Минутата е 98-а, мачът е Царско село – Ботев, играе се продължението на мача, след като Ботев изравнява резултата на втородивизионния си съперник в края на редовното време. Вияна за момента е героя за Ботев, след като праща мача в продължения с бомбен шут. Ботев обаче отново изостава след поредната грешка в защитата. Тодор Неделев хвърля брилянтен диагонален пас към Стивън Петков, който овладя технично в наказателното поле, финтира един бранител, но към него се задава друг. Може да финтира и него и да пробва да стреля, за да отнеме славата на Вияна, на когото от началото на престоя си в Ботев е резерва. Но, Петков избира да сложи топката на главата на съотборника си – конкурент. Точно тук е разковничето. Точно в този миг Стивън показа, че за него Вияна е повече съотборник, отколкото конкурент за титулярното място. В този миг Петков доказа, че е поставил отбора на Ботев Пловдив над собствения си интерес. И точно за това Петков много скоро ще се превърне в един от любимците на феновете на канарчетата, ако вече не го е направил. И именно защото, когато постъпиш правилно, неегоистично… Когато поставиш общото благо пред собственото ти его, тогава съдбата ти отвръща с добро. Няколко минути по-късно Стивън Петков е гол до кръста и ликува пред сектора с фенове на Ботев на Овча Купел. Няколко минути, след като избра да направи своя съотборник Вияна герой, съдбата каза “Не” и направи софиянеца “Царя на вечерта”. Тази вечер всички фенове на Ботев ще говорят за Стивън.

Да поговорим и за играта на Ботев днес. Лампичката на футболистите на Ботев Пловдив трябва да светне сериозно. Защото, както сега виждате високопарно заглавие в PlovdivDerby.com в репортажа за мача, така само няколко минутки деляха Ботев от “Царска издънка”! Защото тя щеше да е точно такава, ако носителят на Купата на България бе отпаднал от втородивизионен тим, защото го е подценил. Нямаме право да даваме препоръки и съвети на тандема Киров-Кочев. Най-малкото защото тези двама специалисти само преди няколко месеца донесоха 2 трофея във витрината на Ботев. И ще е малко смешно да пишем, кой как играл и кой не играл, а е гледал мача отблизо. Те това го знаят най-добре. По-добре от всички нас. Лампата обаче светна, но Киров и Кочев със сигурност знаят къде е ключа за нея, и вероятно бързо ще я изгасят.

 

22 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    5

    Само някой път да не му го пададе отзад, без вазелин, че тогава лошо

  2. 7
    1

    Стивън е голмайстор и винаги ще бъде .
    Аз съм от Ботев ,баща ми е от Ботев, но ми казвал никога да не бъда като говедата и свинете да мразя Локо, защото и те са от Пловдив, и неса отбор с история като нас .Ай канари
    ?

  3. 19
    1

    Стивън е в най-подходящия за него отбор,предстои му бляскаво бъдеще.

  4. 34

    Добро попадение на Киров.Стивън е човек , къйто знае , да се отблагодари на подаденйта му ръка .Още с приемането на офертата ПФК БОТЕВ, той показа ,,че футбола за него е преди финансите.Нека да ни радва с головете си. Пожелавам му за напред още много голове за Ботев .Нашета публика обича истински бойци , а Стивън ни плени от първата минута.На негоп ще му кажа да е жив и здрав и да ни радва , и дано е разбрал какво е магията БОТЕВ ПЛОВДИВ.

    • 18

      Още при идването на Стивън Петков знаехме какво можем да очакваме от него и той го доказва с пълна сила.
      Основния въпрос беше да е физически здрав.
      Стивън е идеален за игра срещу отбори, които нареждат по 9 човека на голлинията, перфектно се пласира и се ориентира в гъсто населено наказателно поле и е точня човек за случаи в които противника прави всичко възможно да не получи гол, преди нямахме подобен играч и много страдахме срещу отбори които се затварят.
      Все още му липсва бързина и повратливост, все още е тежък, но той едно време и Владо Стоянов беше тежък, което обаче не му пречеше да шие наред.
      Супер се вписва при нас Стивън и аз лично очаквам все по-добри неща от него в бъдеще.

  5. 41

    Скъпи приятели ботевисти и вие миризливи цигани от Лаута, минавам да споделя некои философски разсъждения относно принципността на нещата, които са следните: има едно нещо наречено закон на каузалността, единствения закон, който е вечен и никога няма да бъде променен, опроверган или направен невалиден.
    Най-общо казано, въпросния закон гласи че всяко едно нещо-действие, мисъл, думи…си има последствия, всяко едно нещо задължително води след себе си друго нещо.

    Знам че миризливите ни приятелчета от Столипиново се затрудняват да ми следят високата мисъл затова ще дам примери от живота, слушайте добре и внимателно (тук Лошо куче и останалите чернобели мастии отговарят: Yes, Venerable Sir, ето например предната седмица когато вече споменатите подчовеци, изкарващи насъщния си от кофите за боклук в ЖеКа Изгрев, Аджисан маала или Шекера не спряха цяла седмица да излъчват негативизъм, зловония, обикновени миазми и най-прозаични конски пръдни в теми за ГРАНДА на град Пд-великия БОТЕВ, та тази седмица завърши по изключително злочест начин за тяхната хомо-дружинка.
    И как завърши?
    С три могъщи черноморски паламуда от страна на Попай Моряка в срамежливия заден двор на кадъната Фатиме.

