В денят, в който Локомотив Пловдив отбелязва 15 години от спечелването на шампионската титла на България, най-известният пловдивски тенисист Димитър Кузманов – Мико надъха феновете на черно-белите за Купата!

“Една сбъдната мечта навършва 15 години днес. Точно в 18.50 часа на 8 май 2004 г. варненският рефер Живко Димитров даде последния сигнал при победата на Локомотив над Славия с 3:2. Черно-белите са недостижими на върха в класирането кръг преди края на първенството. Лелеяната от поколения титла вече е факт. Многото полицаи на Лаута не можаха (а и не искаха) да спрат 10-те хиляди фенове по трибуните да слязат на терена, за да преживеят с любимците си огромното щастие. Бог бе отредил точно тази формация на Локо да спечели златните медали след 78 години от създаването на клуба.

Старши треньорът Едуард Ераносян стъпи на игрището, а до него помощникът му Иван Маринов-Маслара и изпълнителният директор Емил Наков целуваха тревата. Първи на ръце бе понесен Едо. Точно на легендарният голмайстор се падна честта да изведе родния си отбор до първата титла. Ераносян бързо се измъкна от прегръдките, за да отиде в ложата и да поздрави президента Георги Илиев. Покойният вече бос бе в компанията на клубната икона Христо Бонев и съпругата си Мая. Лаута бе в екстаз.
Хората на стадиона празнуваха и заради тези, които си отидоха от този свят с мечта да видят любимото Локо шампион. Със сигурност от небето радостта на отбор, ръководство и фенове споделяха легендарният треньор Димитър Григоров, първопроходците от Спортклуб, Георги Божилов (Слона), Добромир Тонев, Атанас Кръстев (Начо Културата) и още стотици хиляди, влюбени в черно-бялата идея. 6 месеца преди това от този свят си отива създателят на Стария град и негов емблематичен кмет Начо Културата. Той е изпратен в последния му път в един снежен декемврийски ден. В същия ден Локо побеждава ЦСКА с 3:1 и лелеяната титла изглежда все по-близо. Известният колекционер и върл фен Харалампи Ванев свидетелства, че от смъртния си одър Начо Културата е казал: “Аз няма доживея титлата, но като станем шампиони непременно ме споменете”.

А предисторията на златния сезон не предвещаваше славния му край. След края на предишното първенство си тръгва харизматичният треньор Димитър Димитров (Херо), босът Георги Илиев почти не стъпва на Лаута и изглежда, че амбициите му за нещо голямо с Локомотив са някъде в миналото. Изненадващо той назначава за наставник Едуард Ераносян, който, макар и обичан от черно-бялата общност, няма особени успехи в треньорската си кариера. Това се оказва и гениалният ход на Жоро Илиев. За разлика от Херо, Едо показа, че може да мечтае и се оказа точният човек в точния момент. На Димитров трябва да се признае, че част от играчите на шампионския състав тренираха при него. Изграждането на новия отбор с футболисти, неглижирани от Херо, мотивацията и шампионския дух обаче бяха внесени от Ераносян. Младият тогава специалист не се поколеба да разкара половината от основния състав на предшественика си – Славчо Павлов, Росен Петров, Илиян Василев, Дончо Донев, Мартин Зафиров.

На полусезона стана втората чистка – капитанът Петър Колев, Жарко Серафимовски и Атанас Георгиев. На техните места бяха привлечени триото от Черно море – Георги Илиев, Иво Михайлов и Дарко Спалевич. Връщането на Методи Стойнев от Китай през септември също се оказа печеливш коз. Най-големият ход на Ераносян обаче бе, че заложи на играчите, които бяха резерви при Херо. Кирил Котев, Александър Тунчев, Роберт Петров, Бобан Янчевски и, разбира се, големият Мартин Камбуров бяха в основата на златния отбор на Едо.

