Много тънка засада, отсъдена в 85-тата минута, лиши Ботев Пловдив от много важни три точки в борбата за седмото място, което дава право на участие в бараж за Европа. Канарчетата се изправиха днес срещу прекия си и най-голям конкурент за тази позция ЦСКА 1948 като срещата завърши 0:0. По този начин и двата тима останаха с равен брой точки във временното класиране.

Двубоят започна по най-неприятния начин и за двата отбора. Тежък сблъсък в средата на терена още във 2-ата минута доведе до спиране на играта за близо три минути. Джеймс Ето’о и Антонио Вутов си сблъскаха главите във въздуха, а след това останаха да лежат на тревата. В крайна сметка главата на халфа на домакините бе превързана и той се завърна в игра, но положението на Вутов се оказа по-тежко и той бе изнесен на носилка. Малко след това мястото му на терена бе заето от тийнеджъра Марто Бойчев.

В 12-ата минута зрителите видяха и първия точен удар в мача и той бе към вратата на Ботев. Изстрелът на Сердюк обаче не затрудни Ханкич. В ответната атака Дилан Мертенс постави на изпитание стража на гостите, но и той се справи. Постепенно “канарчетата” взеха инициативата и в средата на първата част Константинос Балоянис и Николай Минков не успяха да намерят свои съотборници в наказателното поле на гостите след хубави пробиви по двата фланга. В 32-ата минута Емануел Уме получи чудесен пас в наказателното поле, напредна, но шутира покрай вратата. 120 секунди по-късно пред Кристиан Нвачукву се откри още по-добър шанс и само рикошетът в крака на Теодор Иванов попречи на 18-годишния нигериец да открие резултата.

Гостите пропуснаха да поведат в добавеното време на първата част. Шут на Ради Кирилов от наказателното поле бе блокиран от Николай Минков, но капитанът на ЦСКА 1948 опита втори удар, като този път бе разочарован от вратаря Ханкич.

Второто полувреме започна с по-активна игра на домакините, чиито атаки обаче не успяваха да завършат с опасни удари. Точно след час игра Талис пробва да изненада от фал Ханкич, който обаче внимаваше и боксира. В 63-ата минута Йонас Там засече с глава топката след центриране от ъглов удар, но не уцели вратата на “червените”. Минута по-късно Николай Минков шутира към долния десен ъгъл на вратата. Вратарят Петър Маринов плонжира и закачи топката с върха на пръстите си, но реферът Георги Гинчев отсъди аут и ядоса скамейката на “канарчетата”.

Ботев Пд имаше нов шанс за гол в 74-ата минута, когато Укаки центрира ниско отдясно в наказателното поле, където Мартин Секулич бе притиснат майсторски от Теодор Инванов и не успя да стреля. Минута след това удар на Дилан Мертенс бе спасен от Петър Маринов, а секунди по-късно Джеймс Ето’о стреля неточно.

В 82-рата минута Балоянис стигна до аутлинията, но след подаването му Мартин Секулич не намери очертанията на вратата. В 85-ата минута Ботев поведе, а в прегръдките на своите съотборници попадна намиращият се в отлична форма Дилан Мертенс. След центриране от корнер Ивайло Видев успя да нанесе удар с глава, при който топката се отби в страничната греда. Защитата на гостите не се ориентира добре в ситуацията и от близка дистанция Мертенс опъна мрежата.

За съжаление на домакините след намесата на ВАР попадението беше отменено заради много тънка засада на Мертенс.

 

65 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    КРАДЦИТЕ,ЛЪЖЦИТЕ,ЛИЦЕМЕРИТЕ.КОИ СА ТЕ .ВСИЧКО Е ПЛОД НА ЦИГАНСКА ФАНТАЗИЯ ДАТА,НАСЛЕДНИЦИ,СМЪРФОВЕ,НЕАПОЛИТАНЦИ ИЛИ ЮВЕНТИЦИ,СЕЛЯНИ,ПОМАЦИ,ИНДИЯНЦИ.МАНГАЛИ,ЗАСРАМИХТЕ МАКЕДОНЦИТЕ,КЛЕТИ БЕСИ.

  2. 5
    2

    Мангали това за Шиши е изтъркана тема!Сменете плочата!Като бием е Шиши,като не бием няма Шиши.Когато бихме Лудогорец подарена купа,сега ако бием пак ще е подарена,а ако паднем ще викате няма Шиши и няма купа.Вие сте най- злобните,завистливи и кривящи си душата както ви отърва мангусти!Дерзайте отбора на Пловдив Ботев винаги ще го има и ще прогресира за да ви бърка в гъза с боксова ръкавица и да ви се пука жлъчката от яд и злоба!

  3. 3
    6

    Всички виждаме колко струва нашия отбор без Шиши! Не може да бие никой!!
    Затова трябва всички редовно да се изреждаме в скута му!
    Той е добър господар.
    Ето, сега и купа ни е поръчал човека. Трябва да сме му верни и вечно благодарни!

