Отборът на “Марица” бе разпуснат в почивка в началото на седмицата, като е плануван банкет, с който да бъде отбелязан края на есенния полусезон в Трета лига – Югоизточна група. Тимът ще се събере за първа тренировка на 14-ти януари, когато ще бъде даден старт на зимната подготовка. Треньорът Борислав Караматев и неговите помощници ще работят по програмата за подготовката, както и по селекцията.
“Марица” изпраща добър есенен полусезон, в който резултатите на тима надхвърлиха очакванията. Съставът бе изграден изцяло от нови футболисти в комбинация от юноши на клуба. Краткото време, за което футболистите трябваше да се подготвят и обиграят бе използвано максимално и “жълто-сините” записаха силен старт. “Марица” не загуби от нито един от отборите от челната петица и събра общо 8 точки от мачовете с основните си конкуренти. Тимът показа приятен, офанзивен футбол, с идеи, подплатен с добра тактическа дисциплина. Дълго време възпитаниците на Борислав Караматев бяха непобедени и записаха рекорд без допуснат гол. Със само две допуснати загуби тимът събра 35 точки и ще зимува на 4-то място, запазвайки доста добри шансове за още по-добро класиране.
Треньорът на “Марица” Борислав Караматев

Подобно мнение изрази и треньорът Караматев, който коментира представянето на своите възпитаници: “Оценката ми за представянето на “Марица” през изминалия есенен дял на първенството е положителна. Доволен съм от играчите, от старанието им, а като цяло и от резултатите. Отборът бе изцяло нов, но за картко време съумяхме да съградим много добър колектив. Обстановката в отбора бе много добра, момчетата тренираха с желание и мотивация. Записахме силен старт, който малцина очакваха и показхаме именно срещу конкурентите си, че ще бъдем основен фактор в първенството. В края на сезона допуснахме някои недобри резултати, както и две загуби от отбори от региона. Те се дължат на наши слабости, върху които ще продължим да работим. Задължително искам да отбележа израстването на юношите, които бяха привлечени в състава. Те тренираха много сериозно, стараха се и на тях вече може да се разчита, те са пълноценна част от състава. И през пролетта ще разчитаме на тях, като на позициите, на които разполагаме с юноши няма да бъдат търсени нови попълнения. Ние ще продължим да работим върху усъвършенстването на качествата им. Това е наша дългосрочна стратегия за развитието на юношите и внедряването им в състава на представителния тим. Всичко това предраполага към някои грешки, но ние ще продължим, няма да спрем да се борим за постигането на заложените пред отбора цели в първенството. Доволен съм и от професионализма и отношението на опитните футболисти в отбора, които спомогнаха много за облика му. Не на последно място искам да изкажа благодарности от мое име и от името на играчите, към президента на клуба г-н Христо Христов, който осигури всичко нужно на отбора и през този шампионат и без който “Марица” нямаше да бъде това, което е в момента! Благодаря и на нашите привърженици за доверието и подкрепата и им желая от името на отбора светли и топли празници!”


източник: ФБ страницата на “Марица”