Собственикът на Ботев (Пд) Антон Зингаревич и изпълнителният директор на клуба Герман Чистяков влязоха в сериозна дискусия с привърженик на отбора. Тя се разрази в официалната страница на “жълто-черните” във Фейсбук и бе предизвикана от коментар на Иво Ангелов.

Ето какво написа той:

Един вече обречен сезон, но важното е Зингаревич да продължава с експериментите си и превръшането на Ботев в една подвижна сергия, предлагаща млади африкански футболисти на килограм. Не се вижда откъде ще дойде оптимизмът, понеже е очевадно, че този човек няма дългосрочна визия за клуба и отбора. Понеже за Ботев настоящото първенство приключи, за следващото, ако продължава по същия начин, перспективите са дори още по-тъжни, като е възможно отборът да се бори зверски да избегне изпадането. Не се вижда градация към по-положителни неща. Това с този младок с боядисаната коса от Септември беше само прах в очите на хората, понеже той знае, че повечето фенове искат да виждат български футболисти. Мое мнение, разбира се субективно, но всеки си има право на мнение.

Ето последвалия отговор на Зингаревич:

Сериозен ли си? За какви експерименти говориш? Само две години под моя собственост! 2021 г. – моят екип спасява клуба от изпадане и завършваме в топ 4 в първата част на състезанието! 2022 завършваме на трето място за първи път от повече от 28 години!! Проявете малко уважение, хора!! 2023 току-що започна!

Аз плащам всички сметки, работим усилено, за да сме сигурни, че всички можем да се гордеем и всичко, което получавам, е тази злоупотреба от така наречените фенове! Може би е време да сме реалисти!? Всички искаме да имаме успешна академия, която развива висок стандарт на играчи като Илиев, но в момента не е реалистично, но да, това е нашата цел!

Създадохме отбор “B”, не е тайна за феновете, които всъщност ходят на мачове, че миналата година най-добрите играчи бяха: Чернев, Ннади, Акере, Уго, Траоре и Умех, а ние също подписахме със Стефан! Наистина се надявам, че през 2023 г. други играчи в “B” отбора ще покажат подобрение и ще се присъединят към тази група! Това са най-добрите ни млади играчи в момента! Но ние също имаме Колев и Миша! Това са футболисти, на които разчитаме да са бъдещето на Ботев!

Коментар по темата направи и изпълнителният директор Герман Чистяков:

Добър вечер, гледам да не се намесвам в дискусиите на феновете, но тук ще ви позволя да се изкажете. Много удобен начин е да намажете всичко с черна боя. Няма български футболисти – лошо е, има – купуваме грешните, а купуваме само, за да се цакаме. Сериозен ли си? Акционер, клубът ще харчи средствата си за играча, само за да успокои някой отстрани на екрана на компютъра?

Тоест, вие просто плюете върху работата на хората, които анализираха, правеха доклади, прогнозираха интеграцията на играча, след това тези, които се занимаваха със сделката, които изготвяха договори, работеха по медийната подкрепа на сделката?

С публикацията си давате да се разбере, че Ботев е клуб, в който работят аматьори, а не професионалисти, че всички са слепи, включително и акционерът, и само вие поставяте точна диагноза, отваряйки очите на всички за истината. Но реалността е много по-сложна. Да, клубът не преживява най-добрия период. Да, бяха взети грешни решения и кой не греши, покажете ми?

Но въпросът не е да се избегнат грешките, това е невъзможно. Въпросът е как да реагираме на това и как да коригираме ситуацията. Ние знаем как и всичко, което правим за това. Всички в клуба искат да видят Ботев успешен и силен точно толкова, колкото и вие. Ние работим върху това.

За какво си толкова твърд? Това, с което съм съгласен е, че е крайно време ясно да формулираме каква е стратегията на клуба. И скоро ще стане. За да разберем и да проверим всички версии и хипотези, ни трябваше време. Не виждам кой какво развива от другите клубове. Откакто взехме академията и колко средства харчим, сега в България няма никой.

