Айкут Янъков: Подписах с Локо (ГО), “Марица” бе трамплин за развитието ми

0
623
Айкут Янъков имаше сериозен принос за представянето на "Марица" през сезона

 

Един от основните футболисти на “Марица” през изминалия сезон Айкут Янъков подписа професионален договор със състезаващия се във Втора лига тим на “Локомотив” (Горна Оряховица). Янъков не е първият футболист преминал от “жълто-сините” в горнооряховския тим, като там са още Димитър Юруков, който игра няколко поредни сезона за маричани, както и Петър Чалъков. От клуба коментираха: „Добрите игри на футболистите на “Марица” през сезона са привлекли внимание и интереса към няколко от тях е сериозен. Айкут Янъков записа много добър сезон с екипа на “Марица” и клубът му благодари за всеотдайността и положения труд! Желаем на футболиста здраве, много успехи и попътен вятър!“


На раздяла Айкут Янъков отдели от времето си и отговори кратко на няколко въпроса, специално за фейсбук страницата на “Марица” и за привържениците на клуба:
– Айкут, ти подписа професионален договор с “Локомотив” (ГО) и през следващия сезон ще играеш във Втора лига, как се случи това?
Да вече съм футболист на “Локомотив” (ГО). Потърсиха ме от клуба и реших да приема, защото целта ми беше да се завърна в професионалния футбол.
– Ти си постоянен в изявите си. Представи се на високо ниво през последния сезон в “Марица”, смяташ ли че именно “жълто-синия” клуб бе трамплинът за това твоето изкачване?
– Със сигурност резултатите се дължат на упорита работа. Смятам, че престоят ми в “Марица” бе много полезен за мен и развитието ми, така че определено изигра ролята на трамплин за мен. “Марица” се отличава от другите отбори в групата и смятам, че не заслужава да е с аматьорски статут. Условията в тима и атмосферата са доста добри, за което заслугата е на президента Христо Христов, на когото благодаря.
– Какви спомени ще остави у теб този престой в “Марица”?
– Само добри спомени! Престоят ми в “Марица” определено беше успешен и се чувствах страхотно тук! Някой ден бих се върнал отново!
– Как ти се отрази работата с треньора Борислав Караматев, спомогна ли тя за развитието ти или всичко се дължи на собствените ти качества и амбициите ти?
– Той е млад треньор с голямо желание за работа и ми помогна много да изчистя някои грешки и да подобря играта си. Благодарен съм му за това и за съветите му към мен.
– Какво ще бъде твоето бъдеще, какво искаш да постигнеш в новия си клуб и изобщо във футбола?
– Първо искам да съм здрав, желанието ми е да играя редовно в новия си отбор и да изпълним поставените цели. Що се отнася до мен – дай боже, след време, да се завърна в Първа лига.
– Какво би казал или пожелал на вече бившите ти съотборници, а също и на феновете на Марица?
На съотборниците ми искам да благодаря! Футболът е колективна игра, това не трябва да се забравя. Пожелавам им да са здрави и да постигнат целите пред отбора! А на феновете – да не спират да подкрепят любимия си тим. Всеки футболист има нужда от подкрепата на феновете. В този смисъл – благодаря на всички, които ме подкрепят!
– Благодарим за отделеното време и откровения разговор! Още веднъж – успех!
– Благодаря ви и аз, успех и на “Марица”!