За 6-тa поредна година в Пловдив се проведе “The Murph”, като акцентът на събитието отново бе фокусиран върху отдаване на почит към загиналите български военни в задгранични мисии.

За втори пореден път предизвикателството се проведе на базата на Ботев Пловдив в пловдивския квартал Коматево. Refan Bulgaria отново бяха един от спонсорите на тазгодишното издание на Murph challenge. Както всяка година предоставиха възможността на всеки един участник или човек от публиката да носи тениската на Murph…

Сериозно впечатление тази година направи Станимир Бумбалов, който бе участникът направил комплекса два пъти в рамките на четири часа. Станимир е от 61-ва Стрямска бригада и за първи път, и единствен в провежданите шест поредни години състезания Murph Challenge участва два пъти. Във първа група даде време 42.43”.  Няколко часа по-късно реши да участва за втори път през деня във шеста група и даде време от 48.12”. Това е единственият участник във всичките години , който е направил double Murph. Негов съдия и двата пъти беше старши съдията на състезанието Момчил Лупов. Станимир е в редовете на БА повече от десет години, участвал е в мисиите в Афганистан и носител на нагръдни знаци за службата си там неколкократно.

Методи Митов DjShmoko се погрижи за невероятната атмосфера по време на провеждането на Murph 2019. На Методи предстои военна мисия в Афганистан, а организаторите му пожелаха тя да е лека и му напомниха, че го чакат отново на Murph 2020.

MURPH 2019 класиране:

Мъже:
1. Васил Атанасов: 38.36”
2. Любо Бачев: 38.49”
3. Станислав Димов: 39.30”

Жени:
1. Елена Любенова: 50.15”
2. Яна Илиева: 57.58”
3. Силвия Божинова: 60.””

Деца:
1.Игнат Божинов: 51.05”
1.Рая Иванова

Спонсори и партньори на турнира: Refan, Insa, Titan fitness, Camouflage.bg , Olight.bg, ФК Ботев Пловдив.

https://www.facebook.com/612967592132337/videos/698374833934912/

 

Какво всъщност представлява “ The Murph Challenge”? Това е едно изключително зрелищно предизвикателство за човешкото тяло показващо силата и волята на духа. Физически кросфит комплекс състоящ се от:
1,6 км крос
100 набирания
200 лицеви опори
300 клека
1,6 км крос
Упражненията се изпълняват задължително с бронижилетка или тактическо оборудване с тегло 10 кг.
Комплексът от упражнения, носи името на лейтенат Майкъл Мърфи, загинал по време на, операция “ Red Wings “ . За действията си по време на операцията лейтенат Мърфи е награден с най-високото военно отличие на САЩ, “ Медал на Честа “ .

През 2014 година за първи път се проведе The Murph и успехът като за първа година беше наистина впечетляващ. Участваха над 120 човека от различни професионални и спортни среди. Имаше представители на 68-бригада специални сили, специалните полицейски подразделения, на стрийт фитнес клубовете от страната и много млади хора. Очаквания брой на участниците тази година заявили желание да вземат участие в предизвикателството „Мърф“ е над 150 човека.

Мърф – предизвикателството!!! 1,6км крос, 100 набирания , 200 лицеви опори ,300 клека ,1,6км крос. В памет на загиналите в операция Червени криле, в памет на загиналите Български парашутисти в операция Иракска свобода ,в памет на загиналите във войните. Какво е Мърф и готови ли сте за него??? Лейтенант Майк Мърфи е носител на най високото отличие Medal Of Honour ,което получава посмъртно от президента на САЩ.Бил е тийм лидер във тюлен група 10 и загива при операция Червени Криле заедно със още двама тюлени.Награден е за това ,че жертвайки се успява да даде координати за местоположението на екипа и мястото на засадата в която попадат на 28 юни 2005г. в долината Коренгал , Афганистан.Той е един от малцината военнослужещи на САЩ получили медала след втората световна война за саможертва и на негово име има кръстен военен кораб. Лейтенат Майк Мърфи е създател на теста body armor ,който включва 1миля бягане , 100 набирания , 200 лицеви опори , 300 клека и пак една миля бягане за време до 40 минути, за тюлените със тактически елек или бронежилетка 10кг./по време на The Murph Challenge когато се прави в памет на загиналите време се гони по желание на участника /Маркус Лутрелл бивш тюлен разказва , че по време на мисии докато чакат задачите си те тренирали теста и този който не можел да се включи бивал обръснат гола глава , мажели са му интимните части на тялото със вакса за обувки или оръжейна смазка, и докато не си вземе теста се хранел с морските пехотинци.След смъртта на лейтенант Майкъл Мърфи тюлените започват да правят теста всяка година в негова памет и сменят името от body armour на Murph. След година две теста започва да се прави и от другите части на армията в САЩ , след това от полицията , и от пожарникарите в памет на всички загинали във войните срещу тероризма като се събират пари във фондации и се дават на семействата на загиналите.Последните години теста започва да се прави и в други държави….
*упражненията се разбиват на серии по удобен за Вас начин
*в деня на загиналите 18.06 норматива от 40 мин. не е задължителен , важно е да се завърши комплекса , времето се записва във сертификата за участие.
*използват се елек или жилетка 10кг ако имате такива , може и раница с тегло 10кг.
*могат да участват всички които желаят, със болката , потта и сълзите си да почетат загиналите парашутисти от Българските сили за специални операции в операция Иракска свобода 2003-2008 и всички паднали герои във войните.