Черно-бялата общност очаква с тревога новия сезон след епохата Херо. Още първият мач обаче разсейва тревогите. Близо 1000 пловдивчани на стадиона в Симитли в един горещ августовски следобед празнуват разгромна победа с 4:0 над Македонска слава и започват да предвкусват нещо голямо. Автор на първия гол в шампионския сезон е Кирил Котев. Следват безпроблемни победи над Марек, Спартак (Вн), в градското дерби с Ботев, Черноморец и Видима. Чак в VII кръг пловдивчани губят първи точки при нулевото равенство срещу Локо (Сф) в Надежда. Черно-белите все още са лидери в класирането, но се задава домакински мач с Левски. Скептиците предвиждат, че една загуба ще върне статуквото Локомотив да е обикновен симпатичен отбор за шестицата. На 3 октомври 2003 г. обаче черно-белите разпиляват сините по най-категоричен начин с 3:1 и мъждукащата мечтичка става МЕЧТА! Със смазващо превъзходство е победен най-изявеният претендент за титлата и пътят към Голямото вече е открит. 2 седмици по-късно 1000 души пътуват до Смолян и ликуват след 5:1, следва рутинна победа над Беласица с 2:0 и драматичен успех с 2:1 след обрат над Черно море във Варна, като и двата гола падат в последните минути. В същия ден Левски и ЦСКА се самоубиват с 0:0 и Локо повежда с 5 точки в класирането. Задава се обаче трудна серия. С гол на Мартин Камбуров пловдивчани повеждат в Ловеч с 1:0. По-опитният отбор на Литекс обаче успява да обърне мача до 2:1 и нанася първа загуба на бъдещите шампиони от началото на сезона. В следващия кръг с доста усилия е сломен Нафтекс на Херо на Лаута с 2:0. Ераносян залага на експериментален състав при гостуването на Славия и губи с 0:2 в последните минути след рецитал на Асен Николов-Бебето и за първи път от началото на първенството черно-белите губят водачеството за сметка на ЦСКА, който в последния есенен кръг гостува на Лаута.
Мачът трябва да се играе на 7 декември, но над Пловдив се изсипва сняг и реферът Костадин Костадинов решава да отложи двубоя с ден въпреки протестите на Ераносян. Студентският празник се оказва щастлив за Локо. С уникален гол от фаул на Иво Михайлов, на Дайо Джайеоба и Мартин Камбуров червените са повалени – 3:1 и Локомотив е есенен първенец за втори път в историята си. Първият път титлата се изплъзва на Зума и компания през пролетта на 1973 г.

Ераносян започва зимната подготовка по екстравагантен начин. Основна част в нея става спортната аеробика. Ако всичко върви по вода, то това няма да е Локо, който е страдал много през годините. И трудности не закъсняват. След първия пролетен кръг неочаквано за всички Ераносян е уволнен и на неговото място е назначен помощникът му Иван Маринов-Маслара. Шокът е голям, а по-късно Едо разкрива, че до тази ситуация се е стигнало заради “развален телефон” между него и собственика Георги Илиев – негови думи били препредадени грешно. Червената лампичка светва с нулево реми срещу Ботев край Бирената, когато, ядосан от яловата продукция, Жоро Илиев си тръгва още на почивката. Черно-белите продължават по инерция и идват победи над Спартак във Варна, Марек и Видима. В Севлиево агитката запява новата и станала впоследствие емблематична песен “Шампиони на България ние сме”. Идва обаче 3 април, когато само половин час, след като автобусът с отбора е заминал за мача с Левски в София, рухва северозападната трибуна. Феновете обаче не тъжат, а се сещат за клетва от преди години – “Ще станете шампиони, като ви падне стадионът”. В Подуяне черно-белите са разбити с 3:0 и мечтата е застрашена. Точно тогава Георги Илиев като истински мъж превъзмогва своето его и връща Едуард Ераносян, а той взема в екипа си Атанас Узунов. Повторният дебют на Ераносян е с победа 2:0 над Родопа. Мачът е на стадион “Христо Ботев” заради ремонта на Лаута. Особено важен за титлата е мачът в Бургас срещу Нафтекс, който е стимулиран от Левски с 200 хиляди лева. С 2 гола на Джайеоба след почивката Локо бие с 2:1. И идва паметният 8 май, когато Лаута изпада в транс след победата над Славия с 3:2. Мартин Камбуров от дузпа и Бобан Янчевски дават преднина на Локо с 2:0 още в 12-ата минута. Джоров връща белите в мача в 37-ата минута, а в 57-ата минута Чавдар Янков изравнява. Лаута потръпва тревожно, за да дойде 77-ата минута, когато реферът Живко Димитров свири дузпа за пловдивчани. Камбуров вече е сменен и с изключително отговорната задача се наема Нешко Милованович. В стил Йохан Неескенс сърбинът реализира от бялата точка, а до края домакините удържат преднината си, за да дойде лудата черно-бяла нощ! Седмица по-късно след 1:1 срещу ЦСКА на стадион “Българска армия” Локомотив получава титлата и златните медали пред около 10 хиляди свои фенове. На 16 май рекордните 40 хиляди души се стичат на площад “Централен”, за да празнуват с Локомотив. По-късно е взета и Суперкупата, след като е победен Литекс с 1:0, и Локо се кичи със званието “супершампион”.

