Ботев Пловдив е на финал! Новопостроеният  стадион Христо Ботев видя първата си голяма и значима победа! ЦСКА бе сломен с 2:0 и така канарчетата да на финал!

Пред френетичната атмосфера на „Колежа“ домакините изиграха изключително силен втори полуфинал и заслужено отстраниха ЦСКА. Още в четвъртата минута Ивелин Попов вдигна на крака целия стадион, откривайки резултата, а в 82-ата минута резервата Дилан Мертенс удвои актива на Ботев и подпечата мястото на тима във финалния двубой.

В хода на срещата трябва да се отчете, че гостите от София уцелиха на два пъти гредите на Хидайет Ханкич, а стражът на „канарчетата“ направи редица изключителни спасявания и отчая футболистите на „червените“.

След три миути игра Улаус Скаршем беше фаулиран в половината на Ботев Пловдив. Зад топката застана Тибо Вион и французинът стреля от сериозна дистанция, но и твърде неточно, за да затрудни Ханкич. Минута по-късно “жълто-черните” избухнаха в дива радост, след като Ивелин Попов беше изведен с пас зад гърба на отбраната на ЦСКА от Мартин Секулич. Опитният офанзивен футболист напредна край Браян Кордоба и шутира технично с десния крак, като не остави абсолютно никакви шансове на Густаво Бусато – 1:0 за Ботев.

В седмата пък “канарчетата” можеха бързо да удвоят актива си. Николай Минков центгрира в наказателното на ЦСКА към Ивелин Попов. Той с глава свали успоредно за Мартин Секулич, но нападателят на Ботев от няколко метра не успя да отправи изстрел към вратата на Бусато.

Откриващото попадение определено донесе импулс в играта на отбора, предвождан от Душан Керкез, докато в тази на “червените” се виждаше прекалено много брак в хода на първия четвърт час. ЦСКА грешеше често при дългите си подавания, което спомагаше на защитата на пловдивчани да няма сериозна работа към 15-ата минута.

Впечатление правеше, че “жълто-черните” разчитаха на изключително висока преса спрямо своя съперник, като “червените” защитници биваха притеснявани още в зародиша при владението на топката пред своето наказателно поле. В 24-ата Мохамед Брахими беше видян вляво и напредна, но шутът му беше блокиран от Браян Кордоба. Последва втори от Балоянис, но Бусато улови.

След половин час игра реферите посочиха тъч за ЦСКА. Николай Минков от Ботев взе топката и я захвърли назад, което провокира Сейни Сейнянг, а гамбиецът повали на земята играча на “канарчетата”. Реферът Чинков взе “соломоновско решение” и декорира и двамата в жълто.

Осем преди края ЦСКА стигна до първата си голяма ситуация в срещата. Матаис Фаетон се понесе отляво и елиминира бранител на Ботев. Той пусна към Тобиас Хайнц, който шутира от движение, ала Хидайет Ханкич показа изключителен рефлекс и изби в корнер. След него след разиграване топката се озова във Фаетон, чийто шут беше спасен от Ханкич.

В 38-ата Хайнц се пребори за топката в наказателното поле на Ботев и дори отправи удар от малък ъгъл. Топката срещна левия страничен стълб и излезе в аут. Така „канарчетата“ можеха да си поемат глътка въздух.

Две минути преди почивката гредата отново спаси домакините. Хайнц овладя в близост до ъгъла на наказателното поле на Ботев. Без да се колебае, 14-ката на столичани стреля от въздуха. Със сетни усилия Ханкич закачи топката с върха на пръстите си и я отклони в напречната греда.

ЦСКА поиска дузпа срещу Ботев Пловдив в полуфиналния реванш между двата тима. Джонатан Линдсет овладя вляво и опита пас по земя към свой съирач. Ивелин Попов се хвърли с шпагат да пресече подаването, а топката се спря в ръката му. Реферският екип преразгледа ситуацията и Волен Чинков продължи играта с тъч за гостите от София.

След подновяването на играта през второто полувреме Тибо Вион центрира в полето на Ботев от фал. Той намери отлично Линдсет, а норвежецът шутира от въздуха, но Хидайет Ханкич за пореден път разочарова със спасяване “червените” футболисти. В 51-ата минута Ботев разигра отлично пред полето на ЦСКА, а Константинос Балоянис се озова сам срещу Бусато. Гъркът стреля, но бразилецът с една ръка блокира изстрела.

В 57-ата минута Попов намери Емануел Уме в наказателното на ЦСКА. Той стреля от движение, ала Кордоба го блокира. След корнера Балоянис достави остро центриране, а Антонио Перейра атакува топката. Той не я насочи, а Тибо Вион я отклони, но за негово щастие тя отиде в напречната греда на Бусато.