    И така, понеже виждам че се продължава същата линия на поведение, можем с голяма вероятност да предположим че утре Чичо Венци ще намести огромния си тумбак върху задните бузки на въпросната Фатиме, ще и забучи главата на Дебелия право в леко олабената напоследък анална фунийка и ше вика ОООХХХ МАШАЛАААААА докато клати чернобялата кадъна.

    Поуката от цялата работа каква е: Всичко което се генерира като злоба, помия, комплекси, завист, жлъч, омраза и прочее се връща двойно и тройно право у аналния колайдер на столипинските многостаночнички от Скобата.

    Има ли изход от това положение? Има, и аз ето сега ще ви кажа кой е той: Спирате да серете в темите за Ботев, съсредоточавате се сърху собствената си циганска кочинка, въздържате се от плюнки, жлъч избиване на комплекси към по-успелите и лека полека нещата и за вас се променят.

    Ако ли пък не, ще горите вечно в мъки, цигания, метил и пичи въшки, клетници столипински, ПУДАВИЕБАМАЙКАТА ЦИГАНСКА!!!

    Амин!

    • Този коментар казва всичко. Амин!

  6. 33

    Мамка им мръсна папагалска, как все им връзва в последната минута. Тоя Виана ли е къв е като го вкара тоя гол в продълженията щях да чупя телевизиора. Тоя пък Стивън баси долния пич, влиза – вкарва. Ония път а Витоша пак така. Дано в Славия не играят бивши папагали, че да не стане като с морето.

  7. 24
    1

    Искам да запитам господин Крастав Кьопек дали знае защо няма да се излъчи по ТВ най-честният двубой Славия – Локо Пд. Мога да му подскажа, но нека се опита сам да помисли.

  8. 53
    2

    Имам един въпрос към черно бялата мастия. Как завърши дербито миризлива мастило?

  9. 9
    84

    ДОКАЗАНА ТОТО КУРВА В ТОТОКУРВЕНСКИ ОТБОР. А пасквила е за нещо като Павлик Морозов на амбразурата, с голи гърди я закрива , за да спаси своите – направо се просълзих от вълнение.

    • 67
      1

      като ти набихме три кура в гъза тото ли играхме деградирал мангал

    • 43

      Циганин, ходи се … с гей групата нещастен педеруга си ти и вибратора вече не те задоволява

    • 47

      Като Камбурчето и Кикито и Ванчето и Котевчето и Тунчевчето и Електричката и Данчо тъча и ГОЛЕМИЯ КРАЛ КОКО ДИНЕВ , да та и тъпака филмиран , буфер прост

    • 32

      ЛОШО КУЧЕ ака Мустафа от Шекера, много лошо впечатление прави когато неук циганин коментира нещо! Недей излага ЛОКО – Любим Отбор на Културната Общественост! Знаеш ли изобщо кой е Павлик Морозов?
      Ще ти обясня сега:
      “Павел Трофимович Морозов (на руски: Па́вел Трофи́мович Моро́зов) е руско дете, убито при неясни обстоятелства. Той е превърнат от държавната пропаганда в символ на борбата срещу селската опозиция на режима чрез историята, описваща го като дете-герой, предало собствения си баща на комунистическата власт. Тази история е обект на четения, поеми, песни, пиеси, една опера и шест биографии.”
      Всъщност на амбразурата застава редник Александър Матросов:
      На 23 февруари 1943 година батальонът на Матросов получава бойна задача да атакува укрепленията на германските войски в района на село Чернушки, Псковска област. По време на настъплението в подстъпите към селото батальонът попада под силен картечен обстрел от 3 ДЗОТа на противника. Щурмова група автоматчици успява да унищожи 2 от дзотовете, но претърпява неуспех при нападението на третия.

      Матросов пропълзява встрани от оцелелия дзот и последователно хвърля по него две гранати, но дзотът отново оцелява. Тогава Матросов се хвърля пред амбразурата на укреплението и я закрива с тялото си, като по този начин не позволява на картечницата да продължи обстрела. С цената на живота си дава възможност на батальона си да се вдигне в атака и да обезвреди противника.
      МУСТАФА, МОЛЯ ТЕ, НЕ НИ ИЗЛАГАЙ ПОВЕЧЕ НАС КУЛТУРНИТЕ ЛОКОМОТИВЦИ С ТВОЕТО НЕЗНАНИЕ И СЛАБОУМИЕ!

      • 5
        27

        Тъй , тъй , дали Хасан, дали караибрахим, няма разлика , все любими образи за коматевската паплач.

    • 28
      4

      Така беше,беше нагласено как Стивън да я подаде на Виана,и тем подобни.Може ли да си толкова проЗ ве кучко изклатена?Като бие Ботев,тото,равен,тото,пада,тото!Само с Локо кн. не беше тото.Ега си залупеняците Кюстендилски.

    • 12
      2

      Искам да запитам господин Крастав Кьопек дали знае защо няма да се излъчи по ТВ най-честният двубой Славия – Локо Пд. Мога да му подскажа, но нека се опита сам да помисли.

Коментарите са затворени