Всичко това сега изглежда като един сън от далечно минало за Локомотив и черно-бялата общност. На Лаута рядко са били галеници на съдбата. Много по-често са попадали под ударите й, но никога не са се оплаквали, защото знаят, че това е поредно изпитание, от което ще излязат по-силни. В Локо винаги са оцелявали, защото са се осланяли на християнските ценности – вяра, надежда и любов. И те са ги обединявали в най-критичните моменти. На Лаута знаят и да мечтаят и така се сбъднаха молитвите им през красивата пролет на 2004 г. Черно-бялата общност знае също, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.”

“Фен клуб Локомотив Пловдив”

105 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    1

    БАТ ЕМО НАКАТА, Е СКРИЛ КУПЪТА В КЮМЮРНОТО УТДЕЛЕНИЕ НА НАШИЯ ИДУЛ!!!!!…….онова малкуту вагончи зад черния кон!!!!!:))))))))))))))

  2. 2
    14

    Черно-бял шампион, а за ботевф хуй от слон. Незабравимо. Пловдив шампион, папагалите изпадат. Какво по-добре.

  3. 22
    2

    Понеже доста фенове питат къде е купата….По правилника на БФС купата която получава шампиона е ПРЕХОДНА!Тоест шампиона трябва след 1 година да я върне за да бъде връчена на следващия шампион/ако не я дублира разбира се/.През 2004 шампион е “Локомотив”Пловдив а 2005 “ЦСКА”.Но…кюстендилските мутри отказват да върнат купата на БФС които да я връчат на шампиона за 2005!ОТКАЗВАТ!БФС е поставен в крайно неудобно положение да търсят някакво подобие на купа и да го връчат на ЦСКА!Пълна пародия и простотия!ОТКРАДНАТАТА КУПА се намира в кюстендилско при тогавашния “резидент”на ВИС-2 Емил Наков или при някоя друга мутра от печалната мутренска групировка.Надявам се ,че информацията ви е била полезна.

    • 14
      1

      Странно.
      Нали Столипиново няма нищо общо с Кюстендил според тях, как така кюстендилци ще им крадат купата?

      Това е сигурно първия случай в историята, в който някой е откраднал нещо от циганин.

      • 3
        7

        Ми те всички цигани от Столипиново са членове на фен клуб Изгрев бойс!

    • Ами супер. Браво на Наков. Само така с курвите от БФС

  4. 3
    8

    И като ги праснем селянките на финала да няма после оправдания …..не съм в сайта щото имам много работа на къро.

  5. 120 минути??? Да не би да знаете предварително,че ще има продължения??? Или не знаете,че мача е 90 минути??? Интересно!!!

  6. 2
    10

    Вие вече БЯХТЕ Цигани начело с Крадеца Цецо Банго!

    • 1
      11

      Типично за индианец от Стряма!
      Мико е някои, за разлика от теб…

  7. 9
    5

    ОЩЕ СЕ ЧУДЕТЕ ИЗМЕТ ДОЛНА .ИДВА ВИДОВДЕН .ТОГАВА ЩЕ ЛЪСНЕ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ИСТИНАТА ЗА ШИЗОФРЕНИЯТА ВИ !
    НЯМА ПО ЖАЛКИ ОТ ВАС !!!
    Ахаааххаааааахахххахххахххахахаахааахах

  8. 15
    3

    Минавам само да попитам. Абе къде е купата ?