След час игра Стамен Белчев направи тройна промяна, след като извади от игра Юрген Матей, Тобиас Хайнц и Амос Юга. Техните места бяха заети от Християн Петров, Станислав Шопов и Данило Асприля. Осем след това Линдсет изведе Асприля зад отбраната на Ботев. Вратарят Ханкич излезе да чисти с глава, но не уцели топката, след което се вряза в Асприля. При удара стражът пострада и се наложи лекарския екип да влиза и третира Ханкич.

В 73-ата минута “канарчетата” отново стигнаха до изгодна възможност за гол. Емануел Уме овладя в половината на ЦСКА и изведе дясно Ехидже Укаки. Тъмнокожият футболист стреля по диагонала, но Бусато с тяло спря топката. Пет след това Джеймс Ето’о беше вляво и центрира опасно към Уме. Той стреля с глава, но встрани от вратата на софиянци.

Ботев Пловдив вкара втори гол в срещата в 82-ата минута и напълно отказа ЦСКА от амбиции за обрат. Домакините разиграха по земя, а Укаки пое вляво, след като Уме хитро пропусна за него, тъй като беше в засада. Укаки даде успореден пас за влезлия като резерва Дилан Мертенс, който с много премерен изстрел преодоля Густаво Бусато и зарадва домакинските привърженици на “Христо Ботев” – 2:0 за Ботев.

114 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    2

    Пак 15май, пак сряда, абе индианци сменете датата.Пак ще ядете петата.

    • Тази питъ само каква радост ни донесе ва да гоейба.

  2. 1
    1

    Имаме достатъчно фенове, вън всички платени боклуци!!!

  3. 1
    2

    Абе, Плейн боклуци, на никой от нас не ни дреме кой е някакъв си Гиздаков, виждам странни транспаранти срещу лице с това име, явно ви е бръкнал в аналите на платените турски Пеевски-Плейн платени мърши!!!

  4. 4
    2

    А бе ние защо не играем за купата? Чакам Чаво в базовия лагер да ми обясни .ААА… Аз рано или късно тая банда геьове ги заебавам….

  5. 5
    2

    В ДЕПРЕСИЯ СЪМ…. Добре че е КИФЛАТА до мене ….

  6. 15
    2

    От Локото съм и имам доста познати ботевисти. Гнус ме е от Стикса. Пълно човекоподобно нищожество..

  7. 3
    14

    До всички злобни помаци,автобусите за Солун тръгват в 10 часа,всички при ТоЗко на свиждане!

  8. 9
    1

    Момчета ,по-добре е да се подкрепя отбора отколкото хореографии цял мач !!!!!!Една ….най-много две в началото на всяко полувреме.Пет часа да се подготвяте предварително и да не може да сложите едно знаме правилно……..

  9. Цигани каже те по не кои ще вкара головете на финала.

  10. 12
    2

    Дарена купа беше за Локо 2004 и за това китайските букмейкъри веднага убиха Георги Илиев !

  11. 1
    8

    КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ НА ФИНАЛЪТ СНИ УААА ЖЪ ДАДЕМ НА ДОМУС АГА ДА НЪ ИЗЛАШКА ФУСТАТА ПЪК ТОЙ ЖЪ НИ ДАДЕ КУПЪТА АЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ

    • 3
      1

      Да са спазна на жена ти на косматия език, да тейба в циганина миризлив.

  12. 3
    14

    Хаха. Как се радват горките на подарени купи.
    Това се знаеше от месец и затова Локо и Левски направиха странни ремита.
    Целувайте гъза на еашия господар Пеевски докато още командва.
    То за вас и без това морал е празна дума.

    Хаха – Андрешко Фекала явно се е побъркал …. радва се като държанка на евтин пръстен…

    • 4
      10

      Умните заложиха и спечелиха.
      За финала ще спечелят още повече от подарената купа

  13. 13
    4

    Искам само да попитам-Стикс мърда ли още? За Финала на Финалите-Къде сте мангали? Ние ви чакаме на финала, гледайте да спечелите вашия половин финал, защото Пловдив е Футбол и Купата ще украси града на гордите Траки! Ах, те изобщо са се посрали от страх и са заебали Купата, Хебър е полуфиналист а не Локо!?! Жалко, но хората са казали-Страх лозе пази. Тука искам да поздравя всички мангали които заложиха за Победата ни над Чорбата, защото знаеха че мача е нагласен. Да ви е честито милионери! Захлебихте.

