Феновете на „Локомотив“ поставиха своите искания за отпускането на още средства за цялостното завършване на спортния комплекс в парк „Лаута“. След като стана ясно, че за довършването на стадиона на градския съперник Ботев са необходими още 26 милиона лева, черно-белите привърженици запознаха заместник-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев със своите виждания за необходимостта от още средства и за стадион „Локомотив“.

Най-необходимото, за да получи съоръжението лиценз за четвърта категория от УЕФА, са изграждането на паркинг пред комплекса и на пътна инфраструктура, свързваща бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Менделеев“, която да позволи отварянето на трети вход към стадиона. Привържениците се аргументираха, че паркингът ще обслужва не само посетителите на футболни мачове, а и всички пловдивчани, за които парк „Лаута“ е предпочитано място за разходки. „Улицата, която ще свързва двата булеварда, не само ще даде възможност за отварянето на трети вход, но е важна също и за живеещите в квартала“, защитиха искането си феновете.

„Проблем за изграждането на такава улица е, че тя ще трябва да мине през парцел, собственост на Министерството на отбраната. Уведомили сме ги, но до този момент нямаме отговор от тях. Можем още в началото на следващата година да предприемем стъпки към принудително отчуждаване на терена с оглед на обществения интерес и на нуждите на Община Пловдив от такава пътна връзка.

Относно изграждането на паркинг пред комплекса – ще бъде предложено включването му в капиталовата програма на Общината за следващата година, но последната дума ще има Общински съвет, който ще реши дали да го приеме“, заяви зам.-кметът Райчев.

Той допълни, че не дели привържениците на двата големи пловдивски отбора и затова в писмото от Община Пловдив до Министерски съвет ще бъде включено и искането за средства за „Локомотив“.

В специална декларация привържениците на черно-белите описват подробно всички дейности, за които са необходими допълнителни средства:

– Вертикалната планировка на целия обект;

– Подмяна на тренировъчните терени на стадиона;

– Изграждане на ъглови сектори на стадиона, като осветлението да бъде съобразено с това.

– Подмяна на терена с такъв с отопление.

– Оборудване на трибуните с цел стадионът да получи 4-та категория;

– Изграждане на пансион в комплекса

– Изграждане на пътна инфраструктура, свързваща бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Менделеев“

– Изграждане на паркинг пред стадиона, заложен в градоустройствения план.

Райчев се ангажира и да съдейства за реализирането на проект, който му бе показан от черно-белите привърженици, за възстановяването на селището на тракийското племе беси, останки от което бяха намерени преди години на територията на спортния комплекс.

„Завършването на стадиона в цялостния му вид е важно за нас като Община и ще направя всичко, което зависи от мен, това да се случи“, увери черно-белите привърженици заместник-кметът Райчев.

28 КОМЕНТАРИ

  1. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
    3
    1

    НЪЛ ШТЯФМИ ДА ЗЕМЪМИ ЧЕБРАЛЕТ И КАБРИОЛЕТ? КО СТАНА?😞😞😞 ВМЕСТУ ЧЕБРАЛЕТ, РАЗПРУДАВЪМИ КАТУНЯ!!! КОФТИ АПАПИ!😞😞

    И ДА ЗНАЙТИ!!! АКУ ЩЕ КУКЛИНЦИ ДА ЗЕМИМ, НИ НИ АРЕСВА ИГРЪТА!!😞😞 РИФОРМИ ТРЕБЪТ!!!

    НИ ЗНАМ КОЙ Е ВИНОВИН, НО НИЙ РОМИТИ КЛОАКОМОТИФЦИ УТ СТУЛЮПИНУУ ИЗКЪМИ КРАСИФ ФУТБУЛ!!!😉😃😂 .. НЕ ИСКЪМИ БУТЪНИ, ЛАШКЪНИ, КЮСКЪНИ И АРТИСТИЧНИ ПАДАНЕТА ЗА ФАЛУВИ И ДУСПИ!!! ПИСНА НИ ОТ СИМУЛАЦИИ И ЦИРКАДЖИЛЪЦИ!!!😉😃

    • ЦЕЦИКАТУ СИ Е СЕСИКА!😉😃 СЕКИ ИСКЪ ПОВИЧИ МАНГИ!! НИ СТАА САМУ С БАКЪР, ВЕЛПАПЕ, ДЖАМ И ДЖУЛЯЗУ!!!

      • РАМАРАМАДАН ОТ ШЕКЕРЯ, С КЛОАКОМОТИФФ В СЕРСЕТУ!😉😃😂😂

        АПАПИ, БЕЗ ВИЛИКАНИТИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА, СНЕ КЕНЦ!!😞😞😞 РАСПАДЪМИ СЪ!!! ФТИДИ КЛОАКОМОТИФЪТ В БЛАТУТУ!😞 ПУФ ПАФ!😉😞😞😞

  2. 1
    1

    Има много излишни неща в тази декларация. Според мен, най-важното е стадиона да се затвори в ъглите и осветлението да се монтира на козирките. Разбира се и околовръст стадиона да има хубави алеи с осветление и паркоместа. Колкото до пансиона, той е необходим но той трябва да се довърши от Адам Сотков.