И това определено ще даде резултат, но това не е наденица или пица, отнема време. Що се отнася до работата на други клубове, не виждам никакви системни продажби на играчи за разумни пари и това определено е наша задача и ще стигнем до това. А решението на такъв проблем е пряко свързано с резултатите на отбора, трудно се продава добре, ако се бориш за оцеляване.

Последно, не разбирам, кой ти отнема правото на критики и коментари? Напротив, отделих поста ти и реших да го обсъдим, ярък пример, че безразличието е прекрасно. Успех на всички ни.

28 КОМЕНТАРИ

  1. ЧИСТЯКОВ, КАТО ГИ ПРИКАЗВАШ ТЕЗИ ДЪЛБОКИ ПРИКАЗКИ, ЩО НЕ ОТГОВОРИШ НА СЛЕДНИЯ ВЪПРОС: КАК СЕ ПРЕДСТАВИ БОТЕВ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ТУРНИР? КОЛКО ГОЛА ВКАРА, КОЛКО ТОЧКИ СПЕЧЕЛИ, КОЛКО МАЧА СПЕЧЕЛИ, ДО КОЙ КРЪГ СТИГНА? НАПРАВИХТЕ ЛИ АНАЛИЗ НА ПРЕДСТАВЯНЕТО? КОЙ Е ВИНОВЕН? НАКАЗАХТЕ ЛИ ГО? КАК ГО НАКАЗАХТЕ? КЪДЕ Е СЕГА ВИНОВНИКА? АЙДЕ ДАВАЙ, ДА ТЕ ЧУЕМ! НЕ НИ ПРАВИ НА ДЕБИЛИ, ЗАЩОТО НИТО СИ НИ НА ГОДИНИТЕ, НИТО НА АКЪЛА, НИТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НИТО НА ЧЕКИИТЕ! НЯМАШ ДУМИ, НАЛИ?

    • 1
      1

      Батко Зинги е патрон и ще но купи колело, ама друг път.

    • 2
      1

      Тоя пич Зингарович Ви намазва ските ама яко, и сега дупе да Ви е яко.

  2. МНОГУ МОЛА ДА НИ СЪ РАЗСЕЙВЪМИ ПО ЧУЗДИ ТЕМИ!!! БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА БАКЪР!!!:)))

  3. 5
    3

    Изумявам от интригантски коментари за школата за юношите и за българските момчета….
    Дубъла с т.нар.перспективни юноши изпада от Б група!
    Айде много моля родители на безперспективни деца ,алчни сдруженци и всякакви други интересчии и селяни не излизали от Пловдив да спрат с тези коментари за да не си изгоним собственика че тогава ще видите и юноши и българи и селяни и всичко

    • 4
      2

      Разбирача, 17 и 18 г юноши от дубъла игтаят срещу 28 годишни мъже, повечето бивши “звед⚽”. Ти искаш дубъла шампиони ли да станат? Отиди гледай един мач на дубъла вместо да философстваш. За капак ги даваме под наем на други отбори.

    • 4
      1

      Точно там е проблема: Пачевщината в лицето на бай Трифон е позволила в юношеските формации да присъстват деца без никакви перспективи да играят мъжки футбол на ниво поне “А” група и те са там и “изяждат” времето на терена на деца които имат по-големи перспективи от тях , но нямат финансови възможности или други “връзки”…
      Но в мъжкия футбол “връзкарчетата” изчезват и ги няма и там попадат (в случая “Б” отбора ) деца които наистина имат качества и са талантливи, но ако с тях се беше работило както трябва през годините сега нивото им щеше да е много по-високо…
      Дано не съм прав, но много трудно някой ще “пробие” до първият отбор.
      А като виждат тази “отровна” обстановка много истински таланти избягаха и някои от тях вече са в мъжките отбори примерно на Левски и ЦСКА…
      С Пачев и неговият наличен състав от треньори просто няма как да стане…
      Затова колкото и да говорят руснаците, че ще разчитат на школата нещо не им вярвам след като не правят генерални промени в управлението и не показват дългосрочна стратегия за управление …
      Дано греша…

      • Грешиш! Кило брикети е по ефтино от кило брашно собствено производство.