  9. 17
    17

    Пичове не им се вързвайте на партенките, че за 2 дена са продали 9000 билета на папагалите. Преди години брокерите им осигуриха200 безплатни автобуса за финала в Благоевград и имаше и доста наши фенове с тях. Бяхме 10000,но имаше и хора които изобщо не ходиха на мача а се качиха заради авантата. Да със сигурност ще са повече от нас поради ред причини като основната според мен е тази ненужна война срещу Крюшо.Всичко и всеки е срещу нас, дори собствената ни ЛигендЪ, но сега е момента да бъдем так обединени както бяхме преди 15 години. Гледайки кадрите от мача със СЛАВИЯ, празненствата, после полуфинала с Литекс и финала с Лудогорец настръхвам и не мога да повярвам, че сега сме се намразили толкова много помежду си. Нека се обединим и покажем, че сме най-вярната публика.

    • 18
      15

      интересно къде и как са продадени тези 9000 билета. не съм видял опашки.
      Виж да са раздадени може… индианците са по лъжите

      • 2
        8

        ПЛАТИЛИ СА ГИ С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ КТБ!!!ДПС ИЛИ ТАКОВА..
        ПОСЛЕ ЩЕ ГИ РАЗДАДАТ ПО СЕЛАТА И СА МНОЗИНСТВО!!!
        ЖАЛКА ПАСМИНА

      • 7
        2

        “Чудя се” … вместо да се чудиш, седни и прочети малко. Билети не се продават само на една каса, за да има опашки, а се продават и в бензиностанции, и в интернет, както и в двата фен магазина (къдете между впрочем имаше опашки), също така и на главната. Но ти няма как да знаеш, защото си в гетото!

      • 4
        2

        Общо на 08.05.19г. за двете агитки са продадени 11000хиляди билета! Това е официално съобщение на БФС!

      • 5
        1

        Прост мангал, абориген прост, има да се чудиш още сто години. Да ти отворя очите, просто и ограничено цигане – eventim.bg
        Нашите сектори са разпродадени почти, а местата отредени за столюпиновските жепейци си стоят.
        Само Ботев!!!

    • 3
      8

      Познавам двама жълтура, които са награбили по десет билета, въпреки, че са им трябвали по два и сега се чудят на кой и как да пробутат останалите. Вероятно това не е някакво изключение, а има и още подобни образи. Така че, възможно е да са продали девет хиляди билета, но това не значи, че ще са толкова на стадиона.

    • 7
      2

      Хаха, качил се заради авантата, майна! Бахти циганина мазен. хахаха

      Не мога да си представя наши да тръгнат на екскурзия с Локо щото било “аванта”.

      Манго, в Благоевград но бяха построили подвижна трибуна защото стадиона не ни побираше.

  10. 2
    12

    Кога ле овчар.вдигай ръчички.по-голям срам няма в историята.

  11. 6
    7

    Тодоре, един съвет: като пишеш по-интензивно с единия си ник, не забравяй да пишеш и с другите. Хората започват да се усещат, че си един и същ индивид с many issues…

    • 5
      8

      3/4 от постовете в този сайт са негови. правете си сметка за какъв трол става въпрос

      • 10
        2

        Ебали сте си майката шизофренична в лилавите уши, тва мога да ви кажа по темата, ахахах…тъпаци.

  12. 14
    3

    МИКО ,БИКО ,ЧАВО ,ЗУМА И ТН.
    АЙЙЙЙЙЙДЕ МАРШ ВЪВ КЮСТЕНДИЛ ПРИ НАКОВ ДА ПРАЗНУВАТЕ .АХХАХАХАХХХХХАХХАХАХХХХХХА
    БАХТИ И ЖАЛКИТЕ КАТУНАРИ !

    • 1
      8

      Селйо махни си сламата от селяндурската тиква.

  13. 14
    5

    Ша раздавам безплатни билети на цялото Факултето, само да влязат на мача в шалче на моя отбор. Сърсето ми е…уф, кво беше, май пръднах…въй, май се и изпуснах. Наздрави, братя, уфф, че миришеее, хлъц! Саде Локу.

    • 6
      8

      На 15 ти ще пръднеш , а може и да се наакаш от злоба и яд .

    • 2
      3

      Пожелавам ти да се и търсиш на 15 яко барабар със всичките 9000 авантаджии от село куматюву!

  14. 17
    9

    Президентът на ЛОКОТО ще направи сигурно пак курбан преди мача. Ще поръча още автобуси и ще натовари безплатно фенската маса на Льокото. Ще се дава на корем курбан, пача и шербет. И така до София. Юруш на авантата, локофенчета…..

    • 7
      9

      Сигурно те е яд , че нямате такъв президент.