    • 9
      1

      А дано забогатеят и след Финала, защото и там мача е нагласен според Айшето от Шикера.

    • 2
      3

      Финала на финалите мина,петата още стърчи и сто купи да вземете,няма ИЗВАЖДАНЕ…

  14. 2
    1

    Изчетох всичко по коментарите, за сетен път се убеждавам, това си заслужавате, простотия.

    • 4
      1

      По прости същества от българските футболни запалянковци няма!

  15. 3
    16

    Абе забелязвам, че по-комплексирани от жълТУРЦИТЕ няма !!! Бият, на финал са и вместо да се радват…само буферите им са в устата 😂😂😂 много болка сме ви причинили знаем 🙂 и на интересна дата е финала 15.05
    15.05.2004 Локо шампион и ботевЪ изпада
    15.05.2019 Нужно ли е да споменавам 😂😂😂
    Та комплексари тази дата ви носи късмет 😂 айде със здраве и ви чакаме на Лаута за баража

    • Да обръснеш на жена ти циците, че устата всеки път ми се пълни с рошколи.

  16. ПРАВЕЩ СИ ТЪНЪК, ВЕСЕЛ, РАЗХЛАБИТЕЛЕН, ОСВЕЖИТЕЛЕН И НЕСТИХВАШ ТАШАК С КЛОАКОМОТИФФ:))
    11
    1

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
    БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА ДЖУЛЯЗУ, АЛЮМИНИУМ И БАКЪР!!!
    НИ СТАВЪЙТИ ЗА КАШМЕР ПРЕД ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ, ПУФ, ПАФ!:))))))))))))))))))))))

    • МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
      6
      1

      УТБОРИ МЛОГУ!!!…..НО ЕДИН Е СТУЛЮПИНСКИА КЛОАКОМОТИФФФ!!! НАЙ-УБИЧЪНИА УТБОР ОТ РОМИТИ ПУ СВИТА!!! ПУФ, ПАФ!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      • 3
        9

        Каква малка петичка а каква голяма работа свърши.

  17. 14
    3

    На всички черно-бели цигани които серат тук, ДА ИМ ЕБА МАЙКАТА ЦИГАНСКА

    • 2
      10

      Съвсем изтряскахте от злоба. Нали тук пишеха само Станислав и Ерол, как сега сме тълпа???

      Уж биете и сте на финал, а само злоба, никаква радост. Тц тц тц Тия Локомотивци ви развалиха празника.

      • 9
        3

        На кой си развалил празника бе хемороид плешив хаха, виж че всички дружно ти плюят на плешивата тиква и те подритват като парцалена топка, тиебамайката малоумна, земи се гръмни и отърви света от гнусното си присъствие.

    • 2
      1

      И който пише против Ботев да му изсъхнат ръцете и в гъза да му излезе маяасъл

  18. 12
    2

    Подчовеците , вият на умряло.Жалки комлексари ,с идол мутра.

  19. 4
    4

    Искам да попитам .Ако лудогорец бие ни на финала и взима купата след това става и шампион ние като финалисти ще играем ли за уефа

    • 12
      3

      Не. Ще бием на Лаута в баража и след това ЛК.

  20. 27
    2

    Най-добрите в този мач – Всички
    Раздадаха се. Нямаха умора . Ханкич – безценен.
    Треньора- големец!

  21. 24
    2

    ЧЕРНО-БЕЛИ КЮСТЕНДИЛСКИ ПУТКИ, КОГА ПОСЛЕДНО ИМАШЕ 20 000 ХИЛЯДИ НА ЛАУТ ДЖАМИЯ ?

    ОТГОВАРЯЙТЕ, ОТРЕПКИ ИЗХВЪРЛЕНИ ?!

  22. 28
    3

    Какво няма да види никога през жалкия си живот, циганин фен на Локо?
    Пълен стадион!

    • 4
      18

      А защо до вчера ходийми само по 100-ина паляка в жлъто, да разбираме ли че вече сме платени курвички на ДПС.

      • 11
        2

        Защото си прост миризлив мангал с лилави венци.

  23. 24
    3

    Цигани, имам сериозен въпрос към вас: как мислите, какви са шансовете някога през окаяния си живот да видите 20 000 човека на мач на Столипиново?

    • 5
      2

      Както казах по-долу – невъ, никагда… на 30-ти февруари.

  24. 19
    2

    Душан Керкеез !
    Голям треньор имаме и голяма грешка ще е да го изтървем!

    • 2
      8

      Късно е! Първо търсиш Локомотивци и ги псуваш, после честита победа. КОМПЛЕКСЪТ ПЛОВДИВСКИЯ ЛЮБИМЕЦ е нелечим!!!

