Ботев (Пловдив) ще срещне Рига в първата си контрола от зимната подготовка. Двубоят ще се играе в събота от 14:00ч. българско време (16:00ч. местно време) на стадион “Джебел Али” в Дубай. Приятелската среща ще бъде във формат 4 х 30 минути.

Това е втора контролна среща на “канарчетата” под ръководството на старши треньора Бруно Балтазар, след победа с 8:0 над Гигант (Съединение) в Пловдив.

Отборът на Рига направи много силна кампания в Латвийската ОптиБет Вирслига, като битката беше до последния кръг. Тимът на Рига допусна загуба с 0:1 като домакин на РФС, което направи отбора на Валмиера шампион.

В момента подготовка с отбора на Рига в Дубай води бившият голмайстор на Локомотив Пловдив Георги Минчев.

ФК Рига е създаден преди сезон 2015 след сливането на два базирани в Рига отбора – ФК Карамба и Динамо Рига. През сезон 2015 отборът играе в Първа лига на Латвия под името ФК Карамба/Динамо, тъй като Карамба тогава печели промоция в Първа Лига след спечелване на Втора Лига на Латвия през 2014 г. След спечелване на Първа лига и промоция във Висшата лига Лига, клубът промени името си на ФК Рига. През 2018 г. бе назначен за треньор украинецът Виктор Скрипник, който успя да спечели две висши лиги на Латвия през 2018 г., 2019 г. и Купата на Латвия през 2018 г.

През същата 2018г Рига срещна и български съперник по пътя си към Лига Европа. Тогава в мач от първия предварителен кръг на Лига Европа Рига отстъпи с минималното 1:0 от ЦСКА на ст. “Българска Армия”. В мач реванш, след 1:0 в редовното време за Рига и изпълнение на дузпи, отборът от Латвия отстрани с 5:4 състава на ЦСКА.

През изминалата кампания, Рига достигна до 3-ти квалификационен кръг на Лигата на Конференциите, където отпадна от състава на Жил Висенте.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени