“Марица” изигра днес последната си контролна среща на турска земя. Съперник в нея бе полският “Ресовия” (Жешов). Двубоят бе с начален час 14:00 българско време. Пловдивчани загубиха от своя опонент в този мач с 1:2.

Мачът, който се игра на комплекс “Аркадия”, беше много интересен и можеше да завърши, както с победа за пловдивчани така и наравно. Двата тима създадоха доста положения и показаха хубав футбол. Полският тим бе добре комплектован и направи впечатление с много добра физическа подготовка.
Георги Иванов пропусна двубоя, заради лека травма, получена на вчерашната тренировка.
 
Полският тим поведе в 18-та минута след грешка в отбраната на “Марица” – защитник не успя да се намеси добре и топката попадна в Педро Виейра, който се озовава сам сам срещу Илия Николов и отбеляза за 1:0. 18-годишният Христиан Димитров изравни в 24-та минута с много силен удар извън наказателното поле в сглобката на вратата. Младият футболист отигра със самочувствие и завидна точност ситуацията. “Жълто-сините” имаха няколко възможности да отбележат нов гол. Попадение на Валери Домовчийски, който изкочи очи в очи с вратаря на поляците, бе отеменено заради спорна засада. През второто полувреме Мартин Газиев с удар от фаул уцели страничната греда, топката се разходи по голлинията, след което бе изчистена от защитник. Валери Домовчийски с удар от границата на наказателното поле също можеше да отбележи, но вратарят спаси, като токата беше в обсега му. В 69-та минута след остро центриране от фланга и рикошет топката влетя във вратата на “Марица”. Якоб Силвестър бе точен за 2:1. Петър Атанасов можеше да изравни с удар от дистанция, но вратарят изби в корнер, спасявайки попадение. Възможност се откри и пред Радослав Апостолов, който засече центриране от корнер, но топката премина встрани от гредата. Добри намеси на Илия Николов и Петър Начев не позволиха на добре подготвения полския тим да отбележи друг гол.

Така “Марица” загуби тази контролна среща. Тимът записа две победи и две загуби от началото на своята подготовка. По време на лагера си в Анталия “жълто-сините” постигнаха победа над македонския вицешампион Академия “Пандев” с 1:0 и загубиха от руския “Волга” и послкия “Ресовия” с по 2:1. В понеделник сутринта отборът ще отпътува от Анталия, а подготовката на тима ще продължи на родна земя. Последната проверка за “Марица” е срещу пловдивският “Локомотив”. Срещата е на 3 февруари, от 12 часа, на стадион “Локомотив”.



МАРИЦА: Илия Николов, Йордан Пейчинов, Мартин Газиев, Димитър Аврамов, Соломон Джеймс, Христиан Димитров, Ифеани Дейвид, Петър Атанасов, Станислав Маламов, Веселин Марчев, Валери Домовчийски (Петър Начев, Милен Танчев, Радослав Апостолов, Олджай Алиев, Айкут Янъков, Георги Трифонов, Илиян Йорданов, Симеон Вешев, Сали Садъков, Дъглас Иваноф, Стефан Попов)