Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира ситуацията със завършването на стадион “Христо Ботев” по време на днешната сесия на Общински съвет. Зико бе предизвикан от изказване на общинския съветник Слави Георгиев, който го упрекна, че 3 години е мълчал и не е казвал колко пари ще са достатъчни за завършване на съоръжението.

“Защо е обещавано едно да се случи на стадион “Христо Ботев“, а първо се случва в много по-бавни темпове и второ – непрестанно се искат повече пари. Кога и в какъв вид ще бъде завършен този стадион? Този отговор отсъства. Той обаче бе даден от един партиен лидер и един бивш регионален министър. Не разбирам защо тази информация беше крита толкова години. Не разбирам какво се е случило, за да не можете вие, г-н Димитров да дадете отговор, а един бивш регионален министър да дойде в Пловдив и да заяви, че парите са достатъчни за цялата козирка на стадиона. Три години бягахте от тази конкретика и няколко пъти даже феновете на Ботев ви искаха оставката. Призовавам ви да бъдете малко по-изряден, когато става дума за толкова колосална сума”, заяви Слави Георгиев.

“Забавлявам се, когато човек като Слави Георгиев говори за спорта. Що се отнася за стадион “Христо Ботев“ – няма да спра да споменавам, че имаше война. Желязото поскъпна, цимент нямаше. Но тези неща угодно не ги споменавате. Цената за целия стадион е 53 милиона, но ние тези пари ги нямаме. Който и да дойде, този стадион е невъзможен без тези пари. А кога ще стане стадионът, аз мисля, че само строителят може да отговори, той е най-навътре в нещата. Ние сме инвеститори, упражняваме контрол, но не сме строители”, отговори Здравко Димитров.

22 КОМЕНТАРИ

  1. Стига сте ревали и аз искам да изкарам някой лев че по време на война няма кво да ям освен на някой кура

  2. 6
    2

    Не правете компромис, стадиона трябва да бъде направен така както е проектиран, с стабилна козирка, ако сложат ламарина отгоре, по добре да не я слагат, защото ще бъде много по горещо с нея. Това е брутална кражба.

  3. Що не излиза сметката бе????15 млн.от КТБ ,25 млн.от Държавата, 3 млн.за проекти поръчки и седалки и сега нови 12 млн.кредит!!!!

  4. 1
    6

    Интересно ми е, как реагира господин Адам Сотков на използването на думата помак като обида? Може би, трябва да го обсъди с привържениците на отбора който финансира?

  5. 5
    3

    Аз пък искам да знам как така проекта на една обществена поръчка се променя 100 пъти?
    Верно ли е, че от тези пари се изплащат заплати на футболистите и се купуват мачове?

  6. 18
    4

    А днес в затвора беше вкарана Десислава Иванчева за само 75 х.евро подкуп, който така и не е доказан,а тук сигурно се губят някъде по трасето милиони лева!

  7. 13
    5

    Не само кмета от ГЕРБ краде но и Борисов от партия ГЕРБ

  8. 20
    1

    На този миндил трябва да му се направи пълна ревизия явно яко се е крало и ако се докаже този некъдърен кмет доживот в затвора

  9. 28
    2

    Колежа се строял по време на война каза Артур Антунеш Коимбра с цялата си наглост.А Лаута по кое време се строи и защо там парите стигат?Нали декември тази година щяха да се играят мачове?

  10. 12
    16

    Лицето Стойчо Генов отново първи в темите за Ботев!Манипулаторе,защо пропусна жалбата на Спартак Варна за съдийството срещу любимия ти катун от Лайнута,насред Варна? Сигурно си счел,че поредните съдийски подаръци към кочината от задния двор на ВСИ си е ежедневие и не си струва да се публикуват!Жалък ,дребен индивид!

    • 15
      3

      Изгрев бойски идиот,тук става на въпрос за моите ,твоите пари ,които явно са откраднати!Ти си написал идиотизмите ,които нямат нищо общо с темата!Ето такива малоумници всяват раздора между феновете на Ботев и Локомотив!Естественото ,че и в Локомотивските има такива фенове като тебе,но те са рядкост!Темата още веднъж е откраднатите пари на обикновените пловдивчани,затова Колежа се строи вече почти 10 години !

    • Епелирани помаци с вдигнати ръчички наебани ШЕСТ пъти без да изваждат
      8
      4

      Помак тъп,декларация днес няма ли? О(т)бора с най много свирени дузпи реве от съдиите,ебахти наглите клошари,като има нарушение или засада какво искате да ви свирят бе помияр грозен?

  11. 20
    2

    И с цялата си наглост иска да строи спортна зала в Смирненски за 70 зрители!!! За сумата от 7 млн.лева!!!А другия наглец, който от общежитие направи незнайно как четири звезден хотел и цял квартал какво правеше онзи ден на стадиона,с какви очи се появява пред хората и защо никой от феновете не го награби?!Гърневски, Чомаков,Тотев и сега това,как този красив град Пловдив не случи веднъж през последните години на свестен кмет, който да милее за града?! Стадион Пловдив се руши,града е презастроен и е дупка до дупка по пътищата,но всеки си трае ,а властимащите си въртят далаверите,но всичко е точно.

    • 9
      1

      Какъв е този минус бе помак,теб не ти ли е жал,че пред очите ни се крадат милиони, които иначе са предвидени за да изглежда Пловдив по-красив и подреден град.Или на теб ти харесва да си трошиш колата,да дишаш мръсен въздух и стадиона ти да изглежда отвън като затвор ?!

  12. 10
    7

    Аааааа хахахахахахахаха хахахаххахахаха хахахаххахахахаха хахаххахахаххаа

    Дадохме ви финала за стадион хахаха нали това бяха лъжите на жълТУРЦИте след финала хахаха

    Ще играят декември на стадиона хахаххахахахаххаха поредната жълТУРСКА лъжа хахха

  13. 13
    5

    Хайде сега кмета-папагал да обясни на бай Ставри защо прекрати концесията на индианците и реши,че общината ще завърши строителството!

  14. 20
    3

    Този коронпиран буклук до скоро говореше друго явно на този трябва да му се направи пълна ревизия и туковиж парите за довършването могат да стигнат даже и да останат по това лечи че яко се е крало

  15. 17
    1

    Циркът тепърва започва.Липсват милиони от отпуснатите пари, никой не дава обяснения на обикновените граждани за какво точно са изхарчени и кой прибира вече пета година откакто са отпуснати лихвата от банката в която се държат.Скоро ще стане ясно и дали е верен слуха,че част от парите са раздадени на фирми(а)да ги ползват за жилищно строителство.И като стана въпрос за строителни фирми да припомним,че Илиян пимка или плейна както искате го наричайте в едно от последните си интервюта каза,че в средата на декември 2022 г.ще се играят мачове на колежа!!! Лъжи, лъжи,и пак лъжи!!!

    • 19
      6

      От парите за стадиона се плащат заплати на футболистите от отбора.

Коментарите са затворени