Третодивизионният ФК Асеновец (Асеновград) ще кандидатства за финансиране по прогрaмата на УЕФА „Хеттрик“ за изграждане на изкуствен терен на мястото на тренировъчния такъв на стадион „Шипка“ в града. Това беше основната тема на разговора на състоялата се среща между председателя на клуба Борислав Велков, заместник-кмета на община Асеновград инж. Стоян Димитров и Огнян Златков – председател на Зоналния cъвет на БФС-Пловдив.

Бенефициент на програмата на УЕФА, която предоставя финансиране за изграждане на спортна база, е БФС. Именно по въпросното направление Хеттрик в два периода създаде доста терени – в Казанлък, Силистра, Видин, Сандански, в столичния жк „Свобода“ (район Надежда) и на други места в цялата страна. Нашата футболна централа кандидатства и беше одобрена за новото му издание – „Хеттрик 4“, в коетo ще бъдат преведени 17 милиона евро, пише БТА.

„От разговорите, които се проведоха, останахме обнабеждени, че нещата ще се случат и заедно с Община Асеновград гледаме в една посока, относно развитието на футбола. Инж. Стоян Димитров лично се зае и със задачата да съдейства за проекта за изгон и по този начин над 250 деца в школата да имат перфектни условия за тренировки. През изминалата седмица, целият стадион беше почистен и е напълно готов да приеме първото домакинство за годината. Приканваме всички да подкрепят ФК Асеновец в събота в дербито с Черноморец (Бургас)“, се казва на фейсбук- страницата на асеновградчани. Също така се допълва, че предстои изливане на бетон в западната част на главната трибуна, а след това и на други части на съоръжението. В плана за ремонт има заложено пoставянето на около 4000 нови седалки и ремонт на съблекалните.