  15. 15
    21

    Жълти, циганчета половината, които сте записали са прекарали времето си ядене на сланина и праз. Няма да знаят, какво правят на стадиона. Ще бъде, голям смях с вас.
    На трибуните ще бъдете разбити. На терена, там вече е 50 на 50.

    Само Локо и кур за феновете на сланина и праз!

    • 13
      4

      Хапченцата, Мустафа, хапченцата.Казах ти да не ставаш от леглото! И пак това лепило, бива ли така? Я да видя венците – уф уф, пак си ги търкал с кокоши курешки! Аман!

  16. 21
    9

    Мангалите нямат публика,вчера срещу Етър пак бяха 100 човека на стадиона.СРААААААМ

    Але але оооооооо, але але ооооооооо. КУР ЗА ДОКО Е ВИЙ МАНГАЛИ СТЕ , ЩЕ ВИ ШИБАМЕЕЕЕЕЕЕЕ

  17. 19
    7

    Ето го резултата от всички тези чаршафи и изказвания на изкукуригалия им лидер в сянка – Бонев:

    https://topsport.bg/bg-football/prodadoha-11-000-bileta-za-finala-mezhdu-botev-plovdiv-i-lokomotiv-plovdiv.html

    Искрено се надямам тези хорица да разберат каква вреда нанесоха на Локомотив и да се покаят, но като ги познавам, знам че сега ще почнат да ме псуват и да обвиняват другите за това.
    Проблема на глупаците е, че им е невъзможна да разберат, че са глупави и как вредят!

    • 4
      5

      Е как пък реши че Зума е виновен?
      Според тебе ако ме беше давал интервюта, в който да твърди че Ботев играе най-добрия футбол, а НЕДЕЛЕВ е най-добрия халф, щяхте вместо 2 000 да сте 15 000, тва ли искаш да кажеш?

      • 5
        5

        Кой според теб седи зад чаршафите?!

        • Не знам човек, предполагам че си прав, но за мен отлива от стадиона ви започна много по-отдавна, не е някакво ново явление.
          Още когато шепата изкукуригали потници почна да препитва нормалните хора на входа на стадиона дали знаят песните ви.
          Имам много приятели от Локото-големи, семейни,сериозни хора, които някъде по тва време казаха: ай ебал съм ги тея боклуци, аз детето си тука няма да доведа.

          Всичките тея фантазии за беси, 1926 и прочее превърнаха Локото от един иначе симпатичен отбор, в нещо от което нормалните хора бягат.
          Затва на мачовете ви има 150 човека макс, но казано е: човек квото си направи сам, и Господ не може да му го направи, тък че вижте там, оправяйте се.

          • 9
            1

            Прав си за нашите потници, но те онези тогава са същите и сега. С малки изключения и някой нови кандидати за слава. И подбудителите и тогава и сега са Бонев и Узунов.
            Затова му се кефия на Крушарски – защото не му пука и ще ги разкара. Отбора рано или късно ще заиграе, но му трябва спокойствие. Може да не е Абрамович, но дава и то собствени средства. В това време хич не е малко.

            А проблема с публиката не е само на Лаута. Всички стадиони са празни – включително и вашия когато няма дербита. Виж Варна, Стара Загора, Търново….
            Причините са ясни – некачествен футбол заради безпаричие и отвращение от цялата тази мафия,която се вижда особено ясно във футбола ни!
            Тази омраза също е част от причините.
            Но на онези горе така им харесва повече – с малко публика за да си въртят далаверите по-лесно….
            Както и с малко народ в държавата. Но в един момент ще изчезне и футбола и държавата….

    • 7
      13

      Е и , какво от това ? Като сте повече ще слезете на терена и ще играете ли ? Там са 11 на 11 . И нашите 11 ще ви разплачат и после няма да има какво да говорите . Знаете , че така ще стане , затова сега се опитвате да си кажете всичко , което имате да изпишете .

  18. 16
    18

    Едно нещо е сигурно за финала и то е, че каквото и да стане, който и да вземе купата, жълтурите ще ни мразят още повече и още повече ще ни завиждат. Ако ние бием – ясно – ще се чувстват обидени и ограбени, защото се имат за голямата работа и е трябвало те да вземат купата. Ако те бият – ще разберат, че една купа няма да им помогне да се легитимират като отбор и като фенове. И като едни елементарни хорица, с бедна душевност и провинциален манталитет, съвсем естествено ще превърнат собственото си разочарование в омраза, към нас. Знаем, че живеете за да се доказвате пред нас и копнеете за нашето признание, но естествено това никога няма да стане, защото никога няма да сте като нас.