    • Стикс,педераст,педераст Изтъркан цървул.

    • 1
      2

      Нас на таз дата два пъти нъ лашкаха, ще има и трети

  4. Молим пасажерите да заемат места и да сложат коланите. Не се отнася за пасажерите за Солун и стадион Тумба…

  5. Засадата дали я има или я няма е без значение, защото преди това има дузпа за удар в главата в наказателното поле! Видев получи аркада !
    В селските групи се казва : Няма кръв , няма фал !
    Е тук имаше и кръв , но в “А” група има ВАР !
    В България има отбори за които след ВАР засадата нямаше да се гледа а щеше да се даде дузпа!
    За съжаление ” Ботев” не е сред тези отбори…
    Мача свърши и заключенията са : поредни аплодисменти за Душан Керкез!
    Който не го аплодира да каже кой от предишните треньори се е доверявал повече от Душан на юноши от школата?
    Нов договор е задължителен за Керкез независимо от резултата на оставащите мачове!

    • 1
      10

      Вземи му направи и един минет на Керкенеза. Набеден треньор.
      Генчев е класи над него и го доказа в Крумивград където не го бойкотират.

      • Генчев колко юноши пусна ?
        Мен а и голяма част от феновете това ни интересува : да се дава шанс на момчета от школата които имат качества !
        А не на чужденци които са по-слаби от тях!
        Любителю на Генчев кажи той на колко юноши даде шанс ?

        • Човече,толкова ли си наивен?Влизаш в диалог с психичноболен дебил без социален живот с 90% от “мненията” под различни “самоличности” даже и 1912 за да се прави и на Ботевист…

          • ФЕКАЛ КЛОАК БУФЕРОФФ с клоакомотифф ф серсету!:)))))))))))

            ТОЧНУ ТАКА! САМУ С МЕНЯ НИ ШТЕ ДА ГУВОРИ ШУНДИСЛАФЧУ!!!!:)))) БЯГА ПУ ТЪЧА!:))) ШТОТУ ЯЗ СЪМ ЧЕСТИН И СПРАВИДЛИФ СИГАНИН КЛОАКОМОТИФЕЦ И СИ ГУ КАЗВЪМ!!! ИСТИНЪТА НИ МОЙ ДА СЪ КРИЙ. СИЧКИ СИ УБИЧЪМИ СТУЛЮПИНСКИЯ КЛОАКОМОТИФ, НО САМУ ИНТИГРИРЪНИТИ РОМИ СВАЛЯМИ ШАПКА НА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ!!! ПУФ, ПАФ!:)))))))))))))))))))))

  6. 3
    2

    Какво се занимавате с тези завистливи потници и им се връзвате на глупостите… гответе се за финала, има само седмица до МАЧА! Това 7-мо място е глупава история. Никога 7-мия не е печелил бараж!

  7. 8
    1

    Щом 5 минути търсят под вола теле, работата е ясна. И после бърза да свири край тоя палячо.

    • 2
      10

      5 минути гледат как да пуснат фалшивият гол. Ама не става 1 метър засада.

      • 4
        1

        Истината??? Ама,че критерий имаш за истината?! Истината е нещо съвсем конкретно само,че като те чете човек започва да си мисли,че истината всъщност е едно доста разтегливо понятие… Чудя е как така ги разтегна тия 2-3 см. та чак до метър??? Може би така както леко са разтегнали тялото на Мертенс тия от ВАР за да го докарат на “центровката”
        Нямаш идея колко бързо и лесно се манипулира един стоп кадър. 1 мин. е напълно достатъчна за това. А, ако ситуацията е тъка става и още по-бързо! Елементарно е когато наистина знаеш как става. Който няма понятие как се прави се пули на това което му показват.

  8. Столипински цигани, докато гледате в паницата на големия брат, финалиста за купата на България по футбол, кажете ми, приготвихте ли вазелина?
    Нали се сещате че идва Алекс Колев с възголемшкия си уй и Серканчето с чевръстото пишленце, които ше ви го подават от лилавите дупита в устата нееднократно?

    Да не кажете че не сте предупредени.

  9. 2
    6

    СЪДЯТА ОГРАБИ ТРУДЪТ НА МОНЧЕТАТА ТЕ ОЩИ ПЛАЧЪТ В СЪБЛЕКАЛНЯТА ТРЯБВАШЕ СПЕШНО ДА ГИ ВОДИМ В ЛИДЪЛА ДА СА УСПУКОЯТ С ЯДЕНЕ НА БАНАНИ

  10. 7
    7

    Като няма селяци от родопските села щото няма с какво да се преберат гледката е потресаваща. Само от Скутаре, Рогош и Стряма дето е по близко 1000 кривоглави. Иначе на финала с безплатните билети всичките селяк под строй.

    • Ние сме си добре Мемет, от Джамията, през СПСа и право у дома на Ландос.
      Друго си е да си роден в Столипиново все пак, престижно е.