  25. 4
    6

    Станислав та Станислав , обесен, мъртъв???

    НЯМА ли днеска победа на ботевЪ??? Повече мразите, отколкото да обичате! Никога няма да разберете какво е любов!

    • 9
      1

      Тихо бе плешив червей, ако сега не ти се изпразним всички подред на рядката брадица, кога?

      Хахаха умрииииии от мъкааа мангаааааал

  26. 4
    14

    Някой, ако си мисли, че този мач и предният в София 4:0 за първенството се играха, честно значи е голям наивник.

    • 13
      2

      По-голямо порно от 1:2 с Хебър на Лалута няма.

    • 8
      1

      Мнението на отрепки фенове на ФК Изолирбанд 1-2 не ни интересува

  27. 4
    6

    Тосю и Челсито се обадили на Стоян канара и му казали само питъ да няма ва да гоейба.

    • Е, верно ли си такъв нещастник? Миндил!

    • 1
      1

      Ето това сте вие нямате уважение към мъртвите .Ако вие феновете на локо бяхте българи щяхте да уважавете починалите .Но сега цяла България разбра че вие сте цигани мангали и нямате уважение към мъртвите

  28. 15
    1

    Ханкич: Най-хубавото нещо, което се е случвало на Ботев през последните три година са Душан и екипът му, та та та тааам, БОТЕВ да

  29. 14
    3

    Лаутари, кога ще видите 19 хиляди души на джамията? Ще ви кажа – нева!

    • 4
      9

      Нева е в Санкт Петербург а га жа видим питъ не знам ва да тейба.

  30. 7
    1

    Начи пичове, като почнаха да дигат банера на Чико, гледайки тея железа и въжета си помислих колко яко би се получило ако вместо Чико там се ветрееше обесения труп на Станислав.

    Начи представяте ли си го-хем обесен, хем гледа БОТЕВ как бие. Тва ше е баси якото.

    • 8
      2

      Станислав е измислен образ! Той е своеобразен събирателен образ на простотията.
      Такива неща не се коментират. Особено пък след такава победа.

    • Стикса заслужава да му купим билет за финала. Той прокле Белчев и тирето. Това да ги биеш и двата мача на нула, никой не го е очаквал… сега се ослушва в храстите и си мълчи милия. Тежка карма има и по-зле ще става, защото вместо да спре с глупостите, той дълбае още и още.

  31. 17
    3

    Ботев Пловдив ще спечели Купата на България 2024! Вярвайте! Футболистите ни са готови за това.

    • 2
      10

      И Лудогорец и те. Подковани са,.спокойно. Ама вкарайте малко драма да има тръпка, поне. Не го правете ачик ачик като 2017

  32. 13
    2

    Скъпи анонимен манго, надявам се, че си заложил всичките си пари на над 2.5 гола за госта. Инфото беше сигурно. С тези и до утре да бяхме играли, на този вратар гол няма как да вкарат.

    Станиславе, ти как си? Добре ли си? Радвам се, че си жив да видиш 19 хиляди души на Колежа и победа за финал. Ще те помоля да пожелаеш успех на Лудогорец на финала и да хвърлиш тежката си карма и върху тях, след като прокле Белчев и тирето.

    • Хаха, аз чак се притесних заеби, толко сериозно звучеше тоя младеж.

      Ма верно днес Ханко Брат надмина себе си, бахти звяра.

    • 2
      10

      Гледам винаги положително….радвам се, че не бяхте 19 001 и благодаря на феновете на ПАОК!!! Желая им титлата и да продължават с добрите си дела…

      Лудогорец ес класа над ботевЪ, ако са решили да ви дават купата, както пишат нашите, поне този път ще сте от доминиращата страна в порното, а не с Петата, която пуснахте отзад 2019.

      • Ей го Стикса. И пише поредната си простотия. Миличкия, ти също си смъртен. Правиш си съдбата още по-тежка, като ровиш в мъртвите. Някой ден и за теб ще дойде сметката и тя ще е дебела.

        • За него никой няма да си спомни, той е анонимник! Аз незнам защо му отговаряте на тоз гаден педераст. Пълен игнор на тоя плужек.

  33. 7
    2

    Предстои да вземем четвърта купа на България 1962 , 1981 , 2017 и 2024

    • 4
      10

      По точно да ви я подарят като тази през 2017 цяла България знае. Ще е голям цирк финала.

      • 10
        2

        Както на вас ви харизахме купата да не се разпадне миризливия ви катун ли бе олигофрен лилав?

        • 7
          1

          На Самуилов му беше казано да отстъпи. Предния ден преди финала, той пусна онази декларация. Футболистите нямаше какво да направят.

