Вицепрезидентът на БФС: Националите ще играят на ст.“Христо Ботев“, когато бъде завършен

3
331
ст. "Христо Ботев", снимка: skyscrapercity.com, п-л TKB1912

Националният ни отбор по футбол ще приема домакинските си мачове на стадион „Христо Ботев“, след като бъде завършен окончателно. Новината обяви вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов. Той разкри, че през 2023 г. държавният ни тим ще продължи да приема противниците си в Разград. На пресконференцията днес бе представено новото партньорство с италианския концерн “Макрон”. На 24 март тази година нашите приемат Черна гора в първи мач от квалификациите за Европейското първенство през 2024.

“Ще домакинстваме на стадиона в Разград. Има идеи да се завърне националният отбор в София, но поне през тази година няма да бъде”, заяви Костадинов, предава Спортал.

“По принцип идеята е колкото повече качествени стадиони има, като за пореден път трябва да подчертаем, че не е работа на федерацията да строи стадиони, а на държавата и на клубовете, толкова на повече стадиони ще играе националният ни отбор. Както се случва в Италия, в Испания, за да се подтиква интересът”, допълни заместник-председателят на БФС Христо Запрянов.

“Да се надяваме, че през тази година ще стане стадионът на Ботев (Пловдив) и ще можем да играем там”, каза като допълнение Костадинов.

 

3 КОМЕНТАРА

Comments are closed.