Страшна вест от болницата за състоянието на легендата Чико

14
2141

Футболна легенда №1 на Ботев и сред най-големите на България изобщо – Динко Дерменджиев-Чико, е в много тежко здравословно състояние. Участникът на три световни първенства е в кома, разкриха близки на рекордьора по голове за „канарчетата“ пред колегите от „ПловдивПрес“.

Шампионът с Ботев от 1967 година е на изкуствено дишане, лекарите от МБАЛ „Свети Георги“ правят всичко възможно за възстановяването му. Легендарният футболист от доста време има здравословни оплаквания. Със стеснение на гърлото, със сърцето (преди няколко години му сложиха стент) и с дробовете.

Припомняме, че преди около месец Динко бе хоспитализиран по спешност в МБАЛ „Свети Георги“, след като по време на раздумка с други футболни величия внезапно се почувствал зле. Явно състоянието му е било стабилизирано само временно и сега Чико пак рязко се влошил.

В последно време Дерменджиев е много близо до любимия Ботев. Често можеше да бъде забелязан в базата на „канарчетата“ в Коматево, където даваше безценни съвети на Николай Киров-Белия и футболистите на „жълто-черните“.

SHARE

14 КОМЕНТАРА

 1. 12

  Чико, не се предавай, моля те! Ние от Локо те обичаме като добър приятел!

 2. 20

  Дано ГОСПОД е с него и му даде още години живот. Той го заслужава защото е голям ЧОВЕК.

 3. 24

  Чико е легенда на пловдивския футбол, икона и безценен източник на познание за играта футбол.

  Искрено се надявам да се оправи и още дълго време да дава акъл на Белия.

  P.S. Тази тема показва че можело и другояче, ако се сещате…..

 4. 30

  Дано Бог е с теб и този път Чико!!! Дано те остави сред живите още дълго време! Локомотивец съм, но те уважавам дълбоко, защото беше невероятен футболист и прекрасен Човек!

 5. 29

  Дръж се Чико. Една от иконите на Пловдив

 6. 34

  Дръж се Чико !!! Стискаме палци да се оправиш !!!

 7. 40

  УМБАЛ „Свети Георги“ се казва. И не, не е в кома. Но за съжаление здравословното му състояние не е добро и се нуждае от много грижи.

Comments are closed.