Последната тренировка на Локомотив за календарната 2022 година протече по по-различен начин. Редом с футболистите от първия отбор тренираха и състезателите от школата на клуба, които бяха отличени на тазгодишното издание на “Черно-бяла” Коледа.

Ангел Зайков, Алекс Цинигаров, Джоеле Силенци, Никола Ставрев, Росен Кръстев, Виктор Шехов, Махир Шерифов, Аксел Велев, Мерт Салим, Иван Кръстев, Ивилин Чехларски, Тони Лесов, Стилян Иванов имаха възможността да тренират под ръководството на Александър Томаш.

Малко след началото на заниманието се пристъпи и към двустранна игра, която предложи динамичен футбол, както и много шеги, закачки и положителни емоции.

Капитаните на двата отбора бяха Димитър Илиев и Бирсент Карагарен, които избраха сами своите съотборници. В крайна сметка на терена се озоваха повече футболисти от допустимия брой, но все пак срещата започна.

Мачът бе оспорван, като всички играчи от детско-юношеската школа на Локомотив се включиха отлично и не отстъпваха на батковците.

В крайна сметка двата отбора завършиха при резултат 2:2. Част от играчите пък обвиниха съдията Константин Мирчев за равенството. Техните претенции бяха за редица дискусионни отсъждания от страна на главния рефер, който пък веднъж се “допита” и до ВАР.

За “Най-добър играч” бе избран Илко Пиргов, който се изявяваше в предни позиции за своя отбор. За “Най-разочаровал играч” пък бе награден Пиер Зебли. Той получи червен картон в хода на двубоя, но отказа да напусне терена и продължи да играе в следващите минути.

За финал треньори и футболисти се разделиха с усмивки и си пожелаха весели празници!