  4. 5
    3

    Този сезон с Валентич беше пълна трагедия. Незнам Копич ли ги дигна, Ману ли… Но да дойдеш без помощници и да ползваш дебилите на Валентич? Глупост. Затова си и отиде, а наглата мастия още е тука. Тоя новия лалугер ако взима съвети от пластмасовия перчем и той е пътник.
    До по-крайните фенове. Насочете си вниманието към стадиона. Не вярвам този да е някъв магьосник и да превърне дърветата в професионални футболисти.
    Прогрес в играта няма от миналия сезон. Идват някви малки негърчета. И тука си имаме юноши. Не може да водиш 20 годишни дървета и да говориш че ще развиваш школата. Те момчетата си тръгнаха. Кой ще развиваш? Току? Така че цинга, манга феновете са прави. Хвърляш си парите на вятъра. Ония 3-мата в Краснодар защо не ги видяхме?

  5. 10

    ЧИСТЯКОВ, КОЛКОТО ЗНАЕШ БЪЛГАРСКИ, ТОЛКОВА РАЗБИРАШ И ОТ ФУТБОЛ. ОТ ВАШИТЕ АНАЛИЗИ И РАБОТА НИ СЕ ДОСИРА. КОЛКО ТОЧКИ СПЕЧЕЛИХТЕ, КОЛКО ГОЛА ВКАРАХТЕ, КОЛКО ДОПУСНАХТЕ, КОЛКО ТРАНСФЕРА НАПРАВИХТЕ, КОЛКО ФУТБОЛИСТИ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ДАДОХТЕ,ХАРЕСВА ЛИ ВИ ИГРАТА И Т.Н.? ИМАТЕ ЛИ ПОТЕНЦИАЛ ДА БИЕТЕ ОТБОРИТЕ ОТ ТРОЙКАТА: РАЗГРАД, ЦСКА, ЧЕРНО МОРЕ? ОТГОВОРИ СИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ И ТОГАВА СЕ НАДУВАЙ! КОЛКОТО ДО КОКО ИЛИЕВ И ТОШКО, ВИЕ НЯМАТЕ НИКАКВА ЗАСЛУГА! ВИЖТЕ СИ КОРИФЕЯ ВАЛЕНТИЧ. СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТЕН. ЕДИН ДОБЪР ТРАНСФЕР НЯМА. САМО БАБЕРЕЦИ. НЕ ЧЕ НЕ СТЕ ДАЛИ ПАРИ. ДАЖЕ МНОГО СТЕ ДАЛИ. ЗАПЛАТИТЕ ВИ СА НАЙ ГОЛЕМИ, НО ГИ ФАВАТЕ НА ПОСРЕДСТВЕНИ ФУТБОЛИСТИ. И КОЙ ДОБЪР ФУТБОЛИСТ ЩЕ ДОЙДЕ ДА ГО ТРЕНИРА ФИЗКУЛТУРНИКА? НИКОЙ! ТОЗИ ФИЗКУЛТУРНИК ВИ РЪКОВОДИ ОТБОРА. СМЯХ! АКО НЕ Е СМЕШНО, ЩЕ Е ТЪЖНО! ТОЗИ ПО ПРАВИЯ ПЪТ НЕ МОЖЕ ДА ВЪРВИ, ВИЕ ИСКАТЕ ОТБОР ДА НАПРАВЛЯВА. ЧЕ ТОЙ ЗАЛИТА ОТ ПРОСТОТИЯ И НЕВЕЖЕСТВО. ОТДЕЛНО Е ПЪЛЕН ПРОСТАК, ЗАЩОТО ОБИДИ КЛУБА, ХОРАТА И ВЯРАТА НИ!

