Футболният Хебър уреди под наем Стоян Стоичков от ЦСКА 1948, научи “Марица”. Халфът минава за един от топ талантите на България, като в кариерата си е част от всички национални тимове в своята възраст.

Хебър с удар! Взе топ талант на България

19-годишният техничар е от село Синитово, така че в Хебър ще бъде у дома си. Тази зима дори блесна на Йордановден. Стоян извади кръста от река Марица, хвърлен в Синитово.

Той напусна като малък в посока Септември (София), където години наред развиваха най-силната школа у нас. Миналата година беше купен от ЦСКА 1948 и играеше за втория отбор.

Този сезон Стоян записа дебют на 18 години в ефбет лига при успеха 1:0 срещу Левски. Изигра само още един мач преди Любо Пенев да го върне във втория отбор. Ръководството на столичани обаче смята, че Стоичков ще има много по-голямо развитие в Хебър.

Пред “Марица” спортният директор на “червените” Ради Здравков определи халфа за футболист, който се ражда веднъж на 10 години, но се нуждае от още много работа. Владо Манчев вероятно е точният човек да доразвие таланта.

Припомняме, че само преди седмица ЦСКА 1948 даде на Хебър друг свой футболист – десният бек Архан Юсуф.