя закон трябва да бъде огледан от всички страни и да не се бърза.

    • Tя и жена ти не трябваше да бърза, ама ей на – седнала ми е на кура и пищи!

      • Седнала то е дясната шепа ахаха олигофрен миризлив, ти жена си виждал само на картинка у Порнхъб.

  7. 7
    1

    Др.Крушарски последвай Г. Ганчев продай квото можеш и въс

  8. 7
    3

    Крушарски е кух като хралупа. Само Стикса е по-зле от него. Не може да схване, че единственото място, където ще може да се рекламира хазарт след промените ще са фланелките на мъжките отбори и на билбордове и то ако са на разстояние от училища и градини. Вместо да се радва, той се е ожалил за Диема Екстра, която така или иначе е платена и тв правата не зависят само от рекламите.

    • 1
      1

      Ще може да се рекламира и на всички спортни съоръжения, така че в България няма да е по-различно от стадионите в Англия.

Коментарите са затворени