    • 18
      15

      Истина е, цигани никога няма да бъдем, ахахаха….

      • 16
        11

        То за вас ще е невъзможно и до цигани да се издигнете.

        • 3
          3

          И ДВАМАТА СТЕ МЕГА ПРОСТИ МЪРШИ, ДАЖЕ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ВИ ГО КАЗВАМ…. НО ПЪК Е ДОБРЕ ДА СИ ГО ЗНАЕТЕ !!!

          А ПЪК ПО-ГОЛЯМ КОМИК ОТ ‘ПЛОВДИВ НА ФИНАЛ’ НЯМА КАК ДА СЪЩЕСТВУВА ПРОСТО….

          ХАХАХАХАХААААААА, ЕЙ ЖАЛКАРИИИИИИИИИИИИИ

          • 3
            3

            Няма нужда веднага да скачате и да доказвате, колко съм прав, но все пак, благодаря!

    • 4
      2

      ДЪЛ НА МРАЗЪТ ИЛ НЕ, НИ Е ВАЖНУ АБИ!!! ВАЖНУТУ Е ПУКЛОН ПРЕД ЖЕЛЕЗНИЯ КОН!!! ПРЕД ИДУЛА НА КЛОАКОМОТИФФФФФФФФФФФФФЦИ!:))))))))))))))))
      https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13
      МНОГУ ПРАЗНИ ПРИКЪЗКИ СИ НАПИСЪЛ. ПОКЛОНИ СЕ ЧАДО!:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  19. 12
    17

    Моля игнорирайте потребителя с nickname Тодор The Great – той е платен трол на Андрей! Мияч на чинии в лондонско гето, на който парите не му стигат и доработва като трол на Андрей. По манталитет е същия като съвременния бай Баньо – Бюреков, който свири на дудука на богатите и е замерян с лайна от хората!
    Човека няма личен живот и по цял ден кисне тук. Жалко, но ФАКТ!

    Отговаряйки му правите пари за двамата индианци!

    • 17
      10

      В кое лондонско гето, Мехмед?
      Дай поименно, щото аз не си спомням откога не съм бил некъде където има N или Е у пощенския код, ама на тебе тва едва ли ти говори нещо, удушен столипински помияр, за когото най-големото преживяване е екскурзия до София.

      • 12
        11

        Пич, от 20 години живея в САЩ. Мислиш ли, че ми пука за скапания Лондон!?
        Там съм ходил като студент на бригада и като си спомня колко малки и стари са им къщичките и не ми се ходи пак. Пък и климата не ме кефи

        Дали си мияч на чинии или бърсач на гъзове или работник на строеж ми е през кура. За мен ти си едни лузър без личен живот, който дори няма и постоянна работа и затова кисне тук.

        Съжалявам, но имам работа. Иначе бих те унижавал с часове!

        • 11
          5

          На бригада? НА БРИГАДА?
          Ахахахаххаха, ягоди ли бра Мехмед?

          Иначе сега ми става ясно ква в тая обсесия с миенето на чинии, човек не мое да си надхвърли мирогледа очевидно.
          Съжалявам че не си успял в УСА но от друга страна кво да се очаква от фен на циганския отбор, вие сте увредени по рождение.

          • 6
            9

            Ганчо, ти за студентска бригада не си ли чувал? Отиваш и срещаш хора от всички страни, а не само пакита и индийци като теб.

            Не знам как реши, че “не съм успял в УСА”?! Сигурно защото си мислиш, че всички емигранти са лузъри като теб. Е не сме!!
            Ако беше по-умен можеше и ти да успееш, но за помак от резервата и твоето се води успех!

          • 7
            7

            Този освен, че е неграмотен е и страхливец. Още го чакам на сточна гара….