  3. Вече петима според гонг.бг щели да ходят в цска48. Хаха…информацията е извън контрол..направо отбора от Бистрица да се премести в Пловдив да играе

  4. Гледам въртигъзците взеха да дават на заден…декларации пускат..нямало такова нещо..зли езици и шамани така говорили…ще видим..бъдещето ще покаже…жалки ….

  5. Хоркаш в бешикташ…разбира се..браво..най добрите в числата..пак браво…за да се компенсирали загубите,щели да взимат забележете колоси като нападател от Естония и бек от Еквадор,засега единственото ново попълнение нека от Холандия,който не е играл между впрочем от 6месеца…коледни закачки от великия Томаш и ръководството..ако питате легендите,ще кажат че тези си знаели работата

  6. За какво е новия стадион. Локото праща най добрите си футболисти в цска48..други вече са в Спартак Варна..отбора се разпродава и подарява..насреща се спрягат разни банери и от отбори надолу в класирането..може ли футболисти играли 3-4месеца от отбор четвърти да се договарят в отбор трети,че с тях купа да печелят и трето място…а локото с кой кое място ще гони..ало,тренерчета,собственици,айде по сериозно,не оставяйте впечатление че сте мошеници и търгаши,ние от локото не пасем трева. И поне вие не се подигравайте по този начин с отбора поне..някакви колоси,гиганти и супер имена ли ще взимате и кога,ми остана Митко и Витанов да махнете,хоркаш не иска момчето ма н като види че отбора се разпродава-подарява..не ви ли е срам…Само Локо…

  7. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!

    Нали бяхме просяци и държата не беше нужна да отпуска средства за частен стреж.Локомотивци,буфери,Кюстендилски мигранти,цигани,стадионите ни са общинска собственост дадена на АД,на концесия за определен период от време и сума за инвестиране в проекта.Ако концесионера не спазва условията на концесията,договора се прекратява.Така че държавата отпуска заем,а не подарява пари.Истина е че ОС и всички институции свързани с Общината са жълтури,но и вие имате полза от това.На всеки ще му е по-приятно да гостува на по-добро място,но сред радикалите злобата надделява.Приятно изкарване на празниците.На всички.И на самотният Стикс.

    • 1
      2

      Да ,прекратява се договора. Ноооо, се дължат едни неустойки,които вие не платихте. И Общината никак не е длъжна да се напъва да търси пари за да се довърши строежа.Нали?! Да сме коректни в коментарите си,все-пак!

  8. 4
    3

    Тия от Столипиново, когато не крадът – просят! Циганска работа!

  9. 4
    2

    АКУ НИ СТАНИ НАШИА СТЕЙД, ” КИБРИТ КАШОН КЛОАКОМОТИФ АРЕНА” ША КАНИМ АНАДОЛСКИТЕ КОЛОСИ ЛЕВЕНТ АГА И ЗЕКИ БЕЙ, НА НЕГУ!😉😃😂😂😂

    • 3
      1

      И НИЙ ША ПУМАГЪМИ С БАКЪР И ВЕЛПАПЕ КАШОНИ!!! ЮРУУШ, ПУФ ПАФ!😉😃😂

  10. 11
    6

    Какъвто и стадион, от която и да е категория да направят на Локо, винаги ще вони на цигани.

  11. 5
    8

    Помаци,ами сега?!? Или и на двата отбора или на никой,то на Локото стадиона така и така ще стане,но Гомнежа отива в ряката

    • 2
      1

      Противоречиш си нещо манго. Аре напиши го пак.

  12. 8
    8

    Срамно е братя локототивци, срамно е да искаме такива неща, дето нямат нищо общо с нашия стадион. Не стига, че на гърба на нуждаещите се от стадион жълтури ни отпуснаха и на нас пари за чисто нов стадион, който така и няма да можем да напълним, ами и сега тези нелепи искания. Прекаляваме със злобата и завистта си. Как така искаме такива неща след ларо има нужда от детски градини и ясли. Идват празници. Нека да се смирим малко и да бъдем отговорни пловдивчани, а не да правим цигански номера!

    • 4
      9

      Ей жълТУРЧИН лошо ли ти е ? Комплексар вие защо искате пари тогава ! Ебете си майката жълта стадион няма да имате ако и ние нямаме , каквото се даде за вас това ще е и за нас

      • 2
        1

        Циганино, на вас са осигурени100%парите за стадиона, а на нас 70%. Така, че гледайте си блатото и не се бъркайте в чуждите работи. Нало трябваше да има равнопоставеност?

  13. 11
    4

    Видяла жабата от лаут-гьол, че подковават коня и тя вдигнала краченце за подкова.

  14. 4
    1

    И пансеон години кмете . И пансеон да има чи ногу дица имами.

    • 3
      4

      И сергия у Доматево да ми туриш кмете ,че зеленчука все на тротоари го редя!

Коментарите са затворени