Първа победа в 101-годишната си история спечели на стадиона в Сандански Хебър днес. В мач от 27-мия кръг на Трета Югозападна лига, игран на стадион “Спартак” хебърци се наложиха с 2:1 над местния Вихрен.

Играчите на Николай Митов надхитриха четвъртия в класирането на много тежкия терен. Именно поради това срещата на стадион “Спартак” беше повече пълна с борба и единоборства, а не с футболни достойнства. Все пак по-добрият тим поведе преди почивката. Бившият юноша на Ботев (Пд) Цветелин Тонев асистира на Руслан Иванов, който даде аванс на водача в класирането. През втората част Кирил Георгиев удвои в 55-ата минута, като успокои тима на Митов. Само две минути по-късно обаче Якимов беше оставен непокрит и с глава изравни след центриране на ъглов удар.

В този момент играчите на Здравко Лазаров повярваха в равенството, но футболистите на Хебър не отстъпиха на борбата и запазиха преднината си. В 75-ата минута Митко Петков-Макето от домакините и Цецо Павлов се сблъскаха лошо глава в глава, като бяха закарани в болница.

Това беше успех №22 за Хебър през тази кампания, който позволи на тима да запази преднината си от седем точки пред втория Оборище. Следващата среща на Хебър е срещу Марек (Дупница) на стадион “Георги Бенковски”. Хебър има 69 точки, докато Вихрен остана с 48 точки.