          • 3
            6

            няма как хейтър като този лондонския гастарбайтер да успее в йивота. енергията му е насочена как да мрази, а не да създава

          • 9
            2

            Не Ремзи, никога не ми се е налагало да бера ягоди, дори като студент.
            Най-малкото пък като студент, ако се сещаш кво ти се намеква.
            А приказките ти за миячи на чинии, строителни работници и прочее да ясен индикатор колко ти е висока летвата.
            Предлагам ти да не съдиш за хората от мизерната височина на собственото ти минаре, защото ставаш смешен…

          • 5
            5

            Тошко , Тошко много си жалък . Не съди за другите по себе си . Ти го каза . ” Истината ” е много , ама много над тебе , както по образование , така и по благополучие и успехи си.

          • 6
            1

            Ганчо, просто преписа това което аз казах, от твое име. Нови идеи??!!
            ИнтИлект си ти… Като Бюреков с дудука…

            И кога съм казал, че “ми се е налагало”?! Започваш да изглеждаш все по-глупав.
            Чудя се дали днес ще надминеш предишните си резили в този сайт!?

  20. 15
    10

    Тодоре Успя да ни разсмееш. Питай Васко Нинов къде е и за какво е там. Хайде за Пешо да не му вдигаме костите няма да говорим, не беше лош човек доколкото знам. Дори при брокерите с всички звезди от А група и половината наш отбор разграбихте(Василев, Р. Димитров, Видолов, Садъков, Драганов) и вечната подкрепа от държавата пак не станахте шампиони.

      • 13
        8

        Другите са писани яйца. Цецо Крадецо къде е и малко ли народ разплака. Точно вие да говорите на тази тема е смешно.

        • 11
          12

          Глупако, ако не си схванал ква беше врътката с КТБ и кой действително е за ебане, значи си още по-тъп отколкото изглеждаш.
          И като ми изброиш няколко души и кажеш че ВСИЧКИ са в затвора, по-добре след тва да не ми казваш само един, ако изобщо разбираш за кво ти говоря.

          И после се сърдите като ви казваме че сте малоумни..

  21. Ботев със смазващо превъзходство! ПЛОВДИВ Е НАШ
    8
    7

    Ето бе братчед: Около 11 000 билета вече са продадени за историческия първи финал между два местни отбора за Купата на България, пише Novsport.com.
    Любопитното е, че до момента запалянковците на Ботев имат смазващо превъзходство над тези на Локомотив. Те са изкупили 9000 билета за сектор „А“ и „Б“, където ще бъде настанена „жълто-черната“ агитка.
    https://topsport.bg/bg-football/prodadoha-11-000-bileta-za-finala-mezhdu-botev-plovdiv-i-lokomotiv-plovdiv.html

  22. 17
    9

    Пичове не им се вързвайте на партенките, че за 2 дена са продали 9000 билета на папагалите. Преди години брокерите им осигуриха200 безплатни автобуса за финала в Благоевград и имаше и доста наши фенове с тях. Бяхме 10000,но имаше и хора които изобщо не ходиха на мача а се качиха заради авантата. Да със сигурност ще са повече от нас поради ред причини като основната според мен е тази ненужна война срещу Крюшо.Всичко и всеки е срещу нас, дори собствената ни ЛигендЪ, но сега е момента да бъдем так обединени както бяхме преди 15 години. Гледайки кадрите от мача със СЛАВИЯ, празненствата, после полуфинала с Литекс и финала с Лудогорец настръхвам и не мога да повярвам, че сега сме се намразили толкова много помежду си. Нека се обединим и покажем, че сме най-вярната публика.

  23. 11
    10

    Цигани, точно заради тази “титла” купена с кървави пари, заради хилядите разплакани от Жоро Наркомана български майки, заради хилядите провалени млади животи, кармата ви е никога повече да не спечелите нищо в жалкия си,окаян, мизерен животец…

    • 23
      8

      Тодоре хайде да ти припомня вашите президенти:Паоло Динучи, Брокерите, Пешо патерицата(вице), Васко Нинов, Караибрахим – очаквам коментара ти.

      • 10
        14

        Коментара ми е следния: НИКОЙ от тея дето си ги изброил не е продавал наркотици, не е убивал, не е изнасилвал.
        Достатъчно ли ти е?

        И да, не съм чул некой от тея да е застрелян.

        • 17
          6

          Тодоре, патерицата го разтреляха, а другите са в затвора. Всички до един измамници и крадци!

          • 9
            14

            Въпрос: кой е единствения футболен “клуб” с ТРИМА застреляни президенти?

            Президенти, не вицета…

  24. 10
    3

    Два въпроса:

    Къде са му зъбите на тоя за Едоардо Химикян?

