Четирима играчи от региона започнаха подготовка с третодивизионния Созопол. Тимът стартира подготовка днес. Сред новите играчи са защитникът Пламен Табаков, играл последно за Марица, нападателят Борислав Хаджиев от Атлетик (Куклен), халфът Ариф Ферадов от изпадналия от Трета лига Асеновец и юношата на Локомотив Расим Сюлейман, който игра и в немския Рот-Вайс Есен. Расим Сюлейман е роден на 8 февруари 1999 година в Асеновград. На терена се подвизава като дясно крило. Той е юноша на Локомотив (Пд), като е минал и през ЦСКА. Записва 2 мача за мъжкия отбор на „смърфовете” – в контролни срещи. На два пъти е викан в проекто националния отбор на България.

Останалите трима нови в Созопол са Теодор Стефанов от Поморие, Радослав Байчев от Севлиево и Лъчезар Георгиев от Оборище. Мартин Газиев, Станимир Баев, Димитър Коларов, Иван Макриев и Трайо Грозев пък няма да са част от клуба.

След неуспешния сезон 2018/19 и през следващия целта пред Созопол остава влизане във Втора лига.

Отново днес стана ясно, че Нефтохимик, който след съперничество именно със Созопол влезе във Втора лига, ще домакинства на стадиона в град Созопол, тъй като наема на стадион “Лазур” се оказва непосилен за клуба. Новината бе обявена официално от пресслужбата на тима от Бургас.