  6. 1
    3

    Андреев…работата се оттича…жалко за отбора

  7. 11
    3

    ЗИНГАРЕВИЧ, ТИ НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИШ, ЧЕ СИ НАПРАВИЛ НЕЩО ЗНАЧИМО? “УСПЕХИТЕ” ТИ В ТОВА ТРАГИЧНО ПЪРВЕНСТВО СА МЕКО КАЗАНО ЖАЛКИ. ПОВЕЧЕТО ОТБОРИ СА ПРЕД ФАЛИТ И САМО “СПОНСОРСТВОТО” НА ЕФБЕТ ГИ СПАСЯВА. ЗА ТОВА ТЕ СИ ПЛАЩАТ С ЧЕСТИТЕ “ИЗНЕНАДИ”. И ВИЕ СИ КУПИХТЕ ТРЕТОТО МЯСТО. ТАЗИ ГОДИНА, ОБАЧЕ, СИ ПОМИСЛИХТЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ САМИ. И ВИ НАКАЗАХА. НО НЕ ТОВА Е ВАЖНОТО. НИЕ БИХМЕ ЖЕЛАЛИ ДА ВИЖДАМЕ НАДЕЖДАТА, ПЕРСПЕКТИВАТА В ОТБОРА. ФУТБОЛИСТИТЕ НАД 35 ГОДИНИ ЛИ ДА НИ РАДВАТ? ФУТБОЛИСТИ, ВИСОКИ 160 СМ. ЛИ ДА НИ РАДВАТ, ИЛИ “ЖИТНИТЕ БЕГАЧИ”, КОИТО НЯМАТ НИКАКВИ ФУТБОЛНИ КАЧЕСТВА? ТРЕНЬОР ЛИ ИМАМЕ, КОЙТО ДА Е ИМЕ, КОЙТО ДА Е ИМАЛ УСПЕХИ, ДА Е СЪЗДАВАЛ ОТБОРИ, ИЛИ ФУТБОЛИСТИ- МЕСТНИ МОМЧЕТА, КОИТО ДА СТЕ СЪЗДАЛИ ОТ ЮНОШИ ДО МЪЖЕ? ИМАХМЕ ЕДИН ФИЗКУЛТУРНИК, КОЙТО ИМАШЕ ВИСОКО САМОЧУВСТВИЕ, БЕЗ ПОКРИТИЕ. ЗА 2 ГОДИНИ НЕ МОЖА ДА ДОКАРА НИТО ЕДИН ДОБЪР ФУТБОЛИСТ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ГО ПОЗНАВА И НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА! И КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ГО ИЗГОНИТЕ ЗА СУПЕР СЛАБИТЕ РЕЗУЛТАТИ, ВИЕ ГО СКРИХТЕ И ГО ПОВИШИХТЕ ЗА НАКАЗАНИЕ. ВСИЧКИ ФЕНОВЕ ГО МРАЗЯТ И ПСУВАТ, ЗАЩОТО ТОЙ ОБИДИ ПАТРОНА НИ, ОТБОРА НИ, НАС И РЕЛИГИЯТА НИ! ХОРАТА ЗАПОЧНАХА ДА ВИ ПОДОЗИРАТ В СЕКСУАЛНА ВРЪЗКА. САМО ТАКАВА ЗАВИСИМОСТ МОЖЕ ДА ВИ КАРА ДА ГО ЗАДЪРЖАТЕ. РАЗБИРА СЕ В ОТБОРА ИМА И БЪЛГАРИ, НО ТОВА СА ОБИКНОВЕНО ПОСЛУШКОВЦИ, НАЙ ПОСРЕДСТВЕНИТЕ В ИНТЕЛЕКТУАЛНО ОТНОШЕНИЕ. И НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ИГРАТА НА ОТБОРА: ТЯ Е ПО ЛОША ОТ ВСЯКОГА. МНОГО ЛЕГЕНДИ ПОДСКАЗВАХА, ЧЕ ВАЛЕНТИЧ НЯМА КАЧЕСТВА ДА СЪЗДАДЕ ОТБОР, ДА СЕЛЕКТИРА ФУТБОЛИСТИ, ДА ИЗГРАДИ КРАСИВА И СЪДЪРЖАТЕЛНА ИГРА. ЗИНГАРЕВИЧ, ТИ НЕ СЕ ВСЛУША В ТЕЗИ МНЕНИЯ. ОТБОР СЕ ПРАВИ ЗА ФЕНОВЕТЕ. ОРБОР БЕЗ ФЕНОВЕ НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА. ВИЕ С ВАЛЕНТИЧ ПРОГОНИХТЕ ВСИЧКИ ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ОТ СТАДИОНА. СЕГА ОЧАКВАТЕ НОВИЯ СТАДИОН. ПИТАТЕ ЛИ СЕ КОЛКО ЧОВЕКА ЩЕ ДОЙДАТ ДА ГЛЕДАТ БОТЕВ С ТАЗИ ИГРА И ТОЗИ ТРЕНЬОР, КОЙТО ИЗПЪЛНЯВА ЗАПОВЕДИТЕ НА МИШОКА ВАЛЕНТИЧ? АКО НЕ, ХУБАВО Е ДА СЕ ЗАПИТАТЕ. НИКОЙ! ЕДИН ТОШКО, ОТ КОЙТО ЛЪХА ФУТБОЛ, НО Е КОНТУЗЕН, ЕДВА ЛИ Е ДОСТАТЪЧЕН. ГОВОРИТЕ ЗА ЛОШИТЕ ПОСЛЕДНИ ГОДИНИ НА БОТЕВ. ТАКА Е, НО ПРИЧИНАТА Е ВЪВ ВАШИТЕ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ. ТЕ СИ ИГРАЕХА ИГРИЧКИТЕ, КУПУВАХА, ПРОДАВАХА, НО НИКОЙ НЕ ПОИСКА ДА НАПРАВИ СИЛЕН ОТБОР, БОРЕЩ СЕ ЗА ПЪРВО МЯСТО. И ВИЕ СТЕ СЪЩИЯ. ИНАЧЕ НЕ БИХТЕ ДЪРЖАЛИ ВАЛЕНТИЧ, ТОКУ, РАБЕЙ И ДРУГИ ДЪРВЕТА! БИХ ПРИЕЛ ПРИКАЗКИТЕ ВИ, АКО БЯХ СИГУРЕН, ЧЕ СТЕ ДЕБИЛ. НО И НИЕ НЕ СМЕ ДЕБИЛИ ЗА ДА ВЯРВАМЕ НА НАИВНИ ОБЯСНЕНИЯ! ЗНАЕТЕ КАКВО ДА ПРАВИТЕ. НАПРАВЕТЕ ГО ЗА ДА СПЕЧЕЛИТЕ ПЛОВДИВ! ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕТЕ НАМРАЗЕН КАТО ВАЛЕНТИЧ!