    Къде е въпросната купа, спечелена тогава?

  25. 7
    6

    имам въпрос към черно белите братя,колко мангала можете да преброите на снимката-отговори:А-1.Б-2.C-3 или D- ВСИЧКИ.

  26. 9
    6

    Велик ден! Още настръхвам като си спомня!!

    Тогава Локомотив мачкаше наред! А какви футболисти играеха тогава в А група!!

    Но, мафията уби и футбола…

    • 2
      3

      Добре имитираш, ама все пак ЯЖ МИ ХУЯ….

  27. 14
    2

    Мисля, че тук е мястото да припомним, че можеше и да не изпитаме тази радост “благодарение” на същите тези 20-30 даващи акъли само чаршафаджии, които обвиниха Георги Илиев, че е продал!!! (понеже сигурно е закъсал тогава за пари) мача с Левски за купата когато изпуснахме дузпа и в ответната контра Левски ни вкара гол и Нежния и ко нахлуха на пистата и прекратиха мача. След него доколкото си спомням Георги Илиев обяви, че напуска обиден и разпуска отбора. Така, че вечните спасители е крайно време да спрат с интригите и смяните на президенти.

  28. 11
    9

    Относно продажбата на билетите….. жълтите медии… лъжат но
    и по-малко да сме пак ще ви шиб..ме

  29. Нека няма напрежение и от двете страни и закараме колкото се може хора

    • 5
      5

      Няма как да стане с хора като лондонския мияч на чини с многото никове. напрежение ще има докато ги има тях

  30. 7
    8

    Проаддени билети за финала: Локо 2000 – Ботев 9000

  31. 13
    8

    А зъбите, зъбите къде са майкавидейбалокомотивоциганска, венци лилави, люляци от Кюстендил, ануси от Анадола, експериментатори!

  32. 16
    16

    Най – великия футболен миг за Пловдив!
    Едни индианци, в лицето на Боби Димитров, тогава футболист на БотяфЪ. Каза: Предпочитаме да изпаднем, от колкото Локомотив да стане шампион.
    Стана, Локомотив шампион, БотяфЪ изпадна.

    С комплекти не се живее.
    Сега този същия, кара безплатно децата от школата си на мача и ги кара насила да викат за индианците!
    Смях и комплекси!

    • 2
      2

      ПО-ДУБРЕ поклон пред идола отКОЛКОТО ПРОСТОТИИ!!!!!! НЕГРАМОТНИК!!!!!!! ИМАШ 10 НИКА, НО ПРАВИШ ЕДНИ И СЪЩИ ГРАМАТИЧЕСКИ ГРЕШКИ И СТАВА ЯСНО, ЧЕ СИ ОТ СТОЛИПИНОВО!!!!!!
      ПОКЛОН: https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13
      МУ ХААААААААААААААААААААААААААА

  33. 16
    11

    И друго в денят в който Локомотив стана шампион… жълтите отпаднаха от А група. Радостта беше двойна.. хахахаха… жълтите мисири

  34. 12
    16

    НЕ ПОКОЙНИЯ ВЕЧЕ БОС, А РАЗСТРЕЛЯНИЯ КАТО КУЧЕ НАРКОТРАФИКАНТ И БАНДИТ, КОЙТО БУКВАЛНО ТОГАВА ИМ КУПИ ТИТЛАТА НА БУФЕРИТЕ!

    • 9
      12

      Много, комплекси имаш от Локомотив Пловдив!!!

      • 7
        4

        Хахахахахаххаха, комплекси от Локомотив….то верно, че лайкучка само с тия коментари, ама дайте малко от малко да се съобразяваме какво пишем, малко по-сериозно 😀

  35. 21
    15

    ДАНО И ДЕЦАТА,КОИТО ТОГАВА НЕ СА БИЛИ РОДЕНИ ДА ВИДЯТ И ИЗПИТАТ ТОВА КОЕТО НИЕ ПРЕЖИВЯХМЕ ОБИКАЛЯЙКИ СТАДИОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ 2004!
    САМООО ЛОКОООО

    • 3
      2

      Хаххахахххахахахахахахахахахаххахахаахахааха
      Къде си обикалял ????Бе катунар!Хааххаххахха
      КАЛАЙДИСВАЛ СИ ТИГАНИ ПО СЕЛАТА

Коментарите са затворени