  11. 5
    6

    Тънка засада хахахаха, един метър, тънка засада. Андрей свали жълтите очила и пиши като истински журналист.

  12. Селяни с кални цървули надуват дудуши и балони
    3
    9

    Какво става, магнитчичу?! Кой ви хване еи ебе.
    Поредното доказателство че нъдрщара купа ви е подарена.
    Жалка работа

    • 1
      7

      Няма Шиши- няма победа!
      Няма тъпани, зурни и безплатни кебапи и билети – няма публика!

    • Лаутаро, вас всичките са ви изпускали на лилавите плешиви главички от петия етаж в Столипиново докато майка ви Айше е доила коня на терасата, да ви еба в дебилите.

      Откога 0-0 е ебане бе, травестит?

  13. Нима вие вярвате,че съдията Гинчев е човекът който взема решенията? И мислите ли си,че тия от ВАР също са някакъв определящ фактор?? Та те правят само онова което им кажат! Останалото са страсти за простолюдието. Или както се изразяваше една рускиня гастролираща в BG: “Бедните да умирают”

    • 2
      7

      А ти нали не вярваш че може Битев да бие честно Лудогорец?!

  14. 18
    1

    И от кога при корнер има засада? Гледа се момента на удара на първия играч. Но, по важно е друго. При този удар, който отиде в гредата, играч на ЦСКА ритна с бутоните Видев. Дузпа! Но, не и за педала Гинчев и другите отрепки при киреча.

    • 1
      8

      От корнер и автогола е засада! Ша ва шибам, докъто шавате.

  15. 4
    16

    hahaha. ало папагалите, каква купа ще ви подаряват като ви шиба който ви хване насред Коматево?!
    И къде ви е пунбликата – няма подарени билети, тъпани и зурни – няма публика!
    Няма Щиши – няма победа!!

    Ебати жалкарите!!

  16. 6
    12

    ЛОШО МНОГО ЛОШО ГРИША ГАНЧЕВ ПОЕМА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

      • 2
        5

        ТРИБУНА ПЛОВДИВ.. БОМБА ГРИША ГАНЧЕВ ПОЕМА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

    • 3
      1

      Хахаха, тва че Крушоне е отишъл да бие чело на килимчето на Гришата да дади някуй лев на него не значи че джуджето ше иска да се свърже с вас, цигани.

  17. 3
    14

    Жълти отрепки, ше ви шибам, докато шавате.

    • Мангич , превъзбуден си нещо , лапни си амджурката и лягай

  18. 5
    10

    Еееее,как ще бием Лудите,май пак ще има навеждане пет години.

    • 3
      7

      Не само 5… ВЕЧНО.

      Но за нас това не е проблем… правим го от времето на БКП още…

  19. 4
    8

    От два стола ,да не седнем на ХУЯ.

  20. 11
    1

    ЕТО ГИИИИ 🤣😂🤣🤣😂🤣ТУК СА НЕ СПЯЩИТЕ КЮСТЕНДИЛСКИ ⚧️⚧️⚧️⚧️.
    ГЪЪЪЪЪРЧ МАМА ВИ ДЕЙБА ДОЛНА.
    ЗАПАЛИХТЕ ЛИ СВЕЩИТЕ ? ЗА ПОРЕДЕН ДЕН ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ОСМИСЛИ МИЗЕРНОТО ВИ СЪЩЕСТВУВАНЕ . СПАСЕНИЕ ОТ БЕСИЛОТО

  21. 15
    1

    Не съм и очаквал друго. Те го въртяха това положение и така и онака само и само да го отменят. Гъзомийници това са съдиите

  22. 5
    16

    Ей, бъдещи носители на подарената купа, вие не можете да биете Славия, Крумовград, Числото и половин дузина дънни риби, а ще биете “честно” 13 кратни шампион на България!!

    Не вили е срам, бе държснки на Магнитния?!

  23. 7
    5

    Мнооооооого спорна беше тая засада.

    Не знам за вас пичое, но аз искам Секулич просто да се махне. Да се махне, да изчезне и повече никога да не доближи стадиона, бахти невероятния измекяр е тва.
    Искам просто да го няма.

    Иначе сичко е точно, след финала за купата имаме още три мача в тая група, време да наваксаме евентуално има, не че някой ше го боли фара за седмото място ако вземем купата де, но все пак.

  24. 14
    1

    Тази засада е вдигна Раева …щото ако евентуално вземем купата говедата го духат….всичко 50/50 ще се свири против нас,това е!!!

  25. 11
    2

    И НЕКА СЕГА ПОЧНЕ . КЮСТЕНДИЛСКИТЕ КОМПЛЕКСИРАНИ КАТУНАРИ ,КОИТО ГЛЕДАХА СЪС ЗАТАЕН ДЪХ МАЧА НА ПЛОВДИВ . ДА ПОЧНАТ ДА ИЗЛИВАТ КОМПЛЕКСИТЕ СИ 😂😂🤣😂😂😂😂

Коментарите са затворени