    • 2
      5

      АБЕ АБИ, НИЙ ТЪРПЯФМИ ШУШЛЯКА КОЙТУ Е НЕСРАВНИМУ КУХ, АМА КРЕТЪМИ. ДАВЪШИ МАНГИ ЧУВЕКА. СИГА ТИА НОВИТИ ША РАЗПРУДЪДЪТ СТУЛЮПИНСКИЯ ТИМ И СНЕ КЕНЦ!!!! ВМЕСТУ ДА СЪ БУТЪМИ В ТЕМИТИ НА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ, ДА СИ ГЛЕДЪМИ НАШИЯ КАТУН И КЛОАКОМОТИФФ!!! БИГОМ ПУ КАЗАНИТИ ЗА БАКЪР И ВЕЛПАПЕ!!!! ДРУГУ УТ НАС НИ СЪ ИЗКА!!!!!! ПУФ ПАФ!:)

  8. 10
    12

    До господин Зингаревич
    Извинявам се от името на всички нормални фенове на Ботев
    Ние ви подкрепяме .
    До всички малоумници Гиздаци ,Велизарци и всякакъв вид задруженци искащи облаги фен артикули и т.н.
    Годината е 2023 не е периода на Априлското въстание няма българи няма чужденци света се глобализира стига с вашите селски изцепки и интриги изгоните ли този човек ще отговаряте за това лично боклуци мръсни

    • SaBiHa отивай да си гледаш кухнята и турските сериали и не се занимавай с мъжките работи, да та еба в кадъната проста! Пак ли си се прикачила, към уайфито на комшията ма ханъмо?