  34. 11
    1

    ЛОКОТО С КОГО ИГРАХа ..Не разбрах. Аз съм под Еверест и чакам Чаво..

  35. 9
    1

    Цигани, строй се за песен вашта майка некъпана, айде са всички заедно:

    ХЕЕЕЕПИИИИИИ БЪРТДЕЕЕЕЙ ТУУУУУУУ ЮЮЮЮЮЮЮЮ,
    ХЕЕЕЕЕПИИИИИ БЪРТДЕЕЕЕЙ ТУУУУУУУ ЮЮЮЮЮЮЮЮ,
    ХЕЕЕЕЕЕЕПИИИИИИ БЪЪЪЪЪРТДЕЕЕЕЕЕЕЙ МИСТЪР КЕЕЕЕЕРКЕЕЕЕЕЗ,
    ХЕЕЕЕПИИИИИИ БЪРТДЕЕЕЕЙ ТУУУУУУУ ЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮЮ!

    ПЕЙТЕ ДЕЙБА ВАШТА МАЙКА СТОЛИПИНСКА ЛАУТАРСКА!

  36. 1
    10

    Стадионът беше празен.Ако играеше ЛОКОТО цял Пловдив щеше да е на мача

    • 12
      1

      А БЕ КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ЛАЙНУТСКИТЕ ЦИГАНИ ?

  37. 14

    АЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕ АЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    ХАХАХХАА, ГРАНДЕ, ГРАНДЕ, ГРНДЕ БОТЕВ! ВЕЛИКАНИ!

    Тактика, борбa, мисъл, Керкез направо им еба майката свинска!

    Прекрасни Попов, Брахими, Минков…желязна защита, Мертенс ги доуби с правата лопата право между ловешките свински уши!

    ААААААЙЙЙЙЙЙ КАНАРИИИИИИИИИИИИ!

  38. 4
    8

    Единствения варянт да вземете купата е Лудогорец да ви е подарят иначе този отбор няма кой да го бие, а и на много интересна дата е този финал 15.05

    • 11
      1

      Лилав педерас, какви са вашите шансове?

      • 1
        9

        Имаме шансове за Европа ако Лудогорец вземе купата и евентуално да ви ебем на Лаута ако завършите 4ти

        • 10
          1

          Кротко, Стиксчо ..Кротко, Бонке.. МАРШ НА СКОБАТА ..

  39. 3
    9

    Време е да тръгвате за Солун,че много мириши на помаци

    • 7
      1

      Абе твоя гъз мирише, а ти си мислиш, че другите миришат бе мангал миризлив! Ако нямате вода в Столипиново, бягай на реката да се подмиеш.

  40. 2
    8

    АЙЙЙЙЙЙ КЪНАРЯЯЯЯЯ ЖАНПЙОНИ СНИ ВААААА ЖЪ ЛАПНИМ ЧУРКАТА НА БАЙ ДОМУС И ЖНИ ДЪДЕ КУПАТА УААА

    • Боли ли, циганино, боли ли? Нека! Майка ти миризлива в дивия!

  41. 2
    7

    Няма честита победа, а цигани, вижте ни!

    Това е жълтата съдба, да иска внимание от Пловдивския любимец…

    • 7
      1

      Муахахахахха майка ти да еба плешива, ега доживееш някой ден да видиш такава атмосфера на миризливата ви Джамия

      • 2
        13

        Вдигнахте един картон с пияницата Динко Дерменджиев, пиещ от рано сутрин до късна вечер и вече сте голяма работа. Алкохолици под път и над път.

  42. 12
    2

    Абе къде е оня тарикат дето прогнозира над 2.т гола за свинята, ахахаха, къде си бе мъжкар?

    • 8
      1

      На скобата.Чака да свърши турския тираджия та да вземе още някоя стинка и коричка сух хляб.

      • 2
        1

        Като не излиза тотото, той се надява на подаянията от тираджиите.

  43. 12
    2

    Няма да ревете черно бели мастий цял живот в нашата сянка и до края ще е така цигани ,в пловдив има само един отбор и това е ботев

  44. 12
    2

    Хааахаха хахахахахохъ умрете от яд циганиииии

  45. 1
    10

    Голямо театро, а на финала не ми се мисли какво ще е.

  46. 3
    12

    НЯМА ТАКЪВ ЦИРК. ЦСКА ПРИ 2:0 УЖКИМ ЗАИГРАХА. СМЯХ. И КУПАТА ПАК ЩЕ ВИ Я ПОДАРЯТ. СМЕШНИЦИ.

Коментарите са затворени