    • Зингаревич купи ли на Велизар Тойота която си е пожелал

  9. 13
    5

    Чудя се какво си приписва чичко Зинги? Успехите бяха благодарение на Тошко. Тошко го няма и Ботев буксува. Цялото ръководство… Аматьори! Като плаща всички сметки да извади някой друг милион за стадиона! Не вижда ли че феновете се отдръпнаха. Истинските ходят да гледат “Б” отбора. Смешно ръководство анализиращо брикетния бизнес!!!

  10. 8
    3

    Новото треньорче ще го видим скоро. По-важното е Тошко до колко може да играе. Отново разчитам изцяло на неговия гении, защото другите са дървета( с малко изключения)

  11. 12
    5

    Зингаревич да се маха, след като толкова му знае устата! Да си взима Чистяковци и тем подобни! Ботев го е имало преди него, ще го има и след него!

    • 1
      6

      И като се махне,какво? Ти ли ще издържаш отбора?

  12. 17
    4

    Повече до господин Зингаревич и по малко и до Чистяков ( но все пак и до него ):
    Господа, похвално е , че напоследък благодарение на собственика и на израелеца Коен в школата се промениха положително много неща, НОООО каквито и технически промени да правите каквито и модерни нововъведения да прилагате след като за директор продължавате да търпите “динозавър” като Пачев (който по всеобщо мнение е финансово подпомаган от родители на определени деца ) и няколко доста “странни ” треньора успешни футболисти излезнали от школата няма да имате…
    И не ни давайте за пример Илиев който беше година и половина в школата и е изключение.
    И Стефан който е вратар също не е подходящ пример…
    Къде пратихте вратаря Славков който също подписа като тийнейджър ?
    От колко години школата не е произвела качествен полеви футболист ?
    Къде е отговорността на Пачев ?
    Докога? …

  13. 6
    6

    Балтазар да ги стяга, жълтите легиони чакаме победа. Малко да покажат по добра игра и ще разберете що е Ботев. Сега ни е налегнала апатия, но то е заради всички тези лъжи покрай тима.

    • 2
      1

      Пише се екстраКт негтамотник!!!

  14. 3
    2

    АБЕ ТО ДА СТАНЕ СТАДИОНА, ЩЕ ПРЕГЛЪТНЕМ НУЛЕВАТА ГОДИНА. ДОГОДИНА ПОВЕЧЕ.

  15. 9
    3

    Уважаеми, ФК Ботев в момента е посредствен тим – това е видно от километри. Имаме много работа да го изведем на прав път! ВСИЧКИ ЗАЕДНО!!!!!!!!

    • 2
      1

      Високопарни думи без никакъв смисъл. Какво ще извеждаш бе селски? Да не си чобанин? Какъв прав път с този босненски помак валентич и с старите курви от времето на селския и сълзата и пачев дето осъди клуба? Взимай си дозата и млъквай!!!

  16. 9
    1

    та да питам и аз!?
    …. на вас отбора харесва ли ви как изграе!?
    не знам какви доклади пишете…какви разбори правите… но някъде се къса връзката между доведени нови и спортно технически “съветници”

  17. 8
    5

    Няколко пъти съм коментирал първото интервю на Чистяков, в което той заяви, че не е за вярване, че в това което са заварили в Ботев нищо не е наред, но спортно-технически отбора е бил на добро ниво! Всеки, който се интересува от клуба и отбора ясно вижда, че днес клуба се развива във всички насоки, но спортно-технически отбора не е конкурентен, дори за нивото на А група, камо ли Европа! Това ни е болката, Господа!